Σημάδια ότι θέλει να επιστρέψει

Χωρίσατε, πέρασε (ελπίζουμε) λίγος καιρός και τώρα προσπαθεί να κάνει δυναμικό και ανανεωμένο comeback; Μάλλον θα κάνει αυτά.

 

Σημάδια ότι θέλει να επιστρέψει

Μετά από έναν χωρισμό υπάρχουν πολλοί λόγοι να το ξανασκεφτείς. Μήπως έκανα λάθος; Μήπως δε βρω καλύτερα; Μήπως δε ξαναβρώ κιόλας; Και αυτό μπορεί να σε κάνει να θες να προσπαθήσεις ξανά.

Τώρα, εμείς δεν είμαστε εδώ για να σου πούμε αν αυτό είναι καλή ιδέα ή όχι. Δεν ξέρουμε την προσωπική σας ιστορία. Ξέρουμε όμως ποια είναι τα ψιλο-στάνταρ βήματα που θα κάνει ένας άνθρωπος που θέλει μια δεύτερη ευκαιρία. Σου τα παρουσιάζουμε και αφήνουμε στη κρίση σου αν αξίζει, αν έχει αλλάξει, αν θα είναι καλύτερα αυτή τη φορά.

Φροντίζει να αναφέρει πόσο λάθος ήταν που έφυγε
Στην αρχή μπορεί να το πει έμμεσα: Stories και stories απανωτά, τραγούδια (ναι, ακόμα το κάνει ο κόσμος αυτό, δε θα σταματήσει να το κάνει) και μια γενικευμένη αύρα ενοχών γύρω από την ονλάιν του παρουσία. Μετά, αν δεν πιάσεις το δόλωμα, θα σου το πει και ευθέως: "Ρε Μαράκι, έκανα μ#λακία".

Που σημαίνει ότι προσπαθεί να σου μιλήσει
Αν του απαντάς, το "Ρε Μαράκι" θα σου το πει όταν προκύψει "οργανικά" στην συζήτηση, να έχει και ένα έξτρα συναισθηματικό συμφραζόμενο. Μπορεί να περιμένει κιόλας να σου το πει από κοντά - το οποίο, ασχέτως σκοπού, είναι αρκετά τίμιο και δείχνει τουλάχιστον λίγη ψυχραιμία. Αν εσύ αγνοείς τα μηνύματά του, το "Ρε Μαράκι" θα σκάσει στα εισερχόμενά σου σαν καρτουνέ αμόνι που πέφτει από τον ουρανό για να σου τσακίσει τη μέρα.

Δεν έχει παίξει τίποτα άλλο γκομενικά
Απ' όσο ξέρεις, δηλαδή. Αλλά ας πούμε ότι εμπιστεύεσαι τις πηγές σου (ή τον ίδιο που σου το επιβεβαίωσε). Κάτι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά όχι αναγκαστικά καλό. Μπορεί να σημαίνει ότι δεν κατάφερε και δεν θέλει να σε ξεπεράσει, μπορεί και να σημαίνει ότι δεν κατάφερε να βρει τίποτα άλλο.

Εναλλακτικά, έχει πάρει ό,τι κινείται
Και αυτό μάλλον θα φρόντισε να το πάρεις χαμπάρι - είτε για να ζηλέψεις, είτε για να σου το τρίψει στη μούρη. Σε κάθε περίπτωση, αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν θα πούμε ότι είναι και περίεργη ή λάθος μετά από έναν χωρισμό, αλλά αν βάζαμε σε κατάταξη τις υγιείς αντιδράσεις... Ε, δεν θα ήταν και στην κορυφή.

Λέει ότι θέλει να μείνετε φίλοι
Κοίτα τώρα να δεις πώς έχει η κατάσταση. Υπάρχει πιθανότητα αυτό να ειπωθεί με 100% ειλικρίνεια, ακόμα και αν ειπωθεί όσο ο χωρισμός είναι φρέσκος. Η διαφορά μεταξύ κάποιου που το εννοεί σοβαρά και κάποιου που απλά αρνείται να χωρίσει μαζί σου στο κεφάλι του είναι ο χρόνος. Κοινώς, αν δεν πάρετε και οι δύο τον χρόνο σας να ηρεμήσετε μετά τον χωρισμό και να μπορείτε μετά να ξαναγνωριστείτε σε φιλικό πλαίσιο, οι πιθανότητες για φαύλο κύκλο είναι ανησυχητικά υψηλές. Πόσο χρόνο; σε ακούμε να ρωτάς. Τουλάχιστον ένα εξάμηνο χωρίς καθόλου επαφές είναι η απάντηση. Πολύ, αλλά έτσι γίνονται οι ερωτικές σχέσεις φιλίες: με υπομονή.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v