Αυτές τις ελληνικές μικρού μήκους στο ERTFLIX πρέπει να τις τσεκάρεις

«Σφηνάκια» μυθοπλασίας και μη, μικρές ιστορίες που βλέπονται μονορούφι, από Έλληνες ταλαντούχους δημιουργούς που αξίζει να ανακαλύψεις.

Αυτές τις ελληνικές μικρού μήκους στο ERTFLIX πρέπει να τις τσεκάρεις

Θες να δεις μια ταινία απόψε, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο; Θες κάτι σύντομο, αλλά συνάμα περιεκτικό και ουσιώδες;

Πέντε νέες «Μικρές Ιστορίες», από τα τελευταία 20 χρόνια της ελληνικής παραγωγής ταινιών μικρού μήκους, είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα της ΕΡΤ για τα μάτια σου μόνο.

Για ρίξε μια ματιά.

See No Evil (2001)

Σε αυτή τη συγκινητική ιστορία του Άρη Μπαφαλούκα, ένα 4χρονο κορίτσι αντιμετωπίζει το άγχος και τους φόβους της μπροστά στο θάνατο του παππού της, που επέρχεται όταν παίζουν μαζί ένα παιχνίδι σ’ έναν έρημο δημόσιο πάρκο, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας τους. Παίζουν οι Κώστας Σφήκας και Δήμητρα Δουμένη.

Mesecina (2009)

Ο Αλέξης έχει πολλά προβλήματα, αλλά αισιοδοξεί ότι μπορεί να ζήσει τη ζωή του κανονικά. Θα γνωρίσει την Αλίκη, με την οποία μοιράζονται την κοινή αγάπη για το μουσικό συγκρότημα Mesecina. Αληθινό, και με ειλικρινείς ερμηνείες από τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Romanna Lobach, το φιλμ της Σοφίας Εξάρχου σίγουρα θα σε αγγίξει.

Αποχαιρετώντας (2005)

Γιατί η Βίκυ δεν πήγε να πάρει το διαβατήριο της νωρίτερα; Τι έγινε και την έπιασαν τα κλάματα μέσα σε μια τράπεζα; Γιατί ρωτάει τον Αλέξη αν βαρέθηκε; Θα της στείλει μήνυμα ο Χάρης; Πότε θα την ξαναδεί ο υποχόνδριος γείτονάς της; Σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις δεν θα δοθεί απάντηση, αφού η Βίκυ αύριο φεύγει και θέλει απλώς να διασκεδάσει. Η Ρηνιώ Δραγασάκη μιλά για όλα όσα αναγκαζόμαστε να αφήσουμε πίσω για τα ωραία (;) που έρχονται. 

Κατάληψη (2009)

Έρχεται η μέρα που ο Γιάννης, μαθητής της Γ’ Λυκείου, αποφασίζει να πει στην Άννα, τη συμμαθήτριά του, ότι του αρέσει. Τα σχέδιά του ανατρέπονται όταν εκείνη την ημέρα βρίσκει το σχολείο υπό κατάληψη και την Άννα εντός. Ένα μισοσβησμένο γκράφιτι κι ένα δελτίο ειδήσεων εμπλέκονται στην ιστορία και την μπερδεύουν.

Φράγμα (2017)

H έφηβη Χριστίνα ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Η κατασκευή ενός φράγματος θα αναγκάσει τους κάτοικους να το εγκαταλείψουν. Τις τελευταίες ημέρες εκκένωσής του, η  Χριστίνα  θα πρέπει να πάρει δυσβάσταχτες αποφάσεις, όπως τι θα απογίνει το γέρικο σκυλί που έχει υπό την προστασία της. Μια βίαιη ιστορία ενηλικίωσης στην ελληνική επαρχία, από τον Γιώργο Τελτζίδη.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v