Mια βραδιά γεμάτη Τέχνη, Πολιτισμό και Γαστρονομία

Το Δειπνοσοφιστήριον και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας τους

Mια βραδιά γεμάτη Τέχνη, Πολιτισμό και Γαστρονομία

Το Δειπνοσοφιστήριον και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας τους, με μια βραδιά γεμάτη Τέχνη, Πολιτισμό και Γαστρονομία.

Διομήδης Καψάλης, Κυριάκος Κουτσομάλλης, Τάκης Χριστοφιλέας, Δημήτρης Χριστοφιλέας

Φανή Χαλκιά, Δημήτρης Χριστοφιλέας, Δόμνα Μιχαηλίδου


Oι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλους τους χώρους του Μουσείου, τόσο τους εκθεσιακούς, όσο και στο Καφέ-Εστιατόριο, το Πωλητήριο, τη Βιβλιοθήκη, το Αμφιθέατρο και το foyer, την Ταράτσα του Νεοκλασικού Κτιρίου, το Lobby αλλά και το Παιδικό Εργαστήριο. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στις αίθουσες της μόνιμης Συλλογής και στην περιοδική έκθεση «Nouveau Réalisme» και απόλαυσαν το cocktail τους και τις γεύσεις του «Δειπνοσοφιστήριον».Στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στο Παγκράτι, στεγάζεται μια μοναδική συλλογή έργων νεότερης και σύγχρονης τέχνης. Η Συλλογή περιλαμβάνει σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων που σημάδεψαν τον 19ο και 20ο αιώνα όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Kandinsky, Miró, Klee, Giacometti, Bacon, Pollock, Lichtenstein, Chagall και Botero, καθώς και έργα σημαντικών νεότερων και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Στάμος, Takis, Chryssa κ.α.

Δημήτρης Χριστοφιλέας, Ευγενία Μανωλίδου, Τάσος Αρνιακός

Στον ημιώροφο του Ιδρύματος λειτουργεί Καφέ-Εστιατόριο με την υπογραφή του «Δειπνοσοφιστήριον», κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου αλλά χωρίς το αντίτιμο εισόδου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει καφέ, πρωινό, brunch αλλά και το μεσημεριανό του γεύμα. Ο κατάλογος έχει καταρτιστεί από τον executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσο, ενώ τις οινικές επιλογές υπογράφει ο διεθνούς φήμης και κορυφαίος sommelier, Άρης Σκλαβενίτης. Ο mixologist Άρης Χατζηαντωνίου έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο ποτών που περιλαμβάνει δύο ιδιαίτερα low abv cocktails, ιδανικά για τις απογευματινές ώρες.

Γιάννης Αθητάκης, Μαριάνθη Καφετζή, Γιώργος Μπούνια

Παράλληλα, το «Δειπνοσοφιστήριον» έχει διαμορφώσει ειδικά μενού για το Μουσείο, τα οποία εστιάζουν στα φρέσκα και αγνά υλικά, τοπικής προέλευσης, τα οποία αλλάζουν τακτικά για να αντανακλούν την εποχικότητα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε εκδήλωσης: από signature cocktails, finger food και καναπεδάκια έως και επίσημα καθιστά δείπνα, πλαισιώνοντας το φαγητό με υψηλής αισθητικής διακόσμηση ειδικά διαμορφωμένη στις ανάγκες και το θέμα των εκδηλώσεων.

Βίκυ Χατζηβασιλείου, Τατιάνα Τσιρακοπούλου

Με κοινό παρονομαστή την αγάπη και τον σεβασμό, το Δειπνοσοφιστήριον και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν συγκερασμό πολιτισμού, γαστρονομίας και τέχνης και υπόσχονται ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες σε έναν μοναδικά καλλιτεχνικό χώρο.

Νινέττα Βαφειά, Γιώργος Ντάβλας

Δημήτρης Χριστοφιλέας, Στέλιος Πέτσας, Κατερίνα Γιαννέτου, Τάκης Γιαννέτος

 

B&E GOULANDRIS CAFÉ-RESTAURANT

Ερατοσθένους 13, 116 35 Αθήνα
T: 210 7562895 | website | email
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή: 10:00 – 18:00
Παρασκευή: 10:00 – 20:00
Τρίτη ΚΛΕΙΣΤΑ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v