Φωτογραφίες των θυμάτων τοποθετήθηκαν στα έδρανα της δίκης για το Μάτι

Οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι άφησαν στα έδρανα του δικαστηρίου φωτογραφίες των νεκρών τους.

Φωτογραφίες των θυμάτων τοποθετήθηκαν στα έδρανα της δίκης για το Μάτι

Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση διεξάγεται η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Οι συγγενείς των θυμάτων προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση αφήνοντας φωτογραφίες τους στα έδρανα του δικαστηρίου γεγονός που προκάλεσε την ενόχληση της προέδρου.

Η τελευταία απευθυνόμενη στους συγγενείς είπε: «Έχω γνώση και επίγνωση τι δικάζουμε» ρωτώντας συγχρόνως: «Θέλω να ξέρω γιατί έχετε βάλει φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα;».

Τον λόγο πήρε ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, λέγοντας: «Συγγνώμη κυρία πρόεδρε, γιατί έτσι θέλουν. Απαγορεύεται;», ενώ κάποιος από το ακροατήριο πρόσθεσε «για να ραγίσουν οι πέτρες».

Έπειτα η πρόεδρος ρώτησε αν η κίνηση αποσκοπεί στο να είναι φορτισμένο το κλίμα της δίκης. Τότε ένας από τους παρευρισκόμενους στο κοινό απάντησε ότι «4,5 χρόνια είναι φορτισμένο το κλίμα. Κυρία πρόεδρε σεβόμαστε το δικαστήριο σας, σεβαστείτε κι εσείς τον πόνο μας».

Η υπεράσπιση ζήτησε να αποσυρθούν οι φωτογραφίες, ωστόσο η πρόεδρος είπε: «Ας το αφήσουμε κύριε συνήγορε», δίνοντας τέλος στη συζήτηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v