Τα δωρεάν των γιορτών στην Αθήνα

Ο χριστουγεννιάτικος Δεκέμβριος έχει μπόλικες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις οποίες δεν πρέπει να λείπεις.

Τα δωρεάν των γιορτών στην Αθήνα

Έχουμε μπει εδώ και κάποιες μέρες στον τελευταίο μήνα του χρόνου και πλέον δεν θα σε περνούν για βαρεμένο αν μετράς αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Οι φετινές γιορτές είναι προ των πυλών, τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα έκαναν επιβλητικό comeback και η πόλη έχει πλημμυρίσει από λαμπιόνια, αγιοβασιλιάτικες φιγούρες και λογής, λογής στολίδια. Παρόλα αυτά οι καιροί οικονομικά παραμένουν δύσκολοι για αυτό κάθε δωρεάν πολιτιστική εκδήλωση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες για την περίοδο του Δεκεμβρίου και των γιορτών και στις παρουσιάζουμε.

«Περιστέρι Πολλών Αστέρων» συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο

7 Δεκεμβρίου

Το "Περιστέρι Πολλών Αστέρων", η όμορφη Χριστουγεννιάτικη πόλη, προσκαλεί τους δημότες στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην πλατεία Δημαρχείου - στάση Μέτρο Περιστέρι.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης θα ανάψει με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής. Το Εθνικό Ωδείο Περιστερίου θα προθερμάνει το κοινό πριν εμφανιστεί ο Αντώνης Ρέμος για να δώσει μια φαντασμαγορική συναυλία που θα θυμόμαστε για καιρό, σε μια βραδιά που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις επιτυχίες του.

Spiritus ένα αστικό παραμύθι από τους bijoux de kant στο Θέατρο Μπέλλος

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου

Κάποτε ήταν ένα παραμύθι γραμμένο από τον Δανό συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Η ιστορία του αφορούσε την ελπίδα και τα όνειρα ενός παιδιού μια παγωμένη παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ένα video art από την bijoux de kant που χρησιμοποιεί ως όχημα και ανασυνθέτει το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν για να ανιχνεύσει τις σύγχρονες συναισθηματικές απώλειες και ανάγκες των κατοίκων της μεγαλούπολης.

Σκέψεις πάνω σ’ ένα σπίρτο, ένα παραμύθι, μια πραγματικότητα, ένα κορίτσι καθισμένο κάπου στην πόλη της Αθήνας. Ένα κορίτσι που του λείπουν τα πάντα και ζει ολομόναχο ανάμεσά μας, κρυμμένο αλλά και φανερό στα δρομάκια του κέντρου, σφιχταγκαλιασμένο με την αγωνία μιας σπίθας. Μια ιστορία σε μορφή video art, ένα ψηφιακό αστικό παραμύθι, γυρισμένο στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα που φέτος επαναλειτουργεί μετά από χρόνια.

Swinging Cats στον Πολυχώρο Άννα Μαρία Καλουτά

15 Δεκεμβρίου

** Στη συναυλία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η μοναδική μπάντα, που μας κάνει χαρούμενους σε ελάχιστο χρόνο, μετράει 13 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά μουσικά δρώμενα με εκατοντάδες εμφανίσεις σε venues και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό και υπόσχεται να μας ξεσηκώσει και να μας παρασύρει σε χριστουγεννιάτικο πάντα mood.

Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο με την Ορχήστρα εγχόρδων De Profundis στην Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

18 Δεκεμβρίου

Με την ευγενική πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκκλησίας, και ειδικά της Προέδρου του, κ. Silke Weißker-Vorgias, σε συνεργασία με τον Κάντορα του Ναού και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του κύκλου, κ. Χρήστο Παρασκευόπουλο, πραγματοποιούνται και προσφέρονται στο Αθηναϊκό κοινό, συναυλίες εξεχόντων σολίστ σε σύμπραξη με την ορχήστρα εγχόρδων De Profundis Ensemble.

Η "Απογευματινή Μουσική" (ABENDMUSIK) είναι μία σειρά συναυλιών που πρωτοξεκίνησε τον 17ο αιώνα στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας (Marienkirche) στο Lübeck της Γερμανίας, από τον Dieterich Buxtehude (1637 – 1707). Οι συναυλίες πραγματοποιούνταν τα απογεύματα Κυριακών και η είσοδος ήταν ελεύθερη. Η Ευαγγελική εκκλησία Αθηνών, αναβιώνει αυτόν τον θεσμό, ενώ καθίσταται και ο πρώτος Ναός του Ελλαδικού χώρου με ορχήστρα in-Residence.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου Κονσέρτο για Όργανο και ορχήστρα σε Σολ Ελάσσονα του George Frideric Handel (1685-1759) με τον Χρήστο Παρασκευόπουλο στο Εκκλησιαστικό Όργανο.

Ευρυδίκη και Μύρωνας Στρατής στην Πλατεία Συντάγματος

21 Δεκεμβρίου

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος η Ευρυδίκη κι ο Μύρωνας Στρατής θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για να προϋπαντήσουν τα Χριστούγεννα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Πάρε ζακέτα κι έλα από νωρίς, γιατί θα γίνει ένας χαμούλης.

Stavento και Ήβη Αδάμου στην Πλατεία Συντάγματος

22 Δεκεμβρίου

Γιορτές χωρίς μουσική δεν είναι… γιορτές! Κεντρική θέση στα μουσικά events των φετινών Χριστουγέννων, έχει η σκηνή της πλατείας Συντάγματος, όπου από τις 20 έως τις 28 Δεκεμβρίου, θα υπάρχουν καθημερινά λάιβ εκδηλώσεις από τον Δήμο Αθηναίων. Έτσι λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία στις 22 Δεκεμβρίου στις 18:00 να απολαύσουμε επί σκηνής τον Stavento και την Ήβη Αδάμου σε ένα φαντασμαγορικό show. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ: https://docs.google.com/document/d/1_I7j_SDPyyiJCXmRIslyp12zIH9orXEZwgYpm2neNlQ/edit

Christmas pop up bar στο KΠΙΣΝ

23 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου

Από τις 23 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, η Bεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού.

Με πανοραμική θέα στο ΚΠΙΣΝ και τις φαντασμαγορικές φωτιστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop up bar -ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές- κάνει την εμφάνισή του στην πόλη μας.

Το 360° Christmas Pop-Up Bar, σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα - σκηνογράφο Ελίνα Λούκου, προτείνει έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές μετατρέποντας την Bεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ με σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα χρωματιστά αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να κοιτάξουν την πόλη μέσα από ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο φίλτρο.

Η Νύχτα των Ευχών στην Πλατεία Κοτζιά

24 Δεκεμβρίου

Την Παραμονή Χριστουγέννων, μικροί και μεγάλοι «φωτίζουμε» την πόλη με τις ευχές μας και ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά γεμίζει με τα παραδοσιακά φαναράκια της «Νύχτας των Ευχών», ενώ ακούμε ζωντανά τις μουσικές επιλογές των παραγωγών του Pepper 96.6.

Θα ακολουθήσει πάρτυ του ραδιοφωνικού σταθμού μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας για να κουνήσουμε το κορμάκι μας μέχρι πολύ αργά.

 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τις "CHÓRES" στο Μουσείο Ακρόπολης

28 Δεκεμβρίου

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ., το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο CHÓRES θα παρουσιάσει παραδοσιακά κάλαντα και γνωστά τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, υπό τη μουσική διεύθυνση της Σιμέλας Εμμανουηλίδου.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο Πασχάλης σε μια μεγάλη συναυλία στο Περιστέρι

28 Δεκεμβρίου

_____

Οι εκδηλώσεις στον Δήμο Περιστερίου θα είναι φαντασμαγορικές όπως μπορείς να καταλάβεις. Στις 28 Σεπτεμβρίου ο Πασχάλης θα παρουσιάσει το «Τhe Party goes on» πρόγραμμά του με επιτυχίες από τα 60s, 70s, 80s και 90s συμπεριλαμβάνοντας κι όλα τα αγαπημένα τραγούδια των Olympians στο set του.

Guest star της βραδιάς θα είναι η Μπέσσυ Αργυράκη σε μια νοσταλγική μουσική σύμπραξη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v