Τρώμε φτηνά και νόστιμα σε Θησείο και Πετράλωνα

Στο Θησείο και τα Πετράλωνα, ανακαλύπτουμε νόστιμες μεζεδο-διευθύνσεις που δεν τσούζουν τσέπες, αλλά αγαλλιάζουν ουρανίσκους.

Τρώμε φτηνά και νόστιμα σε Θησείο και Πετράλωνα

Δυο γειτονιές στον ίσκιο της Ακρόπολης, δυο αφορμές για νόστιμες βόλτες σε όμορφα στενά. Θησείο και Πετράλωνα πρωταγωνιστούν στις εξόδους μας με την παρέα (ή τον/την σύντροφο) και διαθέτουν διευθύνσεις που δεν πονάνε στην τσέπη.

Από πολίτικα μεζεδάκια, μέχρι παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με ολίγη από Κρήτη, δες παρακάτω μερικά νόστιμα στέκια για να πιάσεις τραπεζάκι.

Το καφενείο του Ρίζου

Ακάμαντος 2, Θησείο, τηλ.: 21 0345 7825

Σύντομα θα τα εκατοστήσει, κυριολεκτικά, αφού βρίσκεται στις επάλξεις από την δεκαετία του ’30. Το καφενείο του Ρίζου αναβιώνει ατμόσφαιρα και αρώματα παλιάς Αθήνας, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να διδάσκει την τέχνη του ελληνικού καφέ στη χόβολη, και να μας μεθά με ουζάκια και μεζέδες τα μεσημέρια. Πιάσε τραπεζάκι με θέα Ακρόπολη και δοκίμασε οπωσδήποτε το ταμπουλέ με πεπόνι, το κοτόπουλο με πράσινη πιπεριά και σάλτσα στιφάδο, και το χταποδάκι με φάβα και μαρμελάδα ντομάτα. Για τσιμπολόγημα με χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 15€ περίπου το άτομο.

Το Κούσουλο

Αμφικτύονος 27, Θησείο, τηλ: 21 1412 2239

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το Κουσουλο (@kousoulo)

Αν και βρίσκεται σε έναν από τους πλέον τουριστικούς δρόμους της περιοχής, αυτό το μεζεδοπωλείο επιμένει… παραδοσιακά και ξεφεύγει από την πεπατημένη με νόστιμους μεζέδες και καλές τιμές, δεδομένης της ποσότητας. Πιάσε θέση στο όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του ή στα τραπεζάκια έξω και παράγγειλε χορταστικές ποικιλίες κρεατικών, κεφτεδάκια, σαγανάκι με σουτζούκι, πατατοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, φέτα σε φύλλο με μέλι, μπουγιουρντί μελιτζάνας και ωραίες πιπεριές γεμιστές με τυριά. Λογαριασμός με χύμα κρασί στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Ακροπόλ

Ακάμαντος 3, τηλ.: 21 0346 5543

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Acropol Vintage (@acropol_vintage)

Σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την παλιά Αθήνα, το Ακροπόλ είναι ένα νέο-καφενείο που μας κακομαθαίνει με μεζεδάκια όπως τα χειροποίητα ντολμαδάκια με σως γιαουρτιού, οι κυπριακές σεφταλιές, οι ντοματοκεφτέδες με δυόσμο και φέτα, τα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, οι ντοματοκεφτέδες και το κρασάτο χοιρινό με μανιτάρια στην κατσαρόλα. Λογαριασμός για τσιμπολόγημα με ουζάκι στα 12-15€ περίπου το άτομο.

Ραντεβού

Καλλισθένους 85, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0347 7961

Ξακουστό και κοσμαγάπητο, το αδερφάκι της ‘Ηβης του Ψυρρή, μας κακομαθαίνει χρόνια τώρα με νοστιμιές σαν το ψητό σουτζούκι, το θράψαλο γιουβέτσι, την ψητή πατάτα με γιαούρτι, τα αυγά με στάκα, το ταμπουλέ, το τηγανιτό κουνουπίδι, τα μαυρομάτικα με χόρτα και την αρμένικη ομελέτα. Για να τα συνοδεύσεις όλα αυτά, έχεις να διαλέξεις από μια τεράστια ποικιλία ούζων και κάποια χύμα κρασιά. Στο τέλος θα πληρώσεις γύρω στα 12-15€ το άτομο. Δεν δέχεται κρατήσεις οπότε τις ώρες αιχμής θα χρειαστεί να περιμένεις.

Το Γιαβρί

Υλλέων 3, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 21 5500 4343

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fava (@favas_finest)

Στον πεζόδρομο του ηλεκτρικού των Κάτω Πετραλώνων, το Γιαβρί απλώνει τραπεζάκια καφενείου και πλημμυρίζει την γειτονιά του μυρωδιές από την Πόλη. Το χουνκιάρ μπεγιεντί −κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας − είναι ωραιότατο, ενώ μια δοκιμή οπωσδήποτε αξίζουν και τα αυγά με σουτζούκι, το παραδοσιακό κεμπάπ, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, ο καβουρμάς σαγανάκι και τα καραμανλίδικα λουκάνικα. Λογαριασμός με κρασί, στα 12-15€ περίπου το άτομο.

Ανάκατα

Πανδώρου 85, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 21 3037 5123

Σε μια ήσυχη γωνιά, εκεί που σμίγουν πέντε δρομάκια των Κάτω Πετραλώνων, το Ανάκατα είναι ένα συνεργατικό καφενείο με σούπερ παρεΐστικη ατμόσφαιρα, το οποίο ενδείκνυται για τσιπουροποσίες και τσιμπολόγημα μέχρι… όσο πάει. Στον κατάλογό του θα βρεις λίγα πράγματα μα πεντανόστιμα, όπως τηγανιά κοτόπουλο, φάβα, ρεβίθια σιφνέικα, κεφτεδάκια, δροσερό ταμπουλέ και ποικιλίες με μιξ των παραπάνω. Ο λογαριασμός με τσίπουρο ή κρασί δεν ξεπερνά τα 12-15€ κατ’ άτομο. Τις Κυριακές έχει και ζωντανή μουσική.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v