Ο οδηγός του weekender

Ο οδηγός του weekender
Φαγητό στου Λεωνίδα και πολύχρωμα κοκτέιλ με ομπρελίτσες στο Καπάκι. Αυτά τα ξέρετε. Οι επιλογές, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Γνωστές τοις πάση διευθύνσεις και «ψαγμένα» μυστικά συναποτελούν τη λίστα με τους λόγους για τους οποίους –ας είμαστε ειλικρινείς– παθιαζόμαστε τόσο με την Επίδαυρο. Τα θέατρα είναι μόνο η αφορμή. Και η επίσημη δικαιολογία μας.

Φέτος λοιπόν, όπως κάθε χρόνο…

…Θα μείνουμε
- Στα προσεγμένα δωμάτια ”Αριστοτέλης” (τηλ.: 27530 96553-5, 75 ευρώ το δίκλινο με πρωινό Ιούλιο και Αύγουστο), ”Angelica Villas” (τηλ.: 27530 41818, 27530 41038, 75 ευρώ το δίκλινο Ιούλιο και Αύγουστο) ή ”Yialasi Hotel Appartments” (τηλ.: 27530 96560, 85 ευρώ το δίκλινο με πρωινό Ιούλιο και Αύγουστο) στο Γιαλάσι της Παλαιάς Επιδαύρου.

- Στα τρία εξαιρετικά οργανωμένα κάμπινγκ: Μπέκας (τηλ.: 27530 41524, 2753041333), Νικόλας Ι (τηλ.: 27530 41445) και Νικόλας ΙΙ (τηλ.: 27530 41297). Στην Παλαιά Επίδαυρο και τα τρία, σε απόσταση αναπνοής από το Γιαλάσι για τις βουτιές σας και μέσα στο πράσινο, για να αισθάνεστε όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται. Οι τιμές και στα τρία είναι 6,50 ευρώ το άτομο και 5,50 ευρώ για τη μικρή σκηνή.

- Στο Άβατον (τηλ.: 27530 22059, 55 ευρώ το δίκλινο με πρωινό) ένα μόλις χιλιόμετρο από το Αρχαίο Θέατρο, με την πανέμορφη αυλή του με το καταπράσινο γκαζόν και τις λεύκες που φιλοξενούν αμέτρητα τζιτζίκια, το τραγούδι των οποίων εγγυάται το καλύτερο ξύπνημα.
 
- Στα κουκλίστικα δωμάτια Θυμέλη (τηλ.: 27530 22002, 80 ευρώ το δίκλινο) στο δρόμο από το αρχαίο θέατρο προς το Λυγουριό.

- Στο πολυτελές Candia House (τηλ.: 27520 94060-1, από 100 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό όλη τη σαιζόν) ακριβώς επάνω στην ομώνυμη παραλία.

…Θα φάμε
- Σπιτικά μαγειρευτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του Μινωτή και της Παξινού, παρέα με… όλο το θέατρο στο Λεωνίδα, στο Λυγουριό. Η σπιτική τυρόπιτα στο ταψί είναι must, όπως και το μοσχαράκι γιουβέτσι. Το μεσημέρι μετά την παράσταση έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε τραπέζι στην αυλίτσα, κάτω από την κληματαριά. Για να είστε σίγουροι, κάντε μία κράτηση στο 27530 22115. Οι τιμές δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 20 ευρώ το άτομο.

- Φρέσκο ψάρι και σπιτικές σπεσιαλιτέ –εκ των οποίων ψηφίζουμε σουτζουκάκια και μοσχαράκι κοκκινιστό– στη Μουριά στο Γιαλάσι. Τα τραπεζάκια φτάνουν ως το κύμα, και η κουζίνα μένει ανοιχτή ως αργά, αποτελώντας την καλύτερη επιλογή για φαγητό μετά τις παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο. Περίπου 20-25 το άτομο, μαζί με το δικό τους κρασί.

- Εξαιρετικά θαλασσινά (δοκιμάστε γαύρο στο φούρνο), μαγειρευτά αλλά και σχάρα, στο Ακρογιάλι, στο τέρμα του παραλιακού δρόμου στην Παλαιά Επίδαυρο. Υπολογίστε περί τα 20 ευρώ το άτομο, μαζί με καλό χύμα κρασί.

- Αν ο δρόμος μας φέρει στο Βιβάρι, ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια στο μπαλκόνι του Νίκου, πάνω από το κύμα. Υπολογίστε περίπου 30 ευρώ το άτομο, μαζί με το κρασί, αν παραγγείλετε φρέσκο ψάρι, πολύ λιγότερα αν αρκεστείτε στις υπόλοιπες θαλασσινές σπεσιαλιτέ.

…Θα χορέψουμε
- Στην υπαίθρια ντίσκο «Στο Καπάκι», στο Γιαλάσι της Παλαιάς Επιδαύρου, που εγγυάται ολονυχτίες μετά μουσικής πλάι στο κύμα.

- Στην Παραλιακή της Νέας Κίου, κοντά στο Ναύπλιο, που φιλοξενεί αμέτρητα μπαράκια και καλοκαιρινά mega clubs. Για τους φανατικούς του nightlife, τα 27 χιλιόμετρα που τη χωρίζουν από το αρχαίο θέατρο, αποτελούν αμελητέα απόσταση.

…Θα βουτήξουμε
- Στις τρεις παραλίες της Παλαιάς Επιδαύρου, Νησί, Γιαλάσι και Καλαμάκι, που πλαισιώνονται από πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Στο «οικογενειακό» Νησί βρίσκεται το απόλυτα cult beach bar- καντίνα- μεζεδοπωλείο που σερβίρει ουζοποικιλίες, καφέ και παγωτά –μ’ αυτή τη σειρά– στα εντελώς χύμα τραπεζάκια του, ή μας τα ετοιμάζει πακέτο για την παραλία. Το Γιαλάσι, λόγω και της γειτνίασης με τα κάμπινγκ, έχει πιο νεανικό vibe, ενώ το Καλαμάκι παραμένει multi culti και μαζεύει τον περισσότερο κόσμο.

- Στο Κονδύλι, όπου φτάνουμε στρίβοντας αριστερά στο αρχαίο θέατρο, περνώντας μέσα από το χωριό Αδάμι και συνεχίζοντας με κατεύθυνση το Βιβάρι. Δυνατά beats πλάι στο κύμα και εξωτικά κοκτέιλ από τα δύο συμπαθητικά beach bars του, water sports και ατμόσφαιρα ολοήμερου πάρτι το χρήζουν δικαιωματικά την πιο hype παραλία της περιοχής. Οι… ερημίτες θα περάσουμε από την άκρη της παραλίας, κολυμπώντας ή τσαλαβουτώντας στα ρηχά νερά, στο διπλανό κολπίσκο που φιλοξενεί μια μικρή, privé παραλία.

- Στις λιλιπούτειες αμμουδιές που σχηματίζονται από τους μικρούς, διαδοχικούς κολπίσκους στο δρόμο προς το Βιβάρι.

- Στη δημοφιλή Κάντια, στην αντίθετη κατεύθυνση μετά το Αδάμι, με τα πολύχρωμα βότσαλα και τα ταβερνάκια πλάι στο κύμα, που την αγαπούν πολύ οι οικογένειες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v