To καλύτερο Escape Room του κόσμου βρίσκεται στην Αθήνα

Το Lockhill κατάφερε και έφερε την Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο χάρτη με τα Δωμάτια Απόδρασης από όλο τον κόσμο.

To καλύτερο Escape Room του κόσμου βρίσκεται στην Αθήνα

Τα τελευταία χρόνια η ψυχαγωγία έχει πάρει μια εντελώς καινούρια μορφή αλλάζοντας τελείως τον τρόπο διασκέδασης των Αθηναίων. Τα δωμάτια απόδρασης ήρθαν για να μείνουν, αφού μετράνε χιλιάδες φανατικούς escapers σε όλο τον κόσμο. Τα ενεργά δωμάτια στη χώρα μας αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 200, ενώ η Αθήνα θεωρείται η «πρωτεύουσα» των escape rooms παγκοσμίως. Από το 2014, όταν έκανε την εμφάνισή του το πρώτο Escape Room στην Ελλάδα, τα δωμάτια έχουν περάσει σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο (δωμάτια 3ης και 4ης γενιάς θα σας πουν οι πιο ψαγμένοι του χώρου) προσφέροντας ένα τρόπο διασκέδασης που πλέον θυμίζει περισσότερο live action παιχνίδι με θεατρικά στοιχεία, παρά την κλασσική μορφή του δωματίου απόδρασης στο οποίο πρέπει να λύσεις κάποιους γρίφους ώστε να καταφέρεις να αποδράσεις.

Το Lockhill, που άνοιξε τα δυο πρώτα του δωμάτια το 2015, έκανε κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο στο χώρο. Δημιούργησε παιχνίδια τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με μία κοινή ιστορία, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία που οι παίκτες καλούνται όχι μόνο να καταφέρουν να αποδράσουν, αλλά να μπορέσουν να βρουν την άκρη από το κουβάρι μιας πολύ ιδιαίτερης και σκοτεινής ιστορίας με βαθιές επιρροές από τον H.P. Lovecraft.

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία (έχοντας ήδη τρία δωμάτια, με το «Σανατόριο» να θεωρείται από τα πιο τρομακτικά και κλειστοφοβικά δωμάτια της Αθήνας), φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2021 που η εταιρεία ανοίγει το «Παρεκκλήσι και Κατακόμβες», κατακτώντας ήδη το πρώτο ρεκόρ στον χώρο: Αποτελεί το μεγαλύτερο δωμάτιο απόδρασης στην Ελλάδα, αφού καταλαμβάνει έκταση 550 τ.μ.

Πριν λίγες μέρες, το εν λόγω δωμάτιο κατέκτησε μία ακόμα σπουδαία διάκριση: Ψηφίστηκε ως το καλύτερο Escape Room του κόσμου στα βραβεία TERPECA, κατακτώντας την πρώτη θέση, ανάμεσα σε 929 δωμάτια που ήταν υποψήφια από 28 χώρες. Τα βραβεία TERPECA (Top Escape Room Project Enthusiast’s Choice Awards) είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος ετήσιος θεσμός που αφορά τα Escape Rooms όλου του κόσμου. Ξεκίνησε το 2018 από μια μικρή ομάδα 70 ατόμων και πλέον μετρά εκατοντάδες φανατικούς παίκτες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ακόμα κι εμπειρία 1.500 δωματίων, σε δεκάδες χώρες, που προσπαθούν κάθε Δεκέμβρη να αναδείξουν το καλύτερα escape rooms του κόσμου.



Τι είναι όμως αυτό που έκανε το Lockhill να αγαπηθεί τόσο πολύ από τόσους Έλληνες και ξένους escapers; Το υψηλό επίπεδο σκηνικών, εφέ, η αλληλεπίδραση με τους ηθοποιούς, το μοναδικό gameplay και η ιστορία του, τα οποία δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα μυστηρίου και σασπένς.

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, που μοιάζει βγαλμένη από βιβλίο βικτωριανού τρόμου, εσείς καλείστε να ανακαλύψετε τι συνέβη στον καταξιωμένο καθηγητή αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης ο οποίος εξαφανίστηκε στο Lockhill, καθώς αναζητούσε ένα σπάνιο, αρχαιολογικό εύρημα. Οι αφιλόξενοι κάτοικοι του μικρού και ξεχασμένου χωριού μάλλον δε θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια για εσάς (ωστόσο η αλληλεπίδραση μαζί τους είναι αναπόφευκτη), οπότε θα πρέπει να βασιστείτε στις ικανότητες της ομάδας σας για να φτάσετε στη λύση του μυστηρίου.

Στο χωριό του Lockhill υπάρχουν 4 τοποθεσίες προς εξερεύνηση. «H Έπαυλη Lockwood», «Το Μαγαζί Voodoo», «Το Σανατόριο» και «Το Παρεκκλήσι & Κατακόμβες». Στο Lockhill η ιστορία είναι πολύ σημαντική, για αυτό και ενώ κάθε δωμάτιο μπορεί να παιχτεί με οποιαδήποτε σειρά, ταυτόχρονα συστήνεται η σειρά να είναι η παραπάνω αν θέλετε να βιώσετε πλήρως την ιστορία του παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα δωμάτια βασίζονται στην ατμόσφαιρα και τον τρόμο, το επίπεδο του τρόμου μπορεί να ρυθμιστεί, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις αντοχές της εκάστοτε ομάδας.



Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να ζήσετε μια κινηματογραφική και βιωματική εμπειρία δεν έχετε παρά να κάνετε κράτηση στο www.lockhill.gr

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ στις σελίδες του Lockhill στο Facebook και το Instagram.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v