Πιάνουμε την άνοιξη σε café με λουλουδιασμένες αυλές

Από του Ψυρρή ως το Ελληνικό, και από το Χαλάνδρι στο Χαϊδάρι, πίνουμε τα πρώτα καφεδάκια-στον-ήλιο της χρονιάς σε κουκλίστικες αυλές.

Πιάνουμε την άνοιξη σε café με λουλουδιασμένες αυλές

Ένας από τους 7.652 λόγους που αγαπάμε την άνοιξη στην Αθήνα, είναι οι αυλίτσες των café της, στις οποίες αράζουμε παραδοσιακά κάθε Απρίλιο με τις ώρες, αφήνοντας τις ανοιξιάτικες ηλιαχτίδες να μας χαϊδεύουν τα μαλλιά. Ναι, δεν κρατάει για πολύ, σε κανα-δυο μήνες θα αρχίσουμε να αναζητούμε απεγνωσμένα την σκιά. Αλλά ακριβώς αυτή είναι και η όλη γοητεία του πράγματος, σαν τους θυελλώδεις έρωτες που κρατάνε λίγο. Φτάνει τώρα με την ποίηση, πάμε να πιάσουμε τραπέζι για καφέ και σε περιμένουμε στα παρακάτω στέκια.

Momo 
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Η κρυφή, πίσω αυλίτσα του καλλιθεώτικου Momo είναι ένας από τους πιο λουλουδιασμένους κήπους που έχεις δει σε αθηναϊκό café. Μεγάλη και ηλιόλουστη, μας υποδέχεται από το πρωί με καφεδάκια και λαχταριστό brunch (μην χάσεις τα haute dogs, και ειδικά αυτό με λουκάνικο γαλοπούλας και Μετσοβόνε) και συνεχίζει ως αργά με ποτά και κοκτέιλ (από 7€) σαν την Pear Sangria με Vermouth, λικέρ αχλάδι, μοσχοφίλερο και Sherry. Στο ενδιάμεσο, παίζει και κανονικότατο μενού φαγητού, αν έρθετε έξτρα πεινασμένοι, με burgers, paella και δε συμμαζεύεται.

Kapu 
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760

Αν και η φωτογραφία μιλάει μόνη της, θα το βάλουμε και σε λόγια: Το Kapu στο Ελληνικό έχει μια από τις πιο χρωματιστές αυλές της Αθήνας, με γρασίδι στο οποίο απλώνονται φούξια και μοβ πουφ κάτω από ψηλά δέντρα, και αν δεν είναι αυτός λόγος να την αγαπάς δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να είναι. Το Kapu ανοίγει κάθε μέρα από τις 11.00 το πρωί για ωραία καφεδάκια και ψαγμένες μπύρες, και όσο παίρνει να βραδιάζει το γυρνάει σε κοκτέιλ σαν το Kyrki με λικέρ Μαστίχα, λάιμ, mango, elderflower και peach bitters. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Κήπος – The Garden Café 
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792

Μέσα στον υπέροχο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι, που βρίσκεται αυτή την εποχή στα καλύτερά του, ο Κήπος όνομα και πράγμα απλώνει τραπεζάκια στα χαλίκια κάτω από τα πεύκα του και φτιάχνει ατμόσφαιρα εξοχής περισσότερο από κάθε άλλο κηπάτο café στην Αθήνα. Εδώ πιάνουμε τραπεζάκι από νωρίς για καφέ, πρωινό, brunch, πεντανόστιμα γλυκάκια και παγωτό μηχανής που ενθουσιάζει τα πιτσιρίκια. Αν είσαι πολύ τυχερός, μπορεί να πάρει το μάτι σου και κάποια από τις αλεπούδες του κήπου, που κάνουν σπάνια την διακριτική εμφάνισή τους, ενθουσιάζοντας τα πλήθη.

Το Λοκάλι 
Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673

Είναι κατά κοινή ομολογία μια από τις ομορφότερες, και πιο λουλουδιαστές αυλές της πόλης, εξ ου και κέρδισε φανατικό κοινό με το που εμφανίστηκε στον χώρο του παλιού Σινέ Ψυρρή και της παρακείμενης Κουζίνας του. Ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι, πρωινό και brunch (μην χάσεις τα αυγά ποσέ με παστράμι γαλοπούλας και βουτυράτη σάλτσα με σχοινόπρασο), συνεχίζει το μεσημέρι με μεζεδάκια και πιάτα εμπνευσμένα από το πάντρεμα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, και το γυρνάει όσο παίρνει να βραδιάζει σε ποτάκια και κοκτέιλ σαν το Castaway με τζιν, Μαστίχα Skinos, φραγκόσυκο και πιπερόριζα. Το απλό ποτό στα 8€, κοκτέιλ από 10€. Δες τα αναλυτικά μενού εδώ. https://www.tolokali.gr/

Μαντανία 
Αγίου Δημητρίου 17 & Ηροδότου, Δάφνη, τηλ: 2109715598

Μια παλιά μονοκατοικία με μεγάλη αυλή δίπλα στο μετρό της Δάφνης στεγάζει αυτό το σούπερ παρεΐστικο all day café bar, που σερβίρει καφέδες και brunch από νωρίς, κοκτέιλ και νόστιμα τσιμπολογήματα αργότερα. Ειδική μνεία αξίζουν τα ταρτάκια σολομού με μους αβοκάντο, chives και κόκκινο πιπέρι, και τα bao buns με γλυκόξινο κοτόπουλο και λαχανικά. Αν σε πάρει το βράδυ, να πιείς στην υγειά μας ένα Love Between Two, με παλαιωμένο ρούμι, μάνγκο, βανίλια Μαδαγασκάρης, νότες μελιού και αρώματα γλυκών μπαχαρικών. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Θίασος 
Αριστοφάνους 10, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0683 0453

Μια από τις ομορφότερες αυλές του Χαλανδρίου, απλώνει ξύλινα τραπέζια και καρεκλίτσες με χρωματιστές μαξιλάρες ανάμεσα σε φυλλωσιές και γλαστράκια με λουλούδια, και φτιάχνει απολύτως ζεν ατμόσφαιρα για τα ανοιξιάτικα βράδια μας –και πρωινά, και μεσημέρια. Εκτός από καφεδάκια και τσιμπολογήματα, εδώ θα βρεις και πολλά ενδιαφέροντα κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα, όπως το Χορν με μαστίχα, πουρέ μανταρινιού, μέντα, λάιμ, triple sec και μαστίχα υποβρύχιο, ή το Bubble Star με ούζο, λεμόνι, bubblegum, πουρέ μάνγκο, αρμπαρόριζα και γλυκάνισο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v