Μπαρ και φαγάδικα κοντά στο Μετρό για να μην μπλέξεις στην κίνηση

Βαριέσαι να παίρνεις αυτοκίνητο για να πας και να τα πιείς ή να τα φας; Σου βρήκαμε όμορφα μπαράκια και φαγάδικα δίπλα σε σταθμούς του Μετρό.

Μπαρ και φαγάδικα κοντά στο Μετρό για να μην μπλέξεις στην κίνηση

Υπάρχει κόσμος που παίρνει το Μετρό και δεν είναι φοιτητές; Φυσικά και υπάρχει. Είναι εκείνοι που θέλουν να τα πιούν και να μην οδηγήσουν, εκείνοι που θέλουν να γλιτώσουν κάτι από τη βενζίνη και όσοι – προφανώς – δεν έχουν όχημα. Και πολύ καλά κάνουν, είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Για όλους αυτούς, αλλά και για σένα φίλτατε αναγνώστη που άνοιξες ετούτο το άρθρο, εντοπίσαμε αγαπημένα μπαρ και πάσης φύσεως φαγάδικα μια ανάσα από κεντρικούς σταθμούς του Μετρό.

Απλά βάλε υπενθύμιση ε; Τα τελευταία δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα είναι μέχρι τις 3.00.

Malt Fine Dining & Spirits

Αγ. Γεωργίου 57, Κορυδαλλός, τηλ: 2104954154

Σε πολύ κεντρικό σημείο στον Κορυδαλλό κοντά στο Μετρό, το Malt στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό της Πλατείας Ελευθερίας και κρύβει μια φωτεινή ταρατσούλα- πιο πολύ σαν μπαλκονάκι, ενώ διαθέτει και έναν όμορφο και ντιζαϊνάτο εσωτερικό χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας. Εδώ θα πιείς καφεδάκι από νωρίς το πρωί, και, όσο προχωρά η μέρα, θα δοκιμάσεις λαχταριστά bao με τηγανιτή γαρίδα, πίκλα αγγουριού και καρότου, και spicy mayo, Cacio e Pepe Pappardelle με φρέσκια μαύρη τρούφα, μιλφέιγ μελιτζάνας, μαριναρισμένα μάγουλα σε BBQ sauce, κόκκινο λάχανο, και κατσικίσιο τυρί, διάφορες επιλογές σε sushi και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 200-25€ το άτομο.

Μεζέ Μεζέ

Γρηγορίου Κυδωνίων 10, Αιγάλεω τηλ.: 2105908929

Το λένε δύο φορές και το εννοούν. Οι μεζέδες έχουν την τιμητική τους σε αυτό το παρεϊστικο μαγαζάκι κοντά στο μετρό του Αιγάλεω, το οποίο στο βάθος διαθέτει μια όμορφη αυλή που έχει στο κέντρο της μια ροδιά, πράσινη όσο πρέπει για τις ημέρες που έχει ζέστη.  Όσο η κουζίνα αναδίδει μοσχομυρωδιές, εσύ παραγγέλνεις φωλιά με αυγό, πατάτα και μπέικον, μιλφέιγ μελιτζάνας, πρόβατο φιλέτο, χοιρινή τηγανιά, χοιρινή πανσέτα με bbq, ζουμερά μπιφτεκάκια, ψαρονέφρι με σάλτσα μπαλσάμικο και κοτόπουλο με πορτοκάλι. Ο λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο, με δικό τους χύμα κρασί.

Η Στοά Αλλιώς

Γαμβέτα 14, Ομόνοια, τηλ.: 210 3825961

Εδώ και δύο και βάλε δεκαετίες η Στοά Αλλιώς μια ανάσα από την πλατεία Ομονοίας σερβίρει μερακλίδικους μεζέδες και πεντανόστιμα παραδοσιακά πιάτα. Εδώ θα πιάσεις τραπεζάκι εντός στοάς και θα απολαύσεις από τον κατάλογο φρέσκα ψάρια και μύδια, και κάθε λογής θαλασσινά για ένα σωστό ψαροτσιμπούσι. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν ακόμη η εκλεκτή ταραμοσαλάτα, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά με την αυθεντική συνταγή, το χταποδάκι και μπόλικοι κρεατομεζέδες. Αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι που είναι πιο τσιμπημένο, τότε με 15€ το άτομο θα φας αρχοντικά και θα πιείς και τα ουζάκια σου. Αν όχι, τότε υπολόγισε 20-25€ με ουζάκια.

Le Roi

Πανόρμου 117Β, τηλ. 2106912095

Βγαίνεις από το μετρό και μπαίνεις σε μια χρονοκάψουλα στις καλύτερες περιόδους της ροκ. Διαχρονικό και πολύ αγαπημένο μουσικό στέκι το Le Roi είναι ό,τι πρέπει για μπίρες και κουβέντες με την παρέα. Η αυλή του, που είναι διακοσμημένη με παλιές μηχανές-αντίκες και ποδήλατα, γεμίζει κόσμο που συρρέει από νωρίς για το air guitar και το head-banging το σωστό, γιατί έτσι πρέπει. Στην κάβα θα βρεις ποικιλία από ζύθο και αρκετές επιλογές καθαρών ποτών, ενώ οι djs έχουν πάντοτε κέφια γι’ αυτό και θα περάσεις όμορφα. Για ζύθο οι τιμές ξεκινούν από 5€, αν θες ποτάκι, από 7€ το απλό.

Feelin’ Good

Γ. Ολυμπίου 8,  Κουκάκι, τηλ.: 21 0921 4010

Κατεβαίνεις Συγγρού Φιξ και μετά από λίγο περπάτημα βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο φρέσκα και «χοτ» μπαράκια της πόλης. Με αέρα αμερικάνικο, το Feeling Good διαθέτει έναν λιτό και industrial χώρο, επηρεασμένο από την American street culture και ετοιμάζει ωραία κοκτέιλ: δοκίμασε το Benton's Old Fashioned με μπέικον και bourbon, ή το περίφημο Garibaldi με το Campari να συνδυάζεται τέλεια με χυμό πορτοκάλι. Και αν πεινάσεις, οι επιλογές της κουζίνας αποτελούν εμπνεύσεις του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα και περιλαμβάνουν νοστιμότατο bar food. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

The Lucky Sparrow Pub

Τριπτολέμου 44, Γκάζι, τηλ: 6975026836

Tι ενδιαφέρον έχει να κάνεις στο Γκάζι θα αναρωτηθείς. Να κατέβεις στάση Κεραμεικό και να πας για μια μπίρα και να ακούσεις σκληρές μουσικάρες, θα απαντήσουμε. Το «τυχερό σπουργίτι» με αέρα βοστονέζικο και cosy εσωτερικό, διαθέτει μια τεράστια μπάρα με αρκετές draft επιλογές που εναλλάσσονται, ενώ η κουζίνα του βγάζει τηγανιτά κοτοπουλάκια, πληθωρικά burger με αφράτες τηγανιτές πατάτες και λαχταριστά steak sandwich. Οι μουσικές αγαπούν τη ροκ και τη μέταλ, ενώ σχεδόν καθημερινά κάποιος dj πιάνει πόστο δίπλα στην είσοδο. Έχει και μερικά τραπεζάκια έξω αν θες να καπνίσεις στην φασαριόζικη περατζάδα της Τριπτολέμου. Οι μπίρες από 5€. Για φαγητό, υπολόγισε περί τα 10-15€ το άτομο.

Αρλεκίνος

Καραΐσκου 104, κέντρο Πειραιά, τηλ.: 210 4132555

Φρέσκος-φρέσκος, ο σταθμός Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά έκανε τη ζωή μας στο λιμάνι ευκολότερη και μας έφερε  πιο κοντά σε ωραία φαγάδικα. Ένα από αυτά, βρίσκεται κοντά στη στάση και δεν είναι άλλο από τον Αρλεκίνο. Στα ξύλινα τραπεζάκια που απλώνει έξω, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τους μερακλίδικους μεζέδες του, όπως και τα φημισμένα κεφτεδάκια δια χειρός κυρίας Ευλαμπίας, τη σαλάτα ντάκο με παξιμάδι χαρουπιού, ντοματίνια, ελαιόλαδο και ξύγαλο, αλλά και το μοσχαράκι σιγοψημένο στη γάστρα για 4 ώρες. Για ένα τίμιο γεύμα, θα δώσεις περί τα 15-18€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v