Καθημερινά αντικείμενα που καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια σε αχρηστία

Βαφλιέρες, σελφοκόνταρα, χειροποίητα σαπουνάκια σε περίεργα σχήματα, και άλλα αντικείμενα που απλώς μαζεύουν σκόνη στο σπίτι.

Καθημερινά αντικείμενα που καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια σε αχρηστία

Τα βλέπεις, είναι όμορφα, μερικές φορές μοιάζουν και πρακτικά, τα αγοράζεις και… εννιά φορές στις δέκα καταλήγουν να μαζεύουν σκόνη σε κάποιο ράφι/ ντουλάπι/ συρτάρι του σπιτιού. Κυρίες και κύριοι, τα αντικείμενα που όλοι έχουμε αγοράσει και χρησιμοποιήσει λιγότερες από τέσσερις φορές.

Τα χειροποίητα σαπουνάκια σε περίεργα σχήματα

Ναι, πολύ χαριτωμένο το σαπούνι-cupcake, μέχρι να επιχειρήσεις να πλύνεις τα χέρια σου με αυτό και να συνειδητοποιήσεις ότι είναι, αν όχι πρακτικά αδύνατο, τουλάχιστον εξαιρετικά χρονοβόρο. Οπότε τι κάνεις; Το αφήνεις στην άκρη του νιπτήρα να «στολίζει» το μπάνιο. Για πάντα. Μέχρι που ο χρόνος και η σκόνη το κάνουν να μοιάζει θλιβερό και να γεννά συνειρμούς με την Kathy Bates στο Ψυχώ.

Οι κουζινοσυσκευές που κάνουν μόνο ένα πράγμα

Η βαφλιέρα. Αχ, η βαφλιέρα. Την αγόρασες τότε που ήσασταν στα πρώτα μέλια κι ονειρευόσουν πρωινά στο κρεβάτι με τα μέλια να τρέχουν (είδες τι κάναμε εκεί) και την χρησιμοποίησες… δύο φορές, προτού καταλήξει σε κάποιο ανήλιαγο ντουλάπι όπου συνεχίζει μελαγχολική τη ζωή της μακριά σας. Το ίδιο ισχύει και για εκείνη την συσκευή που βράζει ένα αυγό την φορά (φοβερά πρακτικό, απορούμε ποιος το σκέφτηκε) και για την παγωτομηχανή από τότε που μεγάλωσαν τα παιδιά, και για όλα τα υπόλοιπα κουζινικά των οποίων η χρησιμότητα περιορίζεται σε ένα και μόνο πράγμα.

Τα αξεσουάρ των smartphone

Θυμάσαι τη μανία με τα σελφοκόνταρα; Αιωνία τους η μνήμη. Αμ τα powerbanks; Που αν είσαι εκείνος ο τύπος που μονίμως ξεχνάει να φορτίσει το κινητό του, σιγά μην θυμάσαι να φορτίζεις το powerbank. Και τώρα έχουμε τα ring lights, που πρέπει να κουβαλά σε εκδρομές και ταξίδια κάθε influencer που σέβεται τον εαυτό του. Στοίχημα ότι σε τρία χρόνια ίσα που θα τα θυμάσαι.

Τα δειγματάκια καλλυντικών

Κάποια από αυτά είναι χρήσιμα για ταξίδια με αεροπλάνο –κυρίως αυτά που όντως χρησιμοποιείς ήδη, και στις κανονικές τους συσκευασίες. Όλα τα υπόλοιπα απλά στοιβάζονται στο ντουλάπι του μπάνιου «για την περίπτωση που χρειαστούν» και καταλήγουν να πετιούνται μια φορά στα πέντε χρόνια που παίρνεις την γενναία απόφαση να καθαρίσεις τα ντουλάπια του μπάνιου.

Οι ατζέντες-ημερολόγια

Αν έχεις την τύχη να δουλεύεις σε γραφείο, τις μαζεύεις δέκα-δέκα κάθε Χριστούγεννα που σου τις στέλνουν για δώρο «συνεργάτες» που δεν ξέρουν καν να γράψουν σωστά το όνομά σου. Κι αντί να τις ρίξεις στην ανακύκλωση σαν υπεύθυνος ενήλικας, τις κουβαλάς στο σπίτι ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσεις ποτέ, γιατί ακόμα και αν είσαι από αυτούς που όντως κάνουν λίστες με τα ραντεβού ή τις υποχρεώσεις της ημέρας, έχεις το κινητό σου για αυτή τη δουλειά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v