Οι καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Από το Αιγάλεω μέχρι τους Αμπελόκηπους και από εκεί στο κέντρο της Αθήνας σούβλες γυρίζουν, μύτες τσακίζουν και ουρανίσκοι αναστενάζουν.

Οι καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Κοντοσούβλι κόλαση σε κάθε μπουκιά, κοκορετσάκι, αρνάκι αλλά και φρυγαδέλια. Τα έκανες εικόνα; Σου ήρθε η μυρωδιά;

Κόπιασε, μη φας πολύ και έλα να σε κατευθύνουμε στις καλύτερες και πιο τίμιες σούβλες της πόλης μας για να πεις το αρνί αρνάκι.

Σβέλτος

Λιοσίων 315, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ: 21 0831 1930

Πηγή: Google

Σπεσιαλίστας στις σούβλες, με τις τελευταίες να δεσπόζουν στο εξωτερικό του μαγαζιού, ο Σβέλτος είναι ιδανική επιλογή για να πάρεις πακέτο για το σπίτι, γουρουνοπούλα, γουρουνόπουλο γάλακτος, αρνάκι, κεφαλάκια αρνίσια, αρνί σούβλας, κοντοσούβλι, αλλά και εξοχικό, γαρδουμπάκια και λαχταριστό κοκορέτσι. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή βγάζει αγριογούρουνο και κυνήγι αν είσαι φαν του είδους. Τιμές από 13,80€ το γουρουνόπουλο γάλακτος το κιλό.

Μπαρμπαθωμάς

Τρικάλων 32, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0691 1667

Στον Ερυθρό Σταυρό, αυτό το σουβλατζίδικο πέρα από μερακλίδικα τυλιχτά, αγαπά ιδιαίτερα και τα καλούδια της σούβλας, έχοντάς τη να γυρίζει σε καθημερινή βάση. Όσο για το τι βγάζει, πεινασμένος δε θα μείνεις: Κοκορέτσι, κοντοσούβλι χοιρινό μα και κοτόπουλο, εξοχικό, φρυγαδέλι και κεφαλάκι για τους μερακλήδες. Εξαιρετικά και τα αρνίσια παϊδάκια. Ο εσωτερικός του χώρος είναι ωραίος για να κάτσεις. Τιμές στα 8,30€ το κοντοσούβλι χοιρινό σε μερίδα.

Το Αγρίνιο

Σινώπης 18, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0771 8384

Απλό, λιτό και απέριττο οικογενειακό ψητοπωλείο, το οποίο βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο ίδιο σημείο, και σπάει τις μύτες μικρών και μεγάλων με τα ποιοτικά κρέατα που ψήνει, σουβλίζει και σερβίρει σε γενναίες μερίδες. Σε έναν καλτ χώρο διακοσμημένο με φωτογραφίες από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο θα δοκιμάσεις χοιρινό κοντοσούβλι και κοτόπουλο, κοκορετσάκια, κοτόπουλο σούβλας, πανσέτα χοιρινή και φρυγαδέλι. Τιμές στα 9€ για μια γενναία μερίδα κοντοσούβλι.

Πελοπόννησος

Θηβών 531, Αιγάλεω, τηλ: 21 0531 3530

Ουρές σχηματίζονται καθημερινά απ’ έξω από αυτό το οβελιστήριο της Θηβών, το οποίο ξέρει πολύ καλά τι κάνει και πώς το κάνει. Ταΐζει κόσμο και κοσμάκη που παίρνει πακέτο για το σπίτι γενναιόδωρες μερίδες από λαχταριστά σουβλιστά, με το χαμόγελο στα χείλη. Από εδώ θα πάρεις γουρουνόπουλο σκέτο λουκούμι, αρνάκι, κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο ολόκληρο με την πετσούλα του. Τιμές στα 7,5€ το χοιρινό κοντοσούβλι σε μερίδα.

Master Σούβλα

Θηβών 330, Αιγάλεω, τηλ: 21 0561 0109

Παραμένουμε Αιγάλεω και Θηβών, γιατί εκεί προφανώς ξέρουν από σουβλιστά. Το Master Σούβλα τιμά το όνομά του όπως πρέπει, έχει έναν μικρό χώρο για να κάτσεις και να ξεκινήσεις να τσακίζεις λαχταριστά κρεατικά: εδώ θα βρεις κοτόπουλο ολόκληρο, γουρουνοπούλα, αρνάκι, κοντοσούβλι χοιρινό μα και κοτόπουλο, εξοχικό, αλλά και παϊδάκια αρνίσια και πανσέτα χοιρινή σχάρας εξαιρετική. Τιμές στα 7,80€ για μια μερίδα γουρουνοπούλα.

Το Παραδοσιακό

Κολοκοτρώνη 59, Κέντρο, τηλ: 21 0323 1700

Στο πιο-κέντρο-δεν-πάει της Αθήνας, στην πολυσύχναστη Κολοκοτρώνη, αυτή η ψησταριά σπάει μύτες, θυμίζει χωριό και ψήνει μικρά αριστουργήματα στα κάρβουνα, ενώ διαθέτει και σούβλες που γυρνάνε και εκδίκηση ζητάνε, ή και όχι. Εδώ θα βρεις εξαιρετικό κοντοσούβλι, ψημένο άψογα και ζουμερό, αλλά και κοκορετσάκι σαν λουκούμι, κότσι, εξοχικό, κλέφτικο, πανσέτα σούβλας και αρνάκι. Τιμές στα 9€ η μερίδα κοντοσούβλι.

Χαγιάτι

Καραϊσκάκη 5, Γαλάτσι, τηλ: 2102919248

Ανεπιτήδευτος χώρος με εξίσου ανεπιτήδευτη κουζίνα, το Χαγιάτι αποτελεί το μερακλίδικο ψητοπωλείο της γειτονιάς, που οι ντόπιοι εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια. Στον όμορφο εσωτερικό του χώρο, αλλά και σε τραπεζάκια έξω θα απολαύσεις χοιρινό κοντοσούβλι, αλλά και μοσχαρίσιο γάλακτος, εξοχικό, κοκορετσάκι, φρυγαδέλι, ρολό γουρουνόπουλο και κοτόπουλο σούβλας, μαζί με πάσης φύσεως ορεκτικά καλούδια. Τιμές στα 8,5€ για μια μερίδα κοντοσούβλι χοιρινό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v