Εντυπωσιακό λογισμικό δείχνει πώς θα ήταν ιστορικά κτίρια στην ολότητά τους

Μια ομάδα ολλανδών καλλιτεχνών, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία των drones για να φτιάξουν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

Εντυπωσιακό λογισμικό δείχνει πώς θα ήταν ιστορικά κτίρια στην ολότητά τους

Ο Lonneke Gordijn και η Ralph Nauta από το ολλανδικό στούντιο καλλιτεχνών DRIFT, ξεκίνησαν ένα εντυπωσιακό νέο πρότζεκτ που χρησιμοποιεί τεχνολογία drone για να «φανταστεί» πώς θα έμοιαζαν διάσημα ορόσημα αν είχαν τελειώσει ή αποκατασταθεί.

Το αρχαίο Κολοσσαίο στη Ρώμη και η Σαγράδα Φαμίλια του Γκαουντί στη Βαρκελώνη είναι μεταξύ των «γλυπτών» που έχουν φτιάξει μέχρι στιγμής και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Χρησιμοποιώντας εγκαταστάσεις και περφόρμανς, η ομάδα εργάζεται μεταμορφώνοντας τον χώρο με αιθέρια έργα τέχνης που λάμπουν.

«Όταν κάηκε η Παναγία των Παρισίων, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε να την ξαναχτίσουμε με φως», δηλώνει η Nauta σχετικά με το πώς προέκυψε για πρώτη φορά η ιδέα. «Για να δείξουμε στον κόσμο πόσο παλιά, παρωχημένα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα θα μπορούσαν να φαίνονταν στο παρελθόν».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DRIFT (@studio.drift)

«Αυτά τα ανθρώπινα επιτεύγματα, χτισμένα από γενιά σε γενιά με ξεχασμένες τέχνες, αξίζουν όλη την προσοχή που μπορούν να τραβήξουν. Μας διδάσκουν την υπομονή που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα να ανακαλύψουμε ξανά ως κοινωνία», συνεχίζει.

«Το να τα τελειώσουμε με φως τονίζει τη δυνητική θετική δύναμη των εξελίξεων μας υψηλής τεχνολογίας σε σχέση με τις αργές αλλά όμορφες μεθόδους κατασκευής του παρελθόντος».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DRIFT (@studio.drift)

Τα τελευταία δύο χρόνια, η DRIFT έχει συνεργαστεί με την ομάδα 64 πολυεπιστημονικών ειδικών, για να αναπτύξει εξελιγμένο λογισμικό ικανό να παράγει μια σειρά από εντυπωσιακά εναέρια γλυπτά, εγκαταστάσεις και παραστάσεις που προορίζονται να εκτεθούν σε εξωτερικούς και δημόσιους χώρους.

Με πληροφορίες από globaldesignnews.com

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v