Οι πιο επικές χαίτες των ελληνικών γηπέδων

Ανέμελες, σφιχτές, περιποιημένες και μη, μαζέψαμε- για να θυμούνται οι παλιοί και να χτενίζονται οι νεότεροι- τις πιο τέλειες ποδοσφαιρικές χαίτες της Ελλάδας.

Οι πιο επικές χαίτες των ελληνικών γηπέδων

Η κώμη ενός μπαλαδόρου δεν είναι δα και κάτι το φοβερό θα πούνε κάποιοι. Εμείς όμως δηλώνουμε αθεράπευτα λάτρεις των απανταχού χεταίων, και θυμόμαστε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε πολλά να δώσει (και) σε αυτό το κομμάτι.

Ιδού λοιπόν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές και ιδιαίτερες που έκαναν την εμφάνισή τους στα ελληνικά γήπεδα και άφησαν εποχή.

Γιώργος Μύρτσος

Δυνατός μπαλαδόρος, ο τερματοφύλακας Μύρτσος συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα του Λιμανιού, αν και εκεί αγωνίστηκε μόλις μια σεζόν (92-93), καθώς και με τα μπουζούκια, για τα οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη. Εξ ου και το σύνθημα «Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά», το οποίο απέκτησε αφού παραμονές αγώνα της Εθνικής ομάδας στην Θεσσαλονίκη, είχε φύγει από το ξενοδοχείο για να απολαύσει τον τεράστιο Βασίλη.

Νίκος Τσιαντάκης

Από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές χαίτες της χώρας, ο τεράστιος Νίκος Τσιαντάκης παρ’ ότι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τα «πέτρινα χρόνια» του 1987 με 1997, κέρδισε τον σεβασμό των φιλάθλων όχι μόνο της πειραϊκής ομάδας, αλλά και των αντιπάλων της. Το παρατσούκλι του «κουτάλας» πιθανότατα συνδέεται με τις φοβερές σέντρες που έβγαζε.

Νίκος Βαμβακούλας

Ο Νίκος της καρδιάς μας, ο παίχτης που φόραγε τις κάλτσες μέχρι τον αστράγαλο και τη φανέλα έξω από το σορτσάκι. Ο τύπος που το φουντωτό μαλλί του είχε αυτούσια υπόσταση, ο «Τραμπάκουλας» ή «Τιραμόλα» Βαμβακούλας υπήρξε αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο χαβαλέδες και επικοινωνιακούς παίκτες. Αγωνίστηκε στους δύο αιώνιους, αλλά δοξάστηκε και με τη φανέλα του ΟΦΗ. 

Βάιος Καραγιάννης

Έβαλε την υπογραφή του στα ένδοξα χρόνια της ΑΕΚ του Μπάγεβιτς, μια από τις μεγαλύτερες ψυχάρες του δικεφάλου, αμυντικός που δεν μάσαγε με την καμία, ο Καραγιάννης δεν θα μπορούσε να λείψει από μια λίστα για τις κορυφαίες χαίτες, αν και στις περισσότερες φωτογραφίες εμφανίζεται κοντοκουρεμένος. Όλα τα λεφτά και το θρυλικό «τάκλιν καρωτίδας» στον Ρομάριο.

Τάσος Μητρόπουλος

Ίσως η πιο χαρακτηριστική φιγούρα ποδοσφαιριστή στα ελληνικά γήπεδα. Το μαλλί του συγκεκριμένα θα μπορούσε να αποτελέσει επίκεντρο καμπάνιας περιποίησης, ενώ το βλέμμα του – μονίμως σκυθρωπό- είναι σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα του στο γήπεδο. Ο Τάσος Μητρόπουλος έπαιξε και αυτός στους δύο αιώνιους, όμως ο «Ράμπο» επέλεξε ως ομάδα της καρδιάς του το Λιμάνι.

Σάββας Κωφίδης

Κάθε φορά που γκριζάρει μια τρίχα της χαίτης του Σάββα Κωφίδη, ένας γαλαξίας γεννιέται και ένας σταθμός διοδίων παραβιάζεται, λένε οι αστικοί θρύλοι που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια την μεγάλη αυτή προσωπικότητα εντός και εκτός ελληνικών γηπέδων. O Κωφίδης πρωταγωνίστησε για 7 χρόνια με την ομάδα του Ηρακλή δίπλα στον Βασίλη Χατζηπαναγή, και έγινε γνωστός για τις ανατρεπτικές του απόψεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v