Ταινίες, μουσικές και βιβλία για χριστουγεννιάτικο cocooning

Χριστούγεννα δεν σημαίνει μόνο έξοδοι και βόλτες. Δεν στολίσαμε τζάμπα το σπίτι: Όλοι χρειαζόμαστε στιγμές «γιορτινής» ηρεμίας. Το in2life βλέπει, ακούει, ξεφυλλίζει το πνεύμα των Χριστουγέννων και απολαμβάνει τις ώρες χαλάρωσης με… στολισμένη τέχνη.
Ταινίες, μουσικές και βιβλία για χριστουγεννιάτικο cocooning
Χριστουγεννιάτικα πάρτι, έξοδοι, βόλτες στην στολισμένη πόλη, ρεβεγιόν, ψώνια… Δεν χρειάζεστε ένα διάλειμμα; Περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, τα Χριστούγεννα μετατρέπουν το σπίτι σας σε προκλητική όαση ηρεμίας και ζεστασιάς. Είτε για όσους θέλουν να «αποτοξινωθούν» από την κραιπάλη των γιορτών, είτε για όσους η οικονομική συγκυρία μεταφράζεται σε μηδαμινό budget εξόδου, το στολισμένο στα πράσινα και κόκκινα σπίτι αποτελεί το καταφύγιο από το τσουχτερό κρύο και τον πειρασμό των καταστημάτων.

Τι μένει λοιπόν; Να χαλαρώσουμε με το κατάλληλο soundtrack. Να μπούμε στο πνεύμα των γιορτών με ταινίες που έχουν για σκηνικό άφθονο γκι, χριστουγεννιάτικους έρωτες και περιπέτειες. Να ηρεμήσουμε, τέλος, με ένα όμορφο βιβλίο, από τις σελίδες του οποίου μοιάζει να ξεπηδά ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά του.

Τα «Χριστούγεννα της κρίσης» λοιπόν, τα περνάμε στους καναπέδες μας. Και όπως θα έλεγε και η γνωστή αοιδός, πολύ καλά περνάμε και μόνοι μας, στο –γιορτινό- σαλόνι μας. Μπορεί σε πολλούς να μην έχουν μείνει χρήματα για λαμπερά ρεβεγιόν και ακριβά δώρα, αλλά, ευτυχώς, τα dvd και οι εποχιακές ταινίες που «θυμούνται» κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα τηλεοπτικά κανάλια, το youtubing και η δωρεάν μουσική, καθώς και οι δανειστικές βιβλιοθήκες δεν είναι είδη πολυτελείας. Δεν περιμένουμε να πέσει ο Άη Βασίλης απ’ την καμινάδα μας με ένα σάκο δώρα, αλλά πάντα μπορούμε να κάνουμε εμείς ένα δώρο χαλάρωσης στον εαυτό μας.

Ανάψτε τα φωτάκια του δέντρου, πάρτε θέση στον μαλακό σας καναπέ με την πιο ζεστή κουβέρτα σας, σερβιριστείτε και μερικά από τα καθιερωμένα γλυκάκια, που «συγχωρούνται» αυτές τις μέρες, και είστε έτοιμοι -αφού συμβουλευτείτε τα τρία άρθρα του αφιερώματός μας- να απολαύσετε σπιτικά Χριστούγεννα με όλες σας τις αισθήσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v