Αφυδάτωση και Ξηρότητα: Αιτίες, διαφορές και τρόποι αντιμετώπισης τους

Νιώθεις πως το δέρμα σου αφυδατώνεται μέρα με τη μέρα; Δες τι επιλογές έχεις για να το κάνει να λάμπει πιο πολύ από ποτέ. 

Αφυδάτωση και Ξηρότητα: Αιτίες, διαφορές και τρόποι αντιμετώπισης τους

Κάποιες φορές, το δέρμα σας είναι θαμπό, τραχύ, χωρίς ελαστικότητα και σας προκαλεί φαγούρα. Αυτά είναι συμπτώματα ξηρότητας ή αφυδάτωσης του δέρματός σας. Η ξηρότητα και η αφυδάτωση φαίνονται παρόμοιες καταστάσεις, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετικές. Το ξηρό δέρμα προκύπτει από έλλειψη λιπαρότητας, ενώ το αφυδατωμένο οφείλεται στην έλλειψη νερού. Τα συμπτώματα του αφυδατωμένου και ξηρού δέρματος είναι συχνά παρόμοια.

Το ξηρό δέρμα χαρακτηρίζεται από υποπαραγωγή σμήγματος ή ελαίου. Αυτό συχνά οφείλεται σε γενετική προδιάθεση, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες. Οι ακραίες θερμοκρασίες, τα σκληρά προϊόντα περιποίησης που αφαιρούν τα φυσικά έλαια, ο τρόπος ζωής, οι ορμόνες, ορισμένες ασθένειες και η φυσική διαδικασία γήρανσης είναι μερικές αιτίες για την ξηρότητα του δέρματος.

Η διαχείριση του ξηρού δέρματος απαιτεί την μείωση της έκθεσης σε περιβαλλοντικές επιδράσεις, όπως το πολύ ζεστό νερό, και την αποκατάσταση των λιπιδίων του δέρματος με ενυδατικές κρέμες, ιδιαίτερα μαλακτικές και αποφρακτικές.

Το αφυδατωμένο δέρμα προκύπτει από την υπερβολική απώλεια νερού. Το υγιές δέρμα περιέχει περίπου 30% νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της δομής, της αντοχής και της ελαστικότητας του. Όταν το δέρμα χάνει πολύ νερό, αφυδατώνεται. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον διαταραγμένο δερματικό φραγμό, την έλλειψη νερού στη διατροφή ή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ένα από τα πιο προφανή σημάδια αφυδάτωσης είναι η έλλειψη ελαστικότητας στο δέρμα. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται πιο εμφανείς ενώ το δέρμα  φαίνεται θαμπό. Γι’ αυτό, η αφυδάτωση του δέρματος συχνά εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ξηρότητα ή πρόωρη γήρανση.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους έχουν αφυδατωμένο δέρμα ν’ ακολουθούν υγιεινές συνήθειες, όπως να πίνουν νερό και να κοιμούνται, για να μειώσουν την απώλεια υγρασίας και να ενισχύσουν το δέρμα.

Οι κυριότερες συμβουλές από τους ειδικούς για την περιποίηση του δέρματος με αφυδάτωση, είναι:

1.      Ο προσεκτικά επιλεγμένος αφρός καθαρισμού προσώπου. Το υψηλής συγκέντρωσης, αφρώδες gel καθαρισμού Glycolic Renewal Cleanser της SkinCeuticals είναι ένα σχεδιασμένο να προσφέρει αποτελεσματική απολέπιση για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. To γλυκολικό οξύ που περιέχει επιταχύνει τη κυτταρική ανανέωση, αφαιρεί το μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας, τη λιπαρότητα, τους ρύπους ενώ δρα ενάντια στη θαμπή όψη του προσώπου σας. Επιπλέον, δεν  ξηραίνει το δέρμα και είναι ιδανικό για την επιδερμίδα, πριν και μετά από ιατρικές και αισθητικές πράξεις.

2.      Η σωστή ενυδατική κρέμα για την ενίσχυση του επιδερμικού  φραγμού.

3.      Η απαραίτητη κρέμα ματιών για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. 

4.      Η κατάλληλη μάσκα για θρέψη της επιδερμίδας. Η μάσκα ενυδάτωσης προσώπου Phyto Corrective Masque της SkinCeuticals, περιέχει υψηλή συγκέντρωση βοτανικών εκχυλισμάτων, υαλουρονικό οξύ και το λεγόμενο «καταπραϋντικό διπεπτίδιο». Ανακουφίζει και εξουδετερώνει άμεσα την ευαισθησία της επιδερμίδας. Παρέχει άμεση ενυδάτωση, δροσίζει προσφέροντας άμεση ανακούφιση και συμβάλλει στην αποκατάσταση της φυσικής λάμψης της επιδερμίδας. Είναι επίσης ελεγμένη για χρήση μετά από αισθητικές επεμβάσεις.

5.      Τα προϊόντα αντιγήρανσης είναι τα κατάλληλα για ν’ αντιμετωπίσετε τα σημάδια αφυδάτωσης.

Η SkinCeuticals σας προσφέρει προϊόντα που είναι κατάλληλα για κανονικό, λιπαρό, ξηρό και μικτό δέρμα, που βοηθούν στην αποκατάσταση και την ενίσχυση του δερματικού φραγμού, για την μέγιστη ενυδάτωση του προσώπου σας!

.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v