Στην Ηλιούπολη θα φας καλά και το ξέρεις

Παραδοσιακά κουτούκια, κρητική κουζίνα, ψαρομεζέδες αλλά και λαχταριστή πίτσα, όλα θα τα βρεις στην σταθερά αγαπημένη μας φαγητομάνα Ηλιούπολη.

Στην Ηλιούπολη θα φας καλά και το ξέρεις

Δεν έχει τη φήμη που της αξίζει και είναι κρίμα. Η Ηλιούπολη δεν είναι μόνο για τους ντόπιους. Είναι ένας προορισμός για κάθε καλοφαγά που σέβεται τον εαυτό του και το στομάχι του.

Ώρα λοιπόν να έρθεις μια βόλτα από εδώ (ή προς τα εκεί τελοσπάντων) για να φας καλά σε κουτούκια, οικογενειακές ταβέρνες, ψαροεστιατόρια και παραδοσιακές πιτσαρίες.

Ραχάτι

Μαρίνου Αντύπα 93, τηλ: 2109920207

Σταθερή αξία για ρακές και κρητικά μεζεδάκια στην Ηλιούπολη, το Ραχάτι είναι ένα παρεϊστικο στέκι ό,τι πρέπει για… ραχάτι με πολύ καλές τιμές και χαλαρή ατμόσφαιρα. Εδώ θα δοκιμάσεις ωραιότατη κουζίνα από τη λεβεντογέννα, όπως σκιουφιχτά ζυμαρικά με κόκκορα, κριθαρότο μανιταριών, κολοκυθοανθούς, στάκα με αυγά μάτια, κρητικό λουκάνικο ξυδάτο, χοιρινό με σταμναγκάθι και χοχλιούς μπουρμπουριστούς με κρασάτο ζουμάκι και δεντρολίβανο. Για κρητικό τσιμπολόγημα με μαρουβά ή ρακή, υπολόγισε περί τα 12-15€ το άτομο.

Sea Bar

Γλάδστωνος 2, τηλ: 2109768255

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sea Bar (@sea.bar)

Ανήκεις στους ψαρολάγνους; Το Sea Bar φέρνει αέρα θαλασσινό στην Ηλιούπολη, μπλέκει την παραδοσιακή ψαροκατάσταση με μοντέρνες πινελιές και είναι ό,τι πρέπει για να ανοίξεις τους γευστικούς σου ψαρο-ορίζοντες. Παστουρμάς θαλάσσης με τσιμένι, τουρσί κρεμμύδι και καππαρόμηλα, ρεβυθάδα Σίφνου με καπνιστό σκουμπρί και ρεγγοσαλάτα, Fish & chips με μπακαλιάρο σε κουρκούτι μπύρας και αγιολί, και μυλοκόπι μπριζολάκι με χόρτα εποχής και πουρέ σελινόριζας είναι μερικά από τα highlights του καταλόγου. Μαζί με τα ουζάκια υπολόγισε περί τα 23-25€ το άτομο για γενναίο τσιμπολόγημα.

Κυρά Ουρανία

Ηρ. Πολυτεχνείου 85, τηλ: 21 0991 4896

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nou-Pou (@noupougr)

Οικογενειακή ταβέρνα μιας άλλης εποχής, η Κυρά Ουρανία έχει αποκτήσει φήμη για τα φοβερά μπιφτέκια της, αλλά δεν είναι τα μόνα  που είναι ωραία εδώ. Στα λιγοστά της τραπέζια (απαραίτητη η κράτηση) θα απολαύσεις παραδοσιακές νοστιμιές λίγες και καλές, όπως χειροποίητη τυροκαυτερή «μπόμπα», χεράτες πατάτες τηγανιτές, σαγανάκι πικάντικο, παϊδάκια ψημένα άψογα, ζουμερή χωριάτικη, λουκάνικο και ωραίο τζατζίκι. Συνοδεία χύμα κρασιού ο λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο.

Χιώτης

Περικλέους 32, τηλ: 21 0973 5118

Οικογενειακή επιχείρηση με σταθερή πελατεία για δεκαετίες, ο Χιώτης είναι ακόμα μία παραδοσιακή ταβέρνα από αυτές που έχουν κρατήσει σταθερά ψηλά την ποιότητα των πιάτων τους. Ψαρικά και κρεατικά παίζουν σε ικανοποιητική αναλογία στον κατάλογο χωρίς να αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Εδώ θα δοκιμάσεις ωραία και δροσερή πολίτικη σαλάτα, ντολμαδάκια, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κότσι χοιρινό φούρνου, σουτζουκάκια σμυρνέικα, αλλά και γαριδομακαρονάδα, ψητή σαρδέλα, τηγανιτό θράψαλο και ωραία ρεβίθια φούρνου. Λογαριασμός με χύμα κρασί στα 15-20€ το άτομο.

Στοά Μουσική Μπακαλοταβέρνα

Βίτσι 3, τηλ.: 698 601 3049

Ουζάκια και μπακαλοταβέρνα πάνε μαζί, όλοι οι μερακλήδες το ξέρουν αυτό κι έτσι έχουν κάνει στέκι τους τη Μουσική Στοά στην Ηλιούπολη τρωγοπίνοντας και ακούγοντας ζωντανή μουσική, κυρίως ρεμπέτικα. Στον κατάλογό της θα βρεις πολλές νοστιμιές, από τις οποίες επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα αυγά του Σουλελέ, τους κολοκυθοκεφτέδες, τη φάβα Σαντορίνης, την τηγανιά τουρλού, το καπνιστό απάκι, τα κεφτεδάκια της γιαγιάς και τα παϊδάκια προβατίνα. Για πλήρες γεύμα συνοδεία ούζων υπολόγισε στα 15-20€ το άτομο.

Vesuvios

Πλ. Εθ. Αντιστάσεως 12, τηλ: 21 0995 5610

Αν είσαι πιτσολάτρης και έρθεις προς Ηλιούπολη, τότε επιβάλλεται να δοκιμάσεις την πίτσα του Βεζούβιου. Πιτσαρία από εκείνες τις παλιές, τις συνοικιακές, τις ωραίες, ο Βεζούβιος ετοιμάζει το ιταλικό έδεσμα με πλήρως ελληνικό τρόπο, αφράτη ζύμη, χωρίς να τσιγκουνεύεται στα υλικά. Σταθερή αξία εδώ η Απ` όλα που τιμά το όνομά της με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών (gouda & edam), ζαμπόν, καπνιστό μπέικον, πεπερόνι, σαλάμι μπύρας, σουτζούκι, φρέσκα μανιτάρια, κρεμμύδι, ελιές και πιπεριά και η Special με σάλτσα ντομάτας, mix τυριών (gouda και edam), ζαμπόν, πεπερόνι και πιπεριά. Ωραία και τα σκορδόψωμα, όπως και οι γενναίες μακαρονάδες τους. Λογαριασμός στα 15€ για ένα πιτσογεύμα, με μπίρα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v