Πού θα φας το καλύτερο καϊμάκι της Αθήνας

Με γλυκό βύσσινο ή και χωρίς, ιδού γαλακτοπωλεία και παγωτατζίδικα της πόλης που φτιάχνουν υπέροχο παγωτό καϊμάκι για να κολαστείς.

Πού θα φας το καλύτερο καϊμάκι της Αθήνας

Χαρακτηριστικό άρωμα, ιδιαίτερη υφή, γεύση που διεγείρει γλυκά τους γευστικούς σου κάλυκες. Το παγωτό καϊμάκι, αυτό το παραδοσιακό γλυκό των παιδικών μας χρόνων αποτελεί μια από τις μικρές…. μεγάλες απολαύσεις της ζωής.

Δες παρακάτω μερικές από τις διευθύνσεις της πόλης για να το απολαύσεις όπως πρέπει: ολόφρεσκο και βελούδινο.

Στάμου

Δες τις διευθύνσεις των γαλακτοπωλείων εδώ 

Φτιάχνουν λαχταριστές γεύσεις παγωτού από φρέσκο ελληνικό πρόβειο γάλα, ανάμεσά τους και εξαιρετικό καϊμάκι, το οποίο πέρα από σκέτο, μπορείς να απολαύσεις και σε εκμέκ, σαραγλί, αλλά και σε πληθωρική τούρτα με λαχταριστό γλάσο καραμέλας και καραμελωμένα φουντούκια.

Χαρά

Πατησίων 339, Κάτω Πατήσια, τηλ.: 210 2287266

Θρύλος για τους λάτρεις του γλυκού, η Χαρά έχει αναθρέψει γενιές και γενιές Αθηναίων που καταφτάνουν εδώ από κάθε γωνιά της πόλης, για να απολαύσουν το υπέροχα απαλό καϊμάκι της στα τραπεζάκια που απλώνει στο πεζοδρόμιο. Μια δοκιμή –και μετά μια δεύτερη, και μια τρίτη– αξίζει και το παραδοσιακό πολίτικο εκμέκ της, για το οποίο άλλωστε έγινε διάσημη.

Βάρσος

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ: 210 8012472)

Εντυπωσιακή γεύση ακόμη και στα πιο απλά γλυκά, αλλά και γεύσεις-έκπληξη, όπως το καϊμάκι από φρέσκο πρόβειο γάλα και η κρέμα-κακάο αποτελούν εγγύηση στον Βάρσο της Κηφισιάς. Σερβίρεται στα χαρακτηριστικά μεταλλικά σκεύη με το λογότυπο του μαγαζιού και συνδυάζεται ωραιότατα με δικό τους γλυκό του κουταλιού βύσσινο και αμύγδαλο.

Κανάκης

Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2510636

Το ζαχαροπλαστείο που ονόμασε και την στάση του λεωφορείου δίπλα του, έφερε τις συνταγές του από την Πόλη και συνεχίζει μέχρι σήμερα να τις παρασκευάζει με ελληνικό φρέσκο γάλα. Το καϊμάκι έχει την τιμητική του, αλλά δυνατά παίζουν και η σοκολάτα με κονιάκ και πορτοκάλι, όπως και η κρέμα με γλυκό του κουταλιού.

Στάνη

Μαρίκας Κοτοπούλη 10, τηλ: 2105233637

Το λιλιπούτειο μαγαζί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη άνοιξε το 1931 και έκτοτε κρατά τα ηνία της γλυκιάς απόλαυσης για τους κατοίκους του κέντρου. Στη Στάνη θα φας λαχταριστό παγωτό καϊμάκι με δικό τους πρόβειο γάλα από ζώα στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας, και έλαιο μαστίχας που φέρνουν από τον συνεταιρισμό της Χίου.

Django Gelato

Βεΐκου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 1422 2029

Από τη Σύρο στο Κουκάκι, το Django Gelato προσφέρει μία πληθωρική γκάμα γεύσεων παγωτού για μύστες αλλά και παραδοσιακούς παγωτολάτρεις. Εδώ θα βρεις μεταξύ άλλων παγωτό καϊμάκι με μαστίχα, μαχλέπι και Χιώτικο ανθόνερο και βελούδινη υφή, ενώ αξίζει να τιμήσεις και τα εξαιρετικά του σορμπέ, με φρέσκα φρούτα.

Μaxim

Tσακίρογλου 23, πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β ́, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109324603

Ένα ζαχαροπλαστείο από τα παλιά, με αρώματα Πόλης, έχει γίνει διάσημο για το λαχταριστό του (και πανάκριβο) τσουρέκι, όμως εξίσου celebrity είναι και το παγωτό καϊμάκι με σαλέπι ελληνικό ή πολίτικο, και αγελαδινό ελληνικό γάλα. Συνδυάζεται ωραιότατα με τα σιροπιαστά του ζαχαροπλαστείου και την κολασμένη πορτοκαλόπιτα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v