Γιατί είναι ωραία τα καλοκαιρινά ρομάντζα;

Τα καλοκαιρινά ρομάντζα δεν φημίζονται ούτε για την μακροζωία τους, ούτε για την ψυχραιμία τους. Και γι' αυτό ακριβώς πρέπει να τα δοκιμάσεις.

 

Γιατί είναι ωραία τα καλοκαιρινά ρομάντζα;

Μια αγάπη για το καλοκαίρι θα 'ναι κι αυτή, λέει το τραγούδι. Και πρέπει να το πεις κι εσύ, αν φέτος το καλοκαίρι έχεις όρεξη για λίγα τραβήγματα. Και γιατί να μην έχεις; Το καλοκαίρι είναι για να περνάμε καλά και όχι για να πολυσκεφτόμαστε.

Και αν τα καλοκαιρινά ρομάντζα δεν φημίζονται για την μακροζωία τους, ούτε για την ψυχραιμία τους, εμείς έχουμε πέντε καλούς λόγους για να μην νοιαστείς και να το ζήσεις.

Αρχικά, είναι σούπερ ρομαντικά εξ ορισμού
Ο κόσμος ζεσταίνεται, ο χρόνος κυλάει αργά, και είτε βρεθήκατε στις απέναντι πλευρές του δρόμου με την άσφαλτο ανάμεσά σας να παίρνει φωτιά, είτε στην παραλία ενός απόμακρου νησιού, ένα είναι το μόνο σίγουρο: Δεν υπάρχει κανείς άλλος εκτός από εσάς, και εσείς υπάρχετε εκτός τόπου και χρόνου, παρελθόντος και μέλλοντος. Που, με την σειρά του σημαίνει ότι...

...Θα ζήσεις περισσότερο στη στιγμή
Αυτό που χαρακτηρίζει τους καλοκαιρινούς έρωτες είναι ο αυθορμητισμός τους. Ναι, θα σηκωθώ νυχτιάτικα να τρέξω σε μια παραλία. Ναι, θα παρατήσω την παρέα μου επειδή έχω να φασωθώ σε στενά σαν να είμαι δεκαπέντε. Ναι, θα σκεφτώ να κάνω πράγματα έξω απ' τα νερά μου επειδή ζω το σέξι καλοκαίρι μου και το να είσαι σέξι μερικές φορές απαιτεί να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Ποιο είναι το ανάποδο της παράπλευρης απώλειας; Παράπλευρο όφελος;

Θα νιώσεις ξανά δεκαπέντε χρονών
Το ξεπετάξαμε λίγο πριν χάριν άλλου, πιο μακροσκελούς αστείου. Αλλά είναι σημαντικό. Επειδή το ξέρεις, κι εμείς το ξέρουμε για τον εαυτό μας, ότι το να νιώθεις πού και πού δεκαπέντε χρονών είναι ο καλύτερος τρόπος να σταματήσεις να φρικάρεις με το γεγονός ότι κάθε χρόνο αγγίζεις περισσότερο κάποιο πολλαπλάσιο του δεκαπέντε.

Ίσως δημιουργήσεις σημαντική ανάμνηση
Συναισθηματικά; Σεξουαλικά; Και τα δύο μαζί; Ειδικά αν το καλοκαιρινό σου ρομάντζο συνδυάζεται με διακοπές, που είστε και οι δυο σε έναν ξένο τόπο και τον ανακαλύπτετε παρέα. Ή ανακαλύπτετε το ένας το σώμα του άλλου σε ξένο τόπο κι αφήνετε στην άκρη τα τουριστικά. Θα έχεις ζήσει αρκετές μεγάλες στιγμές για να μπορείς μετά για κάποια χρόνια να συγκρίνεις τα καλοκαίρια σου με αυτό.

Ακόμα κι αν δεν κρατούν πολύ, σου αφήνουν τις καλύτερες αναμνήσεις
Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα καλοκαιρινά είναι σαν να ζεις μια σχέση στο fast forward, ενώ εγκεφαλικά δεν ξεφεύγεις ποτέ από εκείνη την τέλεια αρχική φάση του ζαχαρώματος. Και αν, όπως πολλοί καλοκαιρινοί έρωτες, αρχίσει και ο δικός σου να τελειώνει μόλις μπουν τα πρώτα κρύα, αν μη τι άλλο θα είναι μια στιγμή της ζωής σου που θα σου θυμίζει μόνο ζέστη, τρέλα και καλοκαίρι. Και τα χρειαζόμαστε και τα τρία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v