Διάσημοι που δίνουν μάχη με σοβαρές ασθένειες

Οι ιστορίες των διάσημων που δίνουν μάχη με σοβαρές ασθένειες μας φανερώνουν τη δύναμη ψυχής που κρύβουν μέσα τους αγαπημένοι μας stars.

Διάσημοι που δίνουν μάχη με σοβαρές ασθένειες

Έχουμε συνηθίσει να αποθεώνουμε τους αγαπημένους μας stars για τα καλλιτεχνικά τους επιτεύγματα, τα βραβεία που παίρνουν αλλά και τις επιτυχίες που έχουν στιγματίσει την καριέρα τους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι διάσημοι που αξίζουν το χειροκρότημα αλλά και τον θαυμασμό μας για τη στάση ζωής τους αλλά και την μάχη που δίνουν για αυτή καθώς εκείνη έφερε στον δρόμο τους πολύ σοβαρές ασθένειες. Οι πιο πολλοί μίλησαν για τις μεγάλες περιπέτειες της υγείας τους, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη αλλά και τους fans τους περί των νοσημάτων, με τα οποία μάχονται χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Κριστίνα Άπλγκειτ

 Η Άπλγκειτ μίλησε στους New York Times για την αντίδρασή της όταν έμαθε πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, το καλοκαίρι του 2021. H διάγνωσή της πασίγνωστης ηθοποιού συνέπεσε με τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν του «Dead to Me», στης σειράς του Netflix στην οποία πρωταγωνιστεί. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά– δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι έχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών», δήλωσε η πρωταγωνίστρια της σειράς στους «New York Times» συγκινώντας όλους τους fans της για τη δύναμη ψυχής της.

Μάικλ Τζέι Φοξ

Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής του υπέρ-αγαπημένου Back to the Future που σφράγισε τη νιότη μιας ολόκληρης κινηματογραφόφιλης γενιάς πάσχει από Πάρκινσον από τα 29 του χρόνια, αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρά προβλήματα από την ασθένεια που τον καταβάλλει. Παρόλα αυτά δεν έβαλε ποτέ κάτω, όντας παράλληλα θερμός υποστηρικτής της έρευνας γύρω από το Πάρκινσον. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως δώρο την ασθένεια του, ενώ παραμένει ενεργός υποκριτικά κάνοντας γκεστ εμφανίσεις σε διάφορες σειρές όπως το The Good Wife, The Good Fight Και Designated Survivor.

Σέλμα Μπλερ

«Πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας. Είχα τα συμπτώματα, αλλά δεν το έπαιρνα ποτέ σοβαρά. Έλεγα, "κού­ραση θα 'ναι ή κάτι ψυχολογικό", ώσπου με έριξε κάτω. Ίσως είχα αυτή την ανίατη ασθένεια για τουλάχιστον 15 χρόνια. Και είμαι ανακουφισμένη που τουλάχιστον τώρα το ξέρω και μπορώ να ζήσω με αυτό» με αυτά τα λόγια η Σέλμα Μπλερ είχε μιλήσει για τη δική της μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. H πρωταγωνίστρια του Hellboy και του Cruel Intentions είναι μια αληθινή μαχήτρια που δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο.

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Introducing Selma Blair» θα σου δώσει μπόλικες γροθιές στο στομάχι παρουσιάζοντας την δική της ιστορία που μέσα από πολύ πόνο, γεννά ελπίδα, δίχως να ωραιοποιεί καταστάσεις αποζητώντας οίκτο για τους ανθρώπους που ζουν με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Μπρους Γουίλις

«Ο πολυαγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε ότι πάσχει από αφασία, γεγονός που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητές του. Κατά συνέπεια και κατόπιν ώριμης σκέψης, ο Μπρους εγκαταλείπει την καριέρα που τόσο αγαπούσε» γράφτηκε στην ανακοίνωση της οικογένειας του Μπρους Γουίλις, ο οποίος διαγνώστηκε από αφασία, με αποτέλεσμα να βάλει τέλος στην σπουδαία καριέρα του.

Η αφασία εμφανίζεται συνήθως έπειτα από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι και δυσκολεύει τον ασθενή να επικοινωνήσει. «Μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα κάποιου να μιλάει, να γράφει, να καταλαβαίνει μια γλώσσα, προφορικά ή γραπτά» λένε χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι γιατροί που χειρίστηκαν την υπόθεση του «πολύ σκληρού για να πεθάνει» Μπρους.

Σελίνα Γκόμεζ

Η πασίγνωστη ηθοποιός και τραγουδίστρια Σελίνα Γκόμεζ εξομολογήθηκε πως πάσχει από Ερυθηματώδη Λύκο, ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο επιτίθεται στους ιστούς του οργανισμού και μπορεί να επηρεάσει το δέρμα, τον εγκέφαλο, τα αιμοφόρα αγγεία, τους πνεύμονες, το ήπαρ. Το 2017 η Γκόμεζ αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος, καθώς το αυτοάνοσο βρισκόταν σε έξαρση, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία της.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v