Τέλεια wine bar για ηλιόλουστα μεσημέρια

Στο κέντρο της πόλης αλλά και παραέξω, τραπεζάκια σε πεζοδρόμους και αυλές υποδέχονται τις ακτίνες του ήλιου και εκλεκτές οινικές απολαύσεις.

Τέλεια wine bar για ηλιόλουστα μεσημέρια

Ετικέτες μικρών Ελλήνων παραγωγών αλλά και του διεθνούς αμπελώνα, τυριά και αλλαντικά από κάθε γωνιά της χώρας, τραπεζάκια έξω για να σε χτυπά απαλά ο ήλιος, Και ξαφνικά, τα μεσημέρια σου αποκτούν γοητεία οινική.

Ξεπορτίζουμε για να απολαύσουμε ήλιο και κρασί, στα πιο όμορφα wine bar.

Warehouse

Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ: 21 5540 8002

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by warehouse (@warehouse_project)

Στη γωνιά της Μαυρομιχάλη με τη Βαλτετσίου, κόσμος… ξεχύνεται σε τραπεζάκια στον πεζόδρομο απολαμβάνοντας καλό κρασί και ιδιαίτερες γεύσεις. Το Warehouse παραμένει ένα από τα κορυφαία wine bar του κέντρου, με όπλα του την εκτενή του λίστα, η οποία περιλαμβάνει 140 ετικέτες σε ποτήρι από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, 300 σε μπουκάλι και περίπου 500 στο κελάρι τους για αγορά, αλλά και ένα γοητευτικό μενού. Σε αυτό θα βρεις εξαιρετικό μοσχαρίσιο καρπάτσιο, στριφτούδια με καπνιστή πανσέτα, φιλέτο μοσχάρι κ.α. Τιμές από 5,5€ το ποτήρι.

Wine is fine

Βύσσης 6, Μοναστηράκι, τηλ: 2103230304

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by WINE IS FINE ! (@wineisfine.athens)

Δύο Γάλλοι και ένας Έλληνας σεφ βρίσκονται πίσω από αυτό το άρτι αφιχθέν wine bar ανάμεσα στα πομολάδικα της οδού Βύσσης, το οποίο βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και σε υποδέχεται με περίπου 80 ετικέτες, μεταξύ των οποίων φυσικά κρασιά από κάθε γωνιά του κόσμου, προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και τον γαλλικό. Ο κατάλογος του τσιμπολογήματος ακολουθεί το στιλ των παριζιάνικων παριζιάνικες caves à manger με επιλογές όπως χοιρινό πατέ, πατατοσαλάτα με ρέγκα, σκορδάτα μανιτάρια σοτέ και σπαγγέτι με αυτοτάραχο. Το ποτήρι κρασί από 5€.

Terroirist

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι, τηλ: 2160046388

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Terroirist Wine Bar (@terroirist_athens)

Ακόμα μια νέα άφιξη, στα Βόρεια όμως, αυτός ο… τρομοκράτης του τερουάρ, μας υποδέχεται σε μια παλιά μονοκατοικία του ‘60, στο κέντρο του Χαλανδρίου, η οποία ανακαινίστηκε και διαθέτει μια πανέμορφη αυλίτσα για οινικές δοκιμές. Στον κατάλογο θα βρεις περισσότερες από 80 ετικέτες, 40 εκ των οποίων διαθέσιμες και σε ποτήρι. Συνδυάζονται ωραιότατα με επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά ελληνικής και γαλλικής προέλευσης, αλλά και με ενδιαφέροντα πιάτα, όπως καπνιστή πέστροφα με ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά και μελάνι σουπιάς και χταπόδι με αμπελόφυλλα και αγιολί από μαύρο σκόρδο. Τιμές από 5€ το ποτήρι.

Heteroclito

Φωκίωνος 2 και Πετράκη, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 9406

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by heteroclito (@heteroclitoathens)

Απλώνει τα τραπεζάκια του σε μια από τις ωραιότερες γωνιές του κέντρου, εκεί που συναντιούνται οι μικροί πεζόδρομοι της Πετράκη και της Φωκίωνος, και σερβίρει 150 ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών από γηγενείς και σπάνιες ντόπιες ποικιλίες, αλλά και από μικρούς, «άγνωστους» παραγωγούς. Έχει και φανταστικά τσιμπολογήματα για να τα συνοδεύσεις, όπως πλατώ τυριών και αλλαντικών, τα οποία απολαμβάνεις με θέα στη περατζάδα ενώ ο ανοιξιάτικος ήλιος σου χαϊδεύει το μέτωπο. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από τα 4€.

Junior does Wine

Μαιάνδρου 5, Ιλίσια, τηλ: 2107222883

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Junior (@juniordoeswine)

Αυτό το προσιτό και κάζουαλ wine bar στα Ιλίσια, αγαπά το καλό κρασί και θέλει να το επικοινωνήσει μέσα από value for money επιλογές στον κατάλογο. Η κάβα του, δια χειρός της σομελιέ Βασιλικής Γαλάνη περιλαμβάνει περί τις 60 ετικέτες σε φιάλη και 15 σε ποτήρι, από μικρούς εγχώριους παραγωγούς, και διατίθενται και για take away. Στο μενού θα βρεις και τα απαραίτητα νόστιμα συνοδευτικά, όπως μπρουσκέτες και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, τα οποία θα απολαύσεις με το κρασί στου στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Από 4€ το ποτήρι κρασί.

Faidon Delicatessen

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, τηλ: 215 51 09 975

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FAIDΩN'S Athens (@faidons_athens)

Κάβα, wine bar και ντελικατέσεν, το Faidon σού συστήνει υποδειγματικά την ευρωπαϊκή κουλτούρα του κρασιού, μέσα από την πληθώρα ετικετών της κάβας (περισσότερες από 600), εκ των οποίων 20 ετικέτες, διαφορετικές κάθε φορά, σερβίρονται και σε ποτήρι. Πιάσε θέση στα δρύινα βαρέλια μέσα ή στα τραπεζάκια της αυλής του, και απόλαυσε το κρασί σου συνοδεία πλατώ τυριών και αλλαντικών που κόβονται εκείνη την ώρα από το ντελικατέσεν της κάβας, και χαλαρωτικών jazz/swing μουσικών. Το ποτήρι κρασί από 4€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v