Πού να βγεις γύρω από το Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω

Aν θες να συνδυάσεις μια βόλτα στο καταπράσινο Άλσος του Αιγάλεω, μαζί με καφέ ή τσιμπολόγημα, τότε είμαστε οι άνθρωποί σου.

Πού να βγεις γύρω από το Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω

Στα δυτικά προάστια δεν υπάρχουν πολλοί πνεύμονες πρασίνου, για αυτό κι όταν βρίσκεις αφορμή καλό είναι να πηγαίνεις μια βόλτα στους λίγους που έχουν απομείνει στις γειτονιές τους. Αν μένεις στο Αιγάλεω τότε εκτός από αστειάκια για την πόλη που ξεκινά από το Α και τελειώνει στο Ω θα νιώθεις μια έξτρα περηφάνεια για το Άλσος του Μπαρουτάδικου, το οποίο κατά τις καραντινάτες μέρες της πανδημίας γνώρισε στιγμές δόξας με κόσμο να απλώνεται και στα 134 στρέμματα της συνολικής έκτασής του.

Στο Άλσος Αιγάλεω στα δυτικά προάστια λειτουργούσε το εργοστάσιο πυρίτιδας «Πυριτιδοποιείο ή Μπαρουτάδικο» από το 1874 έως το 1970, το οποίο κι άφησε σαν κληρονομιά το όνομα του.

Η έκτασή του, όπως προείπαμε, είναι αρκετά μεγάλη καλύπτοντας από την Ιερά Οδό μέχρι τη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια στα πέριξ του Άλσους δημιουργήθηκε κι ένας σύγχρονος ποδηλατόδρομος. Μέσα στο Άλσος δεσπόζει η διατηρητέα υψικάμινος σήμα κατατεθέν του Μπαρουτάδικου, όπως κι η τεράστια σκακιέρα στην μία από τις εισόδους του. Μπόλικα τραπεζάκια διάσπαρτα στο Άλσος ξαποσταίνουν τους περιπατητές του, ενώ πολύ συχνά θα συναντήσεις στις βόλτες σου κάποια από τις δεκάδες χελωνίτσες της περιοχής.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές είσοδοι κι έξοδοι από το Άλσος με δύο από τις πιο βασικές αυτών να επικοινωνούν μα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αλλά και το ανοιχτό θέατρο Αλέξης Μινωτής το οποίο κατά τους θερινούς μήνες έχει μπόλικες πολιτιστικές εκδηλώσεις να παρακολουθήσεις. Αν θες τώρα να συνδυάσεις την έξοδό σου στο Άλσος με καφέ ή τσιμπολογήματα έχουμε τις κατάλληλες κοντινές προτάσεις.

Alea in Style

Δαρδανελίων 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 53 10 629

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alea In Style (@aleainstyle)

Aπέναντι σχεδόν από το Μπαρουτάδικο θα βρεις την Alea In Style η οποία εδώ και χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων του Αιγάλεω αλλά και των γειτονικών περιοχών χάρη στα σχεδόν ινσταγκραμικά κάλλη της. Η εντυπωσιακή πετρόχτιστη είσοδος σε προδιαθέτει για τον καταπράσινο χώρο της Alea In Style που μοιάζει βγαλμένος από ταξιδιωτικό περιοδικό. Δύσκολα θα πιστέψεις ότι βρίσκεσαι εντός ορίων Αττικής στη θέα του café. Φοίνικες, σιντριβάνια και πέτρινα γεφυράκια μοιάζουν ιδανικά για να ξυπνήσει ο influencer μέσα σου.

Στον κατάλογο του all day bar της καρδιάς μας θα βρεις καφέδες, ροφήματα, χυμούς, smoothies, τσάγια και σπιτικά αναψυκτικά, μαζί με κάθε είδους γλυκό ή αλμυρό σνακ γιατί η λιγούρα δεν νικιέται από μόνη της. Αν το τραβήξεις μέχρι αργά μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο κλασικό ή signature κοκτεϊλάκι και να το ζήσεις αλκοολικά.

Τα Μελίσματα

Σίφνου 8, Αιγάλεω τηλ.:21 0591 0020

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Άννα Χουλάκη (@annaxoulaki)

Μια ανάσα κυριολεκτικά μακριά από το Μπαρουτάδικο, θα βρεις κάτω από τη σκιά θεόρατων δέντρων ένα μικρό μεζεδοπωλείο που έχει φτιάξει τη δική του αυτοσχέδια αυλή, στην αιγαλιώτικη πλατεία της Σίφνου. Σεντούκια με λουλούδια, φαναράκια στα δέντρα κι οι κρεμαστές πολύχρωμες ομπρέλες, που ξυπνούν αναμνήσεις από Θεσσαλονίκη θα ικανοποιήσουν τις όποιες ινσταγκραμικές ανησυχίες προκύψουν. Για τις γαστρονομικές ανησυχίες σου τώρα έχουμε να σου πούμε ότι τα μερακλήδικα μεζεδάκια του καταλόγου θα τις διώξουν μακριά κι αν δεν μας πιστεύεις μια δοκιμή στα σπιτικά κεφτεδάκια, στη σουτζουκόπιτα, στην παστουρμαδόπιτα, στο τηγανόψωμο με τυρί και στην τηγανιά κοτόπουλο φτάνει και περισσεύει. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο συνοδεία αλκοολούχων αποσταγμάτων της επιλογής σου.

Paraiso Terrenal

Μεγ. Αλεξάνδρου και Παναγοπούλου, τηλ.: 21 0598 0011

Tρία λεπτά με τα πόδια μακριά από την κεντρική είσοδο του Μπαρουτάδικου θα βρεις και το Paraiso Terrenal το οποίο έφερε έναν μεξικάνικο αέρα κι ένα λατινικό ταμπεραμέντο στην ευρύτερη περιοχή. Αν βρεθείς στον χώρο για πρώτη φορά είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστείς από την τεράστια αυλή και τα πολύχρωμα γκραφίτι, τα οποία δεσπόζουν στους τοίχους του. Στο κέντρο του υπάρχει ένα ανοιχτό μπαρ που όσο βραδιάζει γεμίζει με κόσμο που δοκιμάζει τα κοκτεϊλάκια που του προτείνουν οι mixologists του Paraiso. Τιμώντας τον χαρακτήρα του all day bar εδώ θα δοκιμάσεις specialty coffee blends, ποικιλία ροφημάτων αλλά και έθνικ και brunch τσιμπολογημάτων. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Αmadeus Mozart

Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, τηλ.: 21 0598 7932

Δυο δρόμους περνάς μόνο από το Amadeus Mozart και σε 2-3 λεπτά με τα πόδια τσουπ βρέθηκες στο Μπαρουτάδικο. Άλλο ένα αγαπημένο all day bar της περιοχής που υπηρετεί επάξια την αποστολή του, σερβίροντας φρεσκοκαβουρδισμένες ποικιλίες καφέ, μπόλικα ζεστά και κρύα ροφήματα, αλλά και λαχταριστές brunch επιλογές για όποιον καταφτάσει πεινασμένος. Αν το ξενυχτήσεις θα σε ποτίσουν κοκτεϊλάκια και γλυκόπιοτα spirits για να ξαναπάς. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v