Do you have the power?

Κάτι που έχει απασχολήσει κατά καιρούς κάθε χρήστη φορητής συσκευής είναι η αυτονομία της. Είτε μιλούμε για συμβατικές μπαταρίες είτε για επαναφορτιζόμενες, η αυτονομία ήταν πάντα πονοκέφαλος. Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για κινητά και μάλιστα με πολλαπλές -και άρα ενεργοβόρες- δυνατότητες. Κατά καιρούς έχουν δοθεί διάφορες λύσεις, λιγότερο ή περισσότερο επιτυχημένες, η αστοχία των οποίων παλιότερα οφειλόταν στα υλικά που χρησιμοποιούσαν.

Αναφερόμαστε βεβαίως στους μίνι ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι εσχάτως έχουν βελτιωθεί πολύ, με αποτέλεσμα να αποτελούν επιλέξιμη λύση ανάγκης, ιδίως αν διαθέτετε χρόνο. Αντίθετα με αυτό που υπονοούν οι διαφημιστές αυτών των προϊόντων, η φόρτιση μπορεί να επιτευχθεί, και μάλιστα με ικανοποιητικό αποτέλεσμα και χωρίς να φθείρει τη μπαταρία του κινητού σας (όπως θα σας πουν όσοι είχαν την ατυχή έμπνευση να πρωτοπορήσουν παλιότερα στη χρήση ανάλογων λύσεων) αρκεί να διαθέτετε τουλάχιστον ένα 4ωρο ή και περισσότερο χρόνο.

Μία καλή συμβουλή για τη χρήση τέτοιων συσκευών είναι να έχετε το κινητό σας κλειστό κατά τη φόρτιση, και μια άλλη, να μην το χρησιμοποιήστε τουλάχιστον όσο φορτίζει. Μία άλλη συμβουλή αφορά την επιλογή της συσκευής αυτής της κατηγορίας: καλό είναι να προτιμήσετε μία συσκευή που δρα και ως μπαταρία -δηλαδή μπορεί και να αποθηκεύει ενέργεια και να φορτίζει αργότερα άλλες συσκευές. Οι εν λόγω συσκευές δεν είναι πάντα οι φθηνότερες της κατηγορίας, αλλά σίγουρα είναι καλύτερες και μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Solio Classic
Το Solio Classic είναι ένας Universal "Hybrid" αδιάβροχος ηλιακός φορτιστής που διαθέτει αρκετή δύναμη έτσι ώστε να μπορεί να φορτίσει τις περισσότερες φορητές συσκευές σας οπουδήποτε κάτω από τον ήλιο. Είναι “Hybrid” (δηλαδή “υβριδικός”) γιατί έχει τη δυνατότητα να εισάγει ενέργεια μέσω των ηλιακών ακτίνων ή μέσω πρίζας ρεύματος και να την αποθηκεύει στην ενσωματωμένη μπαταρία που διαθέτει. Η μπαταρία μπορεί να συγκρατήσει την ενέργεια που έχει αποθηκεύσει έως 1 χρόνο.

Μία πλήρης φόρτιση του Solio Classic μπορεί να φορτίσει έως δύο φορές τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα ή να σας προσφέρει πάνω από 20 ώρες μουσικής στο MP3 σας. Φόρτιση 1 ώρας στον ήλιο του Solio Classic αντιστοιχεί σε 20 λεπτά χρόνο ομιλίας στο κινητό σας τηλέφωνο ή 50 λεπτά ακρόασης MP3. Είναι ελαφρύ σε βάρος για να το έχετε μαζί σας όποτε σας χρειαστεί. Είναι συμβατό με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές, και με όλες τις μάρκες κινητών τηλεφώνων που έχουν κυκλοφορήσει τα 5 τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τη συσκευασία συνοδεύει ειδικός προσαρμογέας πρίζας (κατάλληλος για κάθε Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη πρίζα), πρίζες ξεχωριστές για κάθε κινητό τηλέφωνο κάθε κατασκευαστή, ένας προσαρμογέας Mini-USB (που καλύπτει τα περισσότερα smartphones και PDAs), και ένα καλώδιο φόρτισης USB. Οι διαστάσεις της συσκευής σε ανάπτυξη είναι 120 x 34 x 63.5 mm και το βάρος της 156 γραμ.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά αλλά θα τη βρείτε κυρίως σε καταστήματα που έχουν και ηλεκτρονικά είδη, όπως και online. Συνοδεύεται από έναν χρόνο εγγύηση κατασκευαστή, ενώ έχει και πολιτική αντικατάστασης 7 ημερολογιακών ημερών. Η τελική ενδεικτική τιμή -συμπεριλαμβανομένου φόρου- είναι 85 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v