Ποια μέθοδο αποτρίχωσης να διαλέξω;

Πόσο πονάει το laser; Πόσο κοστίζει το κερί; Πόσες ώρες είσαι διατεθειμένη να χάσεις με τα ξυράφια; Δοκιμάσαμε όλες τις μεθόδους αποτρίχωσης, και λέμε μόνο αλήθειες.

Ποια μέθοδο αποτρίχωσης να διαλέξω;

Τρία είναι τα κριτήρια για να διαλέξεις μέθοδο αποτρίχωσης, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Τα λεφτά, η αντοχή σου στον πόνο, και ο βαθμός τεμπελιάς σου. Δοκιμάσαμε τα πάντα και είμαστε εδώ για να σε διαφωτίσουμε.

Το παλιό καλό ξυράφι

Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα… κι εδώ σταματούν τα πλεονεκτήματά του. Αναλόγως τον τύπο του δέρματός σου και τον βαθμό τριχοφυΐας σου, το καθημερινό ξύρισμα τα καλοκαίρια μπορεί να γίνει από βαρετό μέχρι εφιαλτικό, με κοκκινίλες ή εξογκώματα στο δέρμα και άπειρες σπαταλημένες ώρες στη μπανιέρα. Για πάντα. Επειδή όσο πιο συχνά ξυρίζεσαι, τόσο πιο συχνά χρειάζεσαι ξύρισμα.

Το κερί και οι παραλλαγές του

Επειδή είπαμε ότι εδώ θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα ξεκινήσουμε από τα δύσκολα: Τις πρώτες φορές, ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές, το κερί πονάει πολύ. Το καλό είναι ότι αυτός ο πόνος σταδιακά μειώνεται, όπως και η τριχοφυΐα. Τα κακά νέα είναι ότι η τριχοφυΐα μειώνεται μεν, δεν εξαλείφεται δε (όπως συμβαίνει με το laser) πράγμα που σημαίνει πως το κερί το παντρεύεσαι για μια ζωή –απλώς δεν είναι καθημερινή η επαφή σας. Η συχνότητα που χρειάζεσαι εξαρτάται από την τριχοφυΐα σου, αλλά για να έχεις μια γενική ιδέα σκέψου περίπου μια φορά στις τρεις εβδομάδες στην αρχή, και μια φορά στις έξι-εφτά στη συνέχεια.

Άλλο μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι μπορεί ας πούμε οι διακοπές σου να πέσουν προς το τέλος αυτού του διαστήματος των έξι εβδομάδων, στην οποία περίπτωση θα πρέπει είτε να βρεις κέντρο αποτρίχωσης στο νησί, είτε να έχεις μαζί σου κερί ή silk epil για να κάνεις αποτρίχωση μόνη σου. Το ξύρισμα στο ενδιάμεσο απαγορεύεται διά ροπάλου, καθότι κάθε φορά που ξυρίζεσαι είναι σαν να ξεκινάς την διαδικασία από την αρχή και να πετάς χρόνια αποτρίχωσης και πόνου στα σκουπίδια. Επίσης, αποτρίχωση με κερί δεν μπορείς να κάνεις όποτε θες: Θα πρέπει να περιμένεις κάθε φορά να βγουν οι τρίχες, πράγμα που σημαίνει ότι τις τελευταίες μέρες πριν την αποτρίχωση θα φοράς υποχρεωτικά παντελόνια.

Το κόστος της αποτρίχωσης με κερί δεν είναι απαγορευτικό: Στα περισσότερα κέντρα αισθητικής κυμαίνεται από 30€ ως 50€ για πόδια και μπικίνι. Για να μειώσεις τον πόνο και τους ερεθισμούς στο μπικίνι, καλή ιδέα είναι να αναζητήσεις κέντρα αισθητικής που χρησιμοποιούν κερί που αφαιρείται με το χέρι, χωρίς ταινίες δηλαδή –και πάλι, ανώδυνο δεν είναι, αλλά τουλάχιστον ο πόνος θα μετριαστεί κάπως.

Το laser το επιούσιο

Δεν θα γνωρίσεις άνθρωπο που να έχει κάνει αποτρίχωση με laser και να μην πίνει νερό στο όνομά της. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως οι άνθρωποι που ορκίζονται στο laser είναι αυτοί που έχουν ξεμπερδέψει μαζί του, και έχουν ξεχάσει τα ουρλιαχτά στο κρεβάτι του πόνου. Πέρα από την πλάκα, βέβαια, γεγονός είναι πως αυτόν τον πόνο θα χρειαστεί να τον αντέξεις 6-8 φορές στη ζωή σου, και μετά δεν θα ξανασκεφτείς τρίχες ποτέ. Ναι, είναι τόσο δελεαστικό όσο ακούγεται.

Το laser καίει τον θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα αυτή να μην ξαναφυτρώνει ποτέ στον αιώνα τον άπαντα, εξ ου και ο πόνος στον οποίο αναφερόμαστε είναι ένας μυστήριος συνδυασμός καψίματος με τσούξιμο στο δέρμα. Μετριάζεται με μια κρέμα ξυλοκαΐνης, την οποία απλώνεις ένα 10λεπτο πριν το ραντεβού, αλλά και πάλι δεν εξαλείφεται εντελώς. Αν σε παρηγορεί, οι πρώτες τρεις φορές μόνο είναι εφιαλτικές, μετά συνηθίζεις.

Για να κάνεις laser σε ολόκληρα τα πόδια και το μπικίνι, θα υπολογίσεις περί τη μία-μιάμιση ώρα ανά συνεδρία αρχικά, χρόνος που σταδιακά θα μειώνεται. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 40 μέρες, για 6-8 φορές αναλόγως τον τύπο του δέρματός σου και τον βαθμό τριχοφυΐας σου. Τα καλά νέα είναι ότι στο ενδιάμεσο μπορείς να ξυρίζεσαι όσο συχνά τραβά η ψυχούλα σου, η διαδικασία και το αποτέλεσμα δεν επηρεάζονται στο ελάχιστο.

Το ζόρικο στο laser, εκτός από τον πόνο, είναι το κόστος, το οποίο ωστόσο δεν είναι τόσο απαγορευτικό όσο μπορεί να έχεις ακούσει: Κατά κανόνα κυμαίνεται από 80€ έως 100€ ανά συνεδρία, για ολόκληρα τα πόδια συν το μπικίνι. Δεδομένου ότι τα δίνεις μια φορά κάθε 40 μέρες, για μισό χρόνο περίπου, και μετά ξενοιάζεις για την υπόλοιπη ζωή σου, το λες και επένδυση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v