Γιατί πάνε όλοι βόλτα στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη;

Από brunch και κοκτέιλ μέχρι μπέργκερ μπακαλιάρου και χατσαπούρι, ο πιο ανεβασμένος δρόμος της Κυψέλης έχει πολύ ζουμί και ζύμη.

Γιατί πάνε όλοι βόλτα στην Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη;

Η Κυψέλη παραμένει μια σταθερά του κέντρου για ψαγμένη έξοδο με τους δρόμους της να φιλοξενούν ολοένα και περισσότερες διευθύνσεις για κάθε γούστο.

Τελευταία όμως, μια οδός της τείνει να γίνει ένας σούπερ ψαγμένος προορισμός για τα πάντα: από κλασικά ποτάκια μέχρι ιντριγκαδόρικα brunch και γεωργιανές πίτες για να σου τρέξει το σαλάκι.

Αγίας Ζώνης τη λένε και σίγουρα είναι μεγάλη η χάρη της. Τόσο μεγάλη που αξίζει να την περπατήσεις πιάνοντας θέση στα πιο ωραία στέκια της.

Έπρεπε

Αγίας Ζώνης 1, τηλ.: 21 0864 4910

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Έπρεπε (@eprepe_bar)

Δημιουργία της ομάδας των Σεϋχελλών του Μεταξουργείου, το Έπρεπε στέκει αγέρωχο στην αρχή της Αγίας Ζώνης, εκεί που συναντιέται με την πλατεία και σερβίρει κλασικά κοκτέιλ, αλλά και μοντέρνες παραλλαγές τους που θα σε ιντριγκάρουν. Τα πάντα εδώ φτιάχνονται με φιλοσοφία zero waste, γνωστή και ως «δεν πετάμε τίποτα», ενώ αντί για ξηροκάρπια με το ποτό σου μπορεί να σου φέρουν τηγανιτούς γίγαντες ή πίκλες καρότου και κουνουπιδιού. Έχει κι ένα πολύ ενδιαφέρον μενού bar food, με επιλογές όπως yorkshire puddings με κρέμα καπνιστής πέστροφας ή μπέργκερ μπακαλιάρου. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Bateau Ivre

Αγίας Ζώνης 8, τηλ: 21 0866 3976

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bateau Ivre Athens (@bateau.i)

Λίγα βήματα πιο πέρα, ένα μπιστρό απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και τα φορτώνει με καφεδάκια και σπιτικές λεμονάδες από νωρίς, κρασί και μπίρα από Έλληνες παραγωγούς αργότερα. Πολύ ενδιαφέρον και το μενού του, με λίγα πιάτα τα οποία αλλάζουν συχνά πυκνά και βασίζονται σε προϊόντα ντόπιων μικροπαραγωγών: μπορεί για παράδειγμα να πετύχεις από μπουγιουρντί με αυγά και λουκάνικο Τήνου, μέχρι ποικιλίες ψαγμένων τυριών, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με καπνιστό σκουμπρί ή ακόμα και σεβίτσε από ψάρι ημέρας μαριναρισμένο σε λεμόνι, πορτοκάλι, lime και μανταρίνι. Για  τσιμπολόγημα με κρασί, δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 12-15€ το άτομο.

Santo Belto

Αγίας Ζώνης 21, τηλ.: 21 1715 1755

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Santo Belto Kypseli (@santobelto)

Με το όνομα του εμπνευσμένο από τον δρόμο, το συμπαθέστατο αυτό καφέ απλώνει τα χρωματιστά του τραπεζάκια στον πεζόδρομο, σερβίρει εσπρέσο τόνικ και ελληνικό, και ιδιαίτερο μπράντς, αλλά δεν σταματά εκεί. Ένας ακόμα λόγος που το κάνει δημοφιλές στο ψαγμένο κοινό της πόλης είναι το γεγονός ότι εδώ θα βρεις διάφορα καδράκια, αρωματικά κεριά, κεραμικά, vegan σαπούνια και αξεσουάρ Ελλήνων δημιουργών για να κάνεις τα ψώνια σου. Ωραιότατο και το brunch του, με λαχταριστές επιλογές όπως στραπατσάδα με παστό Καλαμάτας, αυγά μάτια με σάλτσα Shakshuka και Carrot Cake. Υπολόγισε περί τα 10-12€ για brunch με μυρωδάτο καφέ.

მარილი

Αγίας Ζώνης 26, τηλ: 21 1425 2269

Μαρίλι προφέρεται (λογικά) το όνομα που βλέπεις, και όπως ίσως κατάλαβες η φάση εδώ είναι Γεωργία. Τι θα πει αυτό; Τρείς γυναίκες από την χώρα της λαχταριστής ζύμης και του Κάχι Καχιασβίλι ετοιμάζουν καθημερινά αριστουργήματα με ολόφρεσκο ζυμάρι όπως το επικό χατσαπούρι, ένα τυρόψωμο γεμιστό με λευκό αγελαδινό τυρί (ιμερούλι λέγεται) και ζυμαρένια πουγκάκια που θυμίζουν τα χινκάλι (γεωργιανά ντάμπλινγκ), με γέμιση από μείγμα σπανακιού με πιπέρι ή πατάτα ή κιμά ή μανιτάρια ή ακόμα και φασόλια. Σύντομα θα ψήνουν και γεωργιάνικο ψωμί, ενώ θα εμπλουτίσουν τον κατάλογο με ενδιαφέροντα κρασάκια και σάλτσες ατζίκα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v