Τσελέντης: «Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε έξαρση στο ρήγμα των Αλκυονίδων»

Ο γνωστός σεισμολόγος μίλησε για το ρήγμα των Αλκυονίδων και την πιθανότητα να δώσει μεγάλο σεισμό τα επόμενα χρόνια.

Τσελέντης: «Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε έξαρση στο ρήγμα των Αλκυονίδων»

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς ταρακουνηθήκαμε χθες εξαιτίας του σεισμού που έγινε στην περιοχή των νέων Στύρων της Εύβοιας, καθώς οι δονήσεις του έγιναν αισθητές σε όλη την Αττική.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 για να μιλήσει επί του θέματος σχολιάζοντας ότι «το βράδυ γράψαμε πάνω από 85 μετασεισμοί», ενώ έδειξε σχετικό χάρτη με την σεισμική δραστηριότητα.

Ο κ. Τσελέντης πρόσθεσε ακόμη ότι «όπως δείχνει και το κόκκινο βέλος, η κατεύθυνση της ενέργειας ήταν προς την Αθήνα, γι’ αυτό έγινε αισθητή η δόνηση στην Αττική. Ο συγκεκριμένος σεισμός δεν μπορεί να ενεργοποιήσει άλλο ρήγμα».

Ο γνωστός σεισμολόγος αναφέρθηκε και στο ρήγμα των Αλκυονίδων δηλώνοντας ότι «έχει χάσει τον ύπνο του», καθώς όπως εξήγησε: «Όταν βλέπω περιοχές που μαζεύουν ενέργεια, που είναι κοντά σε οικιστικά κέντρα οφείλω να το μελετάω. Όταν εχθές ρωτήθηκα για το ποιες περιοχές κοιτάω με λεπτομέρεια είπα ανατολικός Κορινθιακός. Έχει 40 χρόνια να δώσει σεισμό, μαζεύει ενέργεια εκεί κάτω και πρέπει να καταλάβουμε ότι, κάποια στιγμή, τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια σεισμική έξαρση και επειδή είναι κοντά στην Αθήνα, όπως καταλαβαίνετε θα έχουμε κάποιες επιπτώσεις».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v