Hyundai Bayon: Ευρυχωρία και άνεση

Το Bayon είναι το ολοκαίνουριο Crossover της Hyundai, ένας φόρος τιμής στην κομψότητα και την αξιοπιστία.

Hyundai Bayon: Ευρυχωρία και άνεση

Το μικρομεσαίο SUV Hyundai Bayon, σχεδιάστηκε ειδικά για την Ευρώπη και διαθέτει εκλεπτυσμένη και δυναμική εξωτερική σχεδίαση. Επίσης διακρίνεται για τους άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, καθώς και μια σειρά από κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές στη κατηγορία B-SUV, καθώς κυκλοφορεί με κινητήρες από 1.2 84 ίππων έως 48V Hybrid 1.0 Turbo 120 ίππων 7-DCT.
Η ονομασία του είναι εμπνευσμένη από την όμορφη πόλη Bayonne, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Χώρας των Βάσκων που αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας. Καθώς έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, η εταιρεία αποφάσισε να δώσει ευρωπαϊκό όνομα στο μοντέλο.

Σύγχρονο, ψηφιακό εσωτερικό

Διαθέτει κομψό σχεδιαστικά, άνετο και φωτεινό εσωτερικό, στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβατών καθώς και στην αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ. Σημαντικό χαρακτηριστικό του η μεγάλη γκάμα εξοπλισμού συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μιας οθόνης AVN 10,25 ιντσών ή μιας 8,0 ιντσών (Display Audio). Οι επιβάτες απολαμβάνουν τον εσωτερικό φωτισμό τεχνολογίας LED που είναι εμφανής στην περιοχή που βρίσκεται στα πόδια του συνοδηγού, στις πόρτες και στις χειρολαβές καθώς και στο χώρο για μικροαντικείμενα κάτω από την κεντρική κονσόλα δίνοντας έναν ξεκούραστο και ποιοτικό χαρακτήρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Μια προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα χρωμάτων και υλικών στο εσωτερικό εξασφαλίζει τη μέγιστη συμβατότητα με τη γκάμα των χρωμάτων του αμαξώματος. Ο διακριτικός συνδυασμός χρωμάτων και επενδύσεων με μικρές, έντονες λεπτομέρειες δημιουργεί μια ατμόσφαιρα γαλήνης, που επιτρέπει στον οδηγό να είναι και να παραμένει συγκεντρωμένος. Διατίθεται στάνταρ με πλήρως μαύρο εσωτερικό με επενδύσεις από ύφασμα, καθώς και με δύο άλλους προαιρετικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Κορυφαία συνδεσιμότητα και τεχνολογία

Όπως και όλα τα μοντέλα της Hyundai, προσφέρει προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας που σπάνια συναντούμε στην κατηγορία του. Διαθέτει τα καλύτερα στην κατηγορία ψηφιακά όργανα και κορυφαίες δυνατότητες infotainment.

Επιλογή μεταξύ μιας οθόνης AVN 10,25 ιντσών ή μιας οθόνης 8 ιντσών (Display Audio). Η οθόνη των 8 ιντσών (Display Audio) διατίθεται με ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto.

Οι δύο θύρες USB για τους εμπρός επιβάτες και μία επιπλέον για τους πίσω επιβάτες επιτρέπουν την ταυτόχρονη φόρτιση ως και τριών συσκευών. Μία από τις εμπρός θύρες κάνει επίσης δυνατή τη μεταφορά δεδομένων, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέουν το τηλέφωνό τους στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Ένα premium σύστημα ήχου Bose ολοκληρώνει το πακέτο και υπόσχεται στους επιβάτες μια εμπειρία υψηλής ποιότητας.

Διαθέσιμος εξοπλισμός συνδεσιμότητας

• Οθόνη 10,25 ιντσών του συστήματος ήχου, εικόνας και πλοήγησης (AVN)

• Οθόνη 8 ιντσών ήχου (Display Audio)

• Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών

• Apple CarPlay και Android Auto (με ασύρματη σύνδεση με την οθόνη των 8 ιντσών)

• Premium ηχοσύστημα Bose

• Θέση ασύρματης φόρτισης

• Τρεις θύρες USB

Hyundai Bluelink

Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση των υπηρεσιών Hyundai Bluelink, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις υπερσύγχρονες υπηρεσίες Connected Car. Η τελευταία έκδοση του Bluelink περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως το Connected Routing και μια νέα λειτουργία προφίλ χρήστη. Νέο στοιχείο σε αυτήν τη γενιά του Bluelink είναι και το Calendar Integration. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να κάνει mirroring το ημερολόγιο Google ή Apple στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Εάν το ραντεβού στο ημερολόγιο περιλαμβάνει και διεύθυνση, αυτή μπορεί να εισαχθεί απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να εντοπίσει, να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή (app) Bluelink, ή να ελέγξει πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο, όπως τις ανάγκες συντήρησης ή το επίπεδο καυσίμου.

Ευρυχωρία, άνεση

Συνδυάζει τους άνετους χώρους ενός πρακτικού SUV με την ευελιξία και την αποδοτικότητα καυσίμου ενός μοντέλου της κατηγορίας B. Το compact αμάξωμα και το εργονομικό εσωτερικό του προσφέρουν όλα όσα μπορεί να ζητήσει μια μικρή οικογένεια. Οι μικρές του διαστάσεις και η εξαιρετική ορατότητά του καθιστούν ευκολότερη την πρόσβαση στο εσωτερικό του, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας και της αντοχής που περιμένουν οι κάτοχοι ενός SUV Hyundai χάρη στις υπερυψωμένες θέσεις του.

Με 411 λίτρα αποσκευών, ξεχωρίζει για τα υψηλά επίπεδα πρακτικότητας που προσφέρει. Ξεχωρίζει παράλληλα για την ευρυχωρία και τη χρηστικότητα του, ενώ το έξυπνο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ αποτελεί μία ακόμα πρακτική λύση.

Με μήκος 4.180 χιλ., πλάτος 1.775 χιλ. και ύψος 1.490 χιλ., επιτυγχάνεται ισορροπία μεταξύ της compact σχεδίασης και των υψηλών επιπέδων άνεσης του νέου μοντέλου. Το μεταξόνιο φθάνει τα 2.580 χιλ. Τόσο για τους επιβάτες στα εμπρός καθίσματα, όσο και για αυτούς που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα έχουν προβλεφθεί όλα τα χαρακτηριστικά για άνετες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, οι εμπρός επιβάτες μπορούν να απολαύσουν χώρο 1.072 χιλ. για τα πόδια τους, ενώ οι πίσω έχουν στη διάθεση τους 882 χιλ. Ως ένα πραγματικό SUV, προσφέρει απόσταση από το έδαφος έως και 183 χιλ. (σε συνδυασμό με τροχούς 17"), μεγαλύτερη από αυτήν των περισσότερων μοντέλων της κατηγορίας Β.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v