Drone που τρώγεται και σώζει ζωές σε έκτακτη ανάγκη έφτιαξαν επιστήμονες

Κατασκευασμένο με εξαγωνικά κομμάτια ρυζογκοφρέτας κομμένα με λέιζερ, αυτό το drone είναι ό,τι πρέπει για πρωινό με λίγες θερμίδες.

Drone που τρώγεται και σώζει ζωές σε έκτακτη ανάγκη έφτιαξαν επιστήμονες

Το είδαμε και αυτό, το αν θα το φάμε είναι άλλη υπόθεση. Μια ομάδα ερευνητών από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Λωζάνης (EPFL) έφτιαξε ένα drone που… τρώγεται, από ρυζογκοφρέτα και ζελατίνη.

Εντάξει θα μπορούσε να έχει και πιο νόστιμα συστατικά, αλλά δεν πειράζει.

Η ιδέα παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο IEEE/RSJ για την Ευφυή Ρομποτική και Συστήματα (IROS) και δεν πρόκειται για φάρσα. Η ομάδα άρχισε να κατασκευάζει κάτι, το οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε μια αποστολή διάσωσης, παρέχοντας τις απαραίτητες θερμίδες, χωρίς όμως το βάρος των παραδοσιακών drone.

Η λύση; Κατασκευή του drone - ή, τουλάχιστον των φτερών του - από βρώσιμη ύλη.

Εμπνευσμένη από το πόσο κοντινή είναι η υφή και η εμφάνιση της ρυζογκοφρέτας και του αφρού συσκευασίας - όπως θα σου πει οποιοσδήποτε έχει δοκιμάσει αυτό το άνοστο πράγμα- η ομάδα έκοψε με λέιζερ στρογγυλά κέικ ρυζιού σε εξάγωνα και τα «κόλλησε» μεταξύ τους με ζελατίνη.

Τα εξάγωνα διαμορφώθηκαν στη συνέχεια σε σχήμα φτερού, με ένα στρώμα μη βρώσιμου πλαστικού περιτυλίγματος και ταινίας που προστίθεται για να προστατεύει τα υλικά από την απορρόφηση νερού και την αποσύνθεση.

Ό,τι πρέπει δηλαδή για να παίξουμε το παιχνίδι με το αεροπλανάκι στα μωρά.

Ο επικεφαλής της ομάδας Bokeon Kwak παραδέχτηκε ότι το drone αποτελεί περισσότερο μια λύση έκτακτης ανάγκης παρά μια νόστιμη απόλαυση: «Το βρώσιμο φτερό έχει γεύση αντίστοιχη με μια τραγανή ρυζογκοφρέτα με μια μικρή πινελιά ακατέργαστης ζελατίνης, δεν έχουμε προσθέσει ακόμα τεχνητή γεύση», λέει.

Εμείς να ευχηθούμε με το καλό να προστεθεί και επιλογή για pancakes ή αυγά μάτια με μπέικον.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v