10 σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν μόνο στου Ψυρρή

Κεφτεδάκια προβατίνας που ταιριάζουν με Negroni. Κόσμος που χορεύει στο υπόγειο μιας πιτσαρίας. Και άλλα πράγματα που συμβαίνουν μόνο στου Ψυρρή.

10 σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν μόνο στου Ψυρρή

Μετά την δεύτερη μετενσάρκωσή της, αυτή εδώ είναι ίσως η πιο ιδιαίτερη γειτονιά της Αθήνας. Και αν δεν μας πιστεύεις, έχουμε επιχειρήματα: Συγκεκριμένα, ούτε ένα ούτε δύο αλλά δέκα σημαντικά, ενδιαφέροντα, λίγο τρελούτσικα πράγματα που συμβαίνουν μόνο στου Ψυρρή.

Στο υπόγειο της Crust, που φτιάχνει μια από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας και την πουλάει με το κομμάτι, θα βρεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ κόσμο και λαό να χορεύει (ναι δεν είναι σχήμα λόγου, όντως χορεύει) υπό τους ήχους guest DJs που αναλαμβάνουν τα decks. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Στα τραπεζάκια που απλώνει ο Τράγος στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων, τα κεφτεδάκια προβατίνας ταιριάζουν απόλυτα με το signature Tragos Negroni με τζιν Bombay Sapphire, τσίπουρο και blend Vermouth, Campari και Amaro. Ακούγεται παράδοξο, ναι, αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει. 

Στο Minu της Σαρρή πιάνεις τραπεζάκι για καφέ και brunch, ή για κρασιά και τσιμπολογήματα, και διαλέγεις φεύγοντας και το γλαστράκι που θέλεις για το σπίτι σου, από την μίνι ζούγκλα φυτών εσωτερικού χώρου που στολίζει το μαγαζί. 

Ο Ατλαντικός, στη γωνία Αυλητών και Ήβης, είναι ίσως το μοναδικό μέρος της Αθήνας όπου θα φας ολόφρεσκα θαλασσινά και ψαράκια, θα τσουγκρίσεις τα ουζάκια σου, και δεν θα πληρώσεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

Στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός θα δεις θεατρικές παραστάσεις, θα κάνεις μαθήματα χορού, θα ακούσεις φοβερές live μουσικές και θα χορέψεις στα καλύτερα πάρτι της πόλης, τις περισσότερες φορές με ελεύθερη είσοδο –ή με ελεύθερη συνεισφορά, για να στηρίξεις την σπουδαία πρωτοβουλία των παιδιών που το τρέχουν. 

Η αυλή του Cantina Social… δεν είναι αυλή, είναι ένας ακάλυπτος ανάμεσα σε πολυκατοικίες, η επιτομή του urban coolness που ενισχύεται και από τις περίεργες μουσικές του. Έχει και πάμφθηνα ποτά (στα 5€) και πάντα ενδιαφέροντα κόσμο. 

Στους τοίχους του Marika Hybrid Space εναλλάσσονται εκθέσεις νέων εικαστικών και φωτογράφων, παρέα με γραμμένους στο χέρι στίχους της Αρλέτας, τους οποίους χαζεύεις όσο περιμένεις να σου φτιάξουν ένα φοβερό κοκτέιλ με τσίπουρο με το οποίο θα βγεις να αράξεις στο πεζοδρόμιο, ή στα τραπεζάκια απέναντι. 

Ο Teefonas της Σαρρή είναι café, είναι και bar, είναι και πανέμορφο coworking space, φιλοξενεί από live μέχρι workshops, φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ. Αυτό το Σαββατοκύριακο, έχει ένα φεστιβάλ βιβλίου που δεν θέλεις να χάσεις. 

Η ταράτσα του hostel που παλιά λεγόταν Athenstyle και πλέον Safestay Athens είναι ίσως η λιγότερο στημένη και πιο παρεΐστικη από τις ταράτσες του κέντρου. Κοιτάζει στα μάτια από τη μια Ακρόπολη από την άλλη Αστεροσκοπείο, έχει και σούπερ φτηνές μπύρες (στα 4€) και ποτά (από 6€). 

Το γκράφιτι του μεγαλύτερου Αθηναίου ήρωα, του σκυλάκου που συνόδευε τις πορείες την εποχή των μνημονίων και έφτασε να γίνει μέχρι και εξώφυλλο στο περιοδικό Time, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε καμία άλλη γειτονιά της Αθήνας. Ο Λουκάνικος θα ζει για πάντα στη γωνία της Ρήγα Παλαμήδου, στο καταπληκτικό έργο των street artists Martinez, N. Gramms και Smart.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v