Διάσημοι που έβαλαν το χέρι στην τσέπη υπέρ των αδυνάτων

Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι εκατομμυριούχοι φιλάνθρωποι που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν εκείνους που βρέθηκαν σε μεγάλη ανάγκη.

Διάσημοι που έβαλαν το χέρι στην τσέπη υπέρ των αδυνάτων

Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας και θα σπικάρουμε για άλλη μια φορά αλήθειες. Τα λεφτά όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε κάποιες φορές φέρνουν την ευτυχία και σε κάθε περίπτωση κάνουν πολύ πιο υποφερτή τη δυστυχία. Αν τώρα σου κάτσει η καλή κι έρθουν μπόλικα χρήματα στον λογαριασμό σου, μην ξεχάσεις κι εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη, παλεύοντας να ζήσουν με τα απολύτως βασικά χτυπημένοι συνήθως από τη μοίρα. Πάρε σαν παράδειγμα διάσημους φιλάνθρωπους που δεν δίστασαν να δωρίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε οικονομικά ασθενείς ομάδες.

Όπρα Γουίνφρει

Η σιδηρά κυρία της αμερικανικής τηλεόρασης είναι γνωστή για την φιλανθρωπία της, στηρίζοντας έμπρακτα όσους παλεύουν για τα προς το ζην. Το 2005 δεν δίστασε να δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα. Αντίστοιχα το 2007 δώρισε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση και την φροντίδα υγείας γυναικών και παιδιών σε όλο τον κόσμο, κι αξίζει σίγουρα το χειροκρότημά μας.

Beyoncé

H Beyoncé πέρα από ποπ είδωλο είναι και ενεργή φιλάνθρωπη καθώς βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των κοινοτήτων που πλήττονται από φτώχεια και καταστροφές. Το 2005 μάλιστα ίδρυσε το Survivor Foundation για τα θύματα και τους επιζώντες του τυφώνα Κατρίνα, κι έπειτα πρόσφερε 7 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή αλλά και συντήρηση κτιρίου που φιλοξενούσε τους πληγέντες της περιοχής.

Μάθιου Μακόναχι

Ο οσκαρικός ηθοποιός έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι μεγάλη καρδιά αφού όποτε χρειαστεί βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έχει μάλιστα ιδρύσει τον οργανισμό «Just Keep Livin’ Foundation», όπου και δώρισε ενάμιση εκατομμύριο δολάρια για την ενδυνάμωση μαθητών προσπαθώντας να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο εκπαιδευτικό μέλλον.

Σάντρα Μπούλοκ

Η πολυαγαπημένη μας «Μις με το ζόρι» έχει δωρίσει πάνω από 1 εκατομμύρια δολάρια στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα μετά τον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής προκειμένου να ενισχύσει σημαντικό το σπουδαίο έργο τους στην αποκατάσταση των εκατοντάδων τραυματιών στη χώρα.

Μέριλ Στριπ

Η διάσημη ηθοποιός όταν δεν συλλέγει υποψηφιότητες Όσκαρ για τις ερμηνείες της στηρίζει οικονομικά οργανώσεις που βοηθούν τους αδύναμους. Η Μέριλ έχει δώσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση κατά της φτώχειας και της πείνας Oxfam America κι ακόμη ένα εκατομμύριο στο Vassar College ένα καλλιτεχνικό σχολείο για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις σπουδές του.

Mάικλ Τζόρνταν

Ο για πολλούς καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών το 2021 έδωσε 7 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να δημιουργήσει μια κλινική, την οποία θα επισκέπτονταν αποκλειστικό άτομα με χαμηλό οικονομικό εισόδημα στη Βόρεια Καρολίνα. Από εμάς είναι μπράβο και δυνατό χειροκρότημα για την κίνησή του.

Ράιαν Ρέινολντς και Μπλέικ Λάιβλι

Ο Ράιαν Ρέινολντς κι η Μπλέικ Λάιβλι είναι σίγουρα το πιο κουλ χολιγουντιανό ζευγάρι, όπως εύκολα μαρτυρούν οι λογαριασμοί τους στα social media. Πέρα από αυτό συχνά βοηθούν εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς έχουν δωρίσει πάνω από ένα εκατομμυρίου δολάρια στις τράπεζες τροφίμων του Καναδά και των ΗΠΑ ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 έβαλαν ξανά το χέρι στην τσέπη δίνοντας έξτρα μισό εκατομμύριο δολάρια για τον ίδιο σκοπό.

Ατζελίνα Τζολί

Εδώ και πολλά χρόνια η φιλανθρωπία κι η Αντζελίνα Τζολί πάνε πακέτο. Τα τελευταία είκοσι μονάχα αξίζει να αναφέρουμε ότι η διάσημη ηθοποιός δουλεύει ως πρέσβειρα καλής θέλησης και έπειτα ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η Τζολί έχει βρεθεί πολλές φορές στη Συρία, το Ιράκ, τη Σιέρα Λεόνε και το Αφγανιστάν, σηκώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς της προκειμένου να χρηματοδοτήσει οργανώσεις που βοηθούν τους πληγέντες και τους πρόσφυγες στις συγκεκριμένες χώρες.

Μελ Γκίμπσον

Ο Braveheart της καρδιάς μας πολλές φορές έχει αποδείξει έμπρακτα τη φιλανθρωπική του δράση, βοηθώντας οικονομικά αδύναμες ομάδες. Το μεγαλύτερο έργο του ωστόσο είναι ξεκάθαρα η χρηματοδότηση ανέγερσης παιδιατρικών νοσοκομείων στην Αμερική με τον Μελ Γκίμπσον να προσφέρει ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v