Ποια ράτσα γάτας ταιριάζει στην προσωπικότητά σου;

Η κάθε γατο-ράτσα έχει τα χαρακτηριστικά της που μπορεί να σου ταιριάξουν, μπορεί και όχι. Δες έναν σύντομο οδηγό για να ξέρεις τι να επιλέξεις.

Ποια ράτσα γάτας ταιριάζει στην προσωπικότητά σου;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως είμαστε ενάντια στην αγορά ράτσας, ανεξαρτήτως ζώου. Τα αδεσποτάκια ήταν, είναι και θα παραμείνουν η νούμερο ένα επιλογή για εμάς κάθε φορά που θέλουμε να πάρουμε έναν φίλο.

Αν όμως προτιμάς να πάρεις γατίσια ράτσα, τότε δες παρακάτω μερικά από τα χαρακτηριστικά τους για να επιλέξεις σωστά βάσει του χαρακτήρα σου.

Αν είσαι ανεξάρτητος…

Αν είσαι μοναχικός λύκος, η Σαρτρέ είναι ο ιδανικός σύντροφος για το σπίτι. Τους αρέσει να είναι με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά δεν προσκολλώνται απαραίτητα σε αυτούς. Αυτές οι γάτες είναι ήσυχες, ήρεμες και χαρούμενες είτε όταν κοιμούνται μαζί σου είτε ενώ χουχουλιάζουν όσο είσαι στη δουλειά.

Αν είσαι άγριος...

Έχοντας τάση για μεγάλες βόλτες με το αυτοκίνητο και παιχνίδι στο νερό, οι Μανξ είναι σίγουρα μοναδικές στο είδος τους. Οι πρόγονοι αυτών των γατών χωρίς ουρά ήταν οι… Βίκινγκς πριν εγκατασταθούν στη Νορβηγία, επομένως είναι πλήρως «εξοπλισμένες» για περιπέτεια. Οι Μανξ είναι επίσης αρκετά προστατευτικές με τις οικογένειές τους, επομένως ίσως έχεις κάτι σαν φύλακα στο σπίτι σου.

Αν είσαι γεμάτος ενέργεια…

Αφού έζησε μια πλούσια ζωή ως κατοικίδιο της βασιλικής οικογένειας, το ιαπωνικό Μπόμπτειλ ξεκίνησε δουλίτσα. Τα ποντίκια απειλούσαν τα μεταξωτά δέντρα που αποτελούσαν την κύρια βιομηχανία της Ιαπωνίας την εποχή εκείνη, έτσι ο αυτοκράτορας τα άφησε στη φύση για να κυνηγήσουν τα τρωκτικά. Έχοντας ανακτήσει τη θέση που τους αξίζει ως πρίγκιπες και πριγκίπισσες του νοικοκυριού, τα Μπομπτέιλ έχουν άφθονη ενέργεια για παιχνίδι με τις ώρες, ενώ τους αρέσει πολύ να παίζουν και μαζί με άλλα γατάκια.

Αν είσαι χαμηλών τόνων…

Εάν φαντάζεσαι συχνά τον εαυτό σου να αράζει στον καναπέ με ένα καλό βιβλίο, τότε η British Shorthair είναι για σένα. Αυτές οι γάτες θα χαρούν το ίδιο με σένα, όσο χαϊδεύεις το βελούδινο τρίχωμά τους. Έχουν το πιο πυκνό τρίχωμα από οποιαδήποτε ράτσα, είναι ήσυχες και καλόβολες. Δεν απαιτούν πολλή προσοχή ή χρόνο παιχνιδιού, αλλά μην εκπλαγείς αν τη δεις να σε ακολουθεί παντού στο σπίτι.

Αν ξυπνάς με σχέδιο…

Αν νιώθεις πως είσαι ο ηγέτης της οικογενείας, η γάτα Αββησυνίας σίγουρα θα σε βοηθούσε να έχεις πάντα την κατάσταση υπό έλεγχο. Αυτό το υπέροχο πλάσμα είναι απίστευτα πιστό και έχει περιγραφεί ως «ένα από τα πιο έξυπνα ζώα που δημιουργήθηκαν ποτέ». Τους αρέσει να μαθαίνουν κόλπα, έχουν πολλή ενέργεια για να παίζουν με παιδιά και αγαπούν πραγματικά να είναι με τους ανθρώπους.

Αν είσαι χαλαρός...

Οι γάτες της Βομβάης είναι αρκετά χαλαρές, επομένως δεν θα έχουν πρόβλημα με ένα πολυάσχολο νοικοκυριό, αφού νιώθουν άνετα με ανθρώπους και ζώα όλων των… σχημάτων και μεγεθών. Αυτά τα περίεργα πλάσματα αγαπούν να παίζουν τόσο όσο τους αρέσει να κάνουν αγκαλίτσες μαζί σου στο κρεβάτι. Δώσε τους πολλή αγάπη και θα γίνουν ο καλύτερός σου φίλος σε ελάχιστο χρόνο.

Αν ζητάς την προσοχή…

Όταν μπεις στο σπίτι, η Ντέβον Ρεξ σας θα κολλήσει πάνω σου αμέσως. «Θα πήγαιναν να δουλέψουν μαζί σου αν μπορούσαν», λένε οι ειδικοί. Με τα πλατιά τους μάγουλα και το σγουρό τρίχωμά τους, αυτές οι γάτες είναι αξιαγάπητες και γοητευτικές.

Αν είσαι εσωστρεφής...

Αν γουστάρεις να περνάς το Σαββατοκύριακο μόνος σου, λιώνοντας στον καναπέ, η καλύτερη παρέα είναι μία Russian Blue. Είναι επιφυλακτικές με τους ξένους, αλλά δένονται πολύ στενά με τους ιδιοκτήτες τους. Ήσυχες και ανεξάρτητες, αυτές οι γάτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν λείπεις από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα σε υποδεχτούν με στοργή όταν γυρίσεις.

Αν είσαι στοργικός…

Οι τεράστιες Μάιν Κουν είναι κάτι σαν μεγάλες μπάλες αγάπης: παιχνιδιάρικες και πιστοί σύντροφοι που χαίρονται που είναι μαζί σας. Η στιβαρή κατασκευή τους τις καθιστά ιδιαίτερα έμπειρα στο να «διαχειρίζονται» μικρόσωμα άτομα, επομένως είναι ό,τι πρέπει για πιτσιρίκια. Είναι πολύ υπομονετικά μαζί τους και λατρεύουν την προσοχή κάθε είδους.

Με πληροφορίες από marthastewart

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v