Προστασία κινητού και υπολογιστή για όλους!

Μάθετε τα πάντα, με τρόπο απλό και αναλυτικό, για την κυβερνοασφάλεια και κάντε τις συσκευές σας άτρωτες από ψηφιακές απειλές – Ξεκινούν ειδικά σεμινάρια από το Euro2day.gr στις 17/3.

Προστασία κινητού και υπολογιστή για όλους!

Γιατί να παρακολουθήσει κάποιος το σεμινάριο του Euro2day για την ηλεκτρονική προστασία του υπολογιστή και του κινητού του; Γιατί στον ψηφιακό κόσμο διεξάγεται καθημερινά ένας πραγματικός πόλεμος. Γιατί έχει δημιουργηθεί και διακινείται ένας άνευ προηγουμένου όγκος δεδομένων από επιστημονικούς, εταιρικούς, κυβερνητικούς και οικονομικούς οργανισμούς, δίνοντας την ευκαιρία και το κίνητρο στους εισβολείς να γίνονται όλο και πιο εφευρετικοί.

Το πρόβλημα μας αφορά όλους. Όλοι επιθυμούμε να πλοηγούμαστε άφοβα, με ασφάλεια και ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Εμείς και τα παιδιά μας. Παράλληλα, όμως, όλοι κινδυνεύουμε από διαδικτυακές απάτες και παραπλανητικές επιθέσεις phishing, από hackers που στοχεύουν τα προσωπικά μας δεδομένα, ευαίσθητους κωδικούς πρόσβασης κ.λπ.

Δεν είναι τυχαίο πως αυξάνονται οι κλοπές προσωπικών δεδομένων συνεχώς. Καθημερινά μαθαίνουμε για εταιρείες και άτομα που έχουν πέσει θύματα διαδικτυακών απειλών, όπως ιοί, απόπειρες phishing, κακόβουλες προσπάθειες hacking και άλλα.

Ακόμα, με τις ψηφιακές τραπεζικές εφαρμογές και τις ηλεκτρονικές αγορές να προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για οικονομικές συναλλαγές και αγορές. Όμως, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου καραδοκούν και μπορούν να βρουν ευκαιρίες για να υποκλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης, την ταυτότητα και τα χρήματά μας.

Καθώς, λοιπόν, αυξάνεται η ψηφιακή μας δραστηριότητα, με όλο και περισσότερους χρήστες να περνούν την ώρα τους on-line, επικοινωνώντας, ψωνίζοντας ή δουλεύοντας από το σπίτι, το πρόβλημα επιτείνεται.

Ποια είναι η λύση; Η κυβερνοασφάλεια (Cyber Security). Ένας όρος που μπήκε στη ζωή μας με την εμφάνιση του διαδικτύου και σήμερα έχει αναχθεί σε κυρίαρχη πρόκληση. Ο όρος «κυβερνοασφάλεια» αφορά στην προσπάθεια προστασίας των αυτοματοποιημένων συστημάτων από μη εξουσιοδοτημένους εισβολείς (hackers) ή από τυχαίες αστοχίες συστήματος, όπως φυσικές καταστροφές ή ατυχήματα. Είναι μια διαδικασία κατά την οποία ανιχνεύουμε, αναλύουμε, προβλέπουμε και προλαμβάνουμε τις ψηφιακές απειλές.

Το πρόβλημα απασχολεί μόνο τις μεγάλες εταιρείες; Κάθε άλλο! Κάθε επιχείρηση και κάθε ιδιώτης που συνδέεται στο διαδίκτυο, κινδυνεύει από κυβερνοαπειλές.

Το σεμινάριο

Το Euro2day.gr προσφέρει στους αναγνώστες περισσότερη και πολύτιμη γνώση για την κυβερνοασφάλεια, με ένα σεμινάριο που μπορούν (και πρέπει) να παρακολουθήσουν όλοι.

Τα μαθήματα διεξάγονται on-line, ζωντανά. Ξεκινούν στις 18:00 και διαρκούν 3 ώρες. Στόχος τους είναι μέσα σε λίγο χρόνο, με απλά λόγια και παραδείγματα κατανοητά στον μέσο χρήστη του διαδικτύου, να διδάξουν όλους τους σημαντικούς κανόνες με τους οποίους θα θωρακίσει κάποιος τον υπολογιστή και το κινητό του από τις συνήθεις ψηφιακές απειλές.

Τι θα μάθετε στο σεμινάριο:
• Να πλοηγείστε άφοβα, με ασφάλεια και ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο.
• Να αποφεύγετε διαδικτυακές απάτες και παραπλανητικές επιθέσεις phishing.
• Να αναβαθμίσετε σε υψηλό επίπεδο την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών και λογαριασμών.
• Να λάβετε κάθε απαραίτητο μέτρο για ασφαλή απομακρυσμένη εργασία.
• Να προφυλάσσεστε από την εγκληματικότητα στις συσκευές ψηφιακής επικοινωνίας και τα τηλεφωνικά δίκτυα.
• Να αποφεύγετε τα κακόβουλα λογισμικά, την ηλεκτρονική κατασκοπεία και τους hackers.
• Να διασφαλίζετε την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και τους κωδικούς πρόσβασης μέσω της χρήσης προγραμμάτων για διαχείριση κωδικών (password managers).
• Να χρησιμοποιείτε προγράμματα ασφαλείας του Η/Υ και του δικτύου σας με βέλτιστο τρόπο, όπως τα αντιιικά προγράμματα (antivirus), το τείχος προστασίας (firewall) και ιδιωτικά δίκτυα περιήγησης (VPN).
• Να προστατεύετε το παιδί σας, διασφαλίζοντας πως θα πλοηγηθεί με ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσω της χρήσης προγραμμάτων γονικού ελέγχου.

Με τη λήξη του σεμιναρίου, χορηγούνται βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικές σημειώσεις.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Αχιλλέας Βιέννας. Ο Αχ. Βιέννας είναι απόφοιτος Μηχανικός Η/Υ συστημάτων από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Κατέχει πιστοποιήσεις στο Ethical Hacking (CEH), στο Digital Forensics (CHFI) και είναι επίσημος εισηγητής επαγγελματικών πιστοποιήσεων της ECCOUNCIL (CEI). Έχει συμμετάσχει σε online παίγνια διαδικτυακού κυβερνοπολέμου και σε εθνικές ασκήσεις κυβερνοασφάλειας, όπως ο Πανόπτης. Έχει πάρει μέρος σε ημερίδες ως ομιλητής με θέμα την ασφάλεια δεδομένων με βάση τον κανονισμό GDPR, για την Κυβερνοασφάλεια και τα Κρυπτονομίσματα. Διατηρεί ατομική επιχείρηση, η οποία συνεργάζεται τόσο με ιδιώτες όσο και εταιρείες, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν την κυβερνοασφάλεια, τα ψηφιακά πειστήρια και την ιδιωτικότητα.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 80 ευρώ/άτομο.

Για εγγραφή μέχρι και 7 μέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου κερδίζετε έκπτωση 10% (early bird) και η τιμή διαμορφώνεται στα 72 ευρώ/άτομο.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 17/3/2023, με ώρα έναρξης 18:00 και λήξης 21:00 (διάρκεια σεμιναρίου 3 ώρες).

Τα προαπαιτούμενα για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι:
• Πρόσβαση στο διαδίκτυο.
• Κατοχή προσωπικού e-mail.
• Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.
• Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου, θα λάβετε ένα e-mail, στο οποίο θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες και ένα link για να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε τώρα εδώ – Περισσότερες πληροφορίες στο [email protected]

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v