Black Duck: Η πάπια (αυτο)σχεδιάζει

Black Duck: Η πάπια (αυτο)σχεδιάζει
Για τον πολυχώρο στους παλιούς βασιλικούς στάβλους στην απέναντι… ακτή –οικοδομικό τετράγωνο, αν προτιμάτε– της Πλατείας Καρύτση έχουμε ξαναγράψει. Αγαπάμε το καλλιτεχνίζον ύφος του, τη μεσογειακή κουζίνα και τα πιάτα ημέρας που κάνουν το εστιατόριο του πρώτου ορόφου ιδανικό για το lunch break των εργαζομένων στο κέντρο, τα live αγαπημένων Ελλήνων καλλιτεχνών και jazz σχημάτων που φιλοξενούνται στο bar κάθε δύο εβδομάδες, τις εικαστικές εκθέσεις στη γκαλερί του.

Λατρεύουμε την arty διακόσμησή του, που αλλάζει από χώρο σε χώρο, τις vintage αφίσες του, τα ξύλινα πατώματα, τους αφράτους καναπέδες, το urban hip bar με το πιάνο, τα καφέ τουβλάκια στον τοίχο και τη μεγάλη μπάρα που ντύνεται με αποκόμματα παλιών εφημερίδων. Η αδυναμία μας, όμως, είναι οι τέσσερις πάπιες – περσόνες των ξεχωριστών χώρων του Balck Duck: η lady Ducka Harry του bar, ο Conte Ducknoir του εστιατορίου, ο Salvatore Duckli της γκαλερί και ο Fyodor Duckstoyevsky του café που αγαπά τα βιβλία.

Μας αρέσει, επίσης, η πολυφωνία που δημιουργείται από τους DJs που εναλλάσσονται καθημερινά στα decks: οι Κυριακές είναι 100% jazz, τα Σάββατα στα decks συναντάμε τον Μιχάλη Ρίζο, τις Παρασκευές η μουσική είναι upbeat, με έντονες τις πινελιές των δεκαετιών του 60 και του 70, οι Πέμπτες είναι mainstream παύλα κινηματογραφικές, με επιλεγμένα soundtracks να φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Τα πρωινά και τα απογεύματα η μουσική κινείται σε μονοπάτια κλασικά, ethnic, κινηματογραφικά και lounge, με κάποιες πινελιές ελληνικού έντεχνου, στην ένταση εκείνη που σου επιτρέπει –επιτέλους– να συζητήσεις, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να χαλαρώσεις.

Βαδίζοντας ήδη στο δεύτερο χρόνο της ζωής της, η αγαπημένη μας πάπια έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν όλο το Νοέμβριο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Μεταξύ αυτών, είναι και η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση με τον εύγλωττο τίτλο «Κάνε την Πάπια» με έργα καλλιτεχνών αλλά και πελατών του Black Duck, η οποία φιλοξενείται στην γκαλερί του υπογείου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Μάθαμε επίσης ότι αυτές τις μέρες ετοιμάζεται το πρώτο βιβλίο σε επιμέλεια του Black Duck, το οποίο θα περιλαμβάνει 25 κείμενα που έγραψαν φίλοι του μαγαζιού, συγγραφείς, ηθοποιοί, τραγουδιστές και θαμώνες. Το Καραμέλες Βουτύρου θα βγει σε λίγο καιρό από τα τυπογραφεία και θα πωλείται έναντι του συμβολικού ποσού των 5 ευρώ.

Στο Black Duck θα έρθετε από νωρίς το πρωί για αχνιστό καφέ και σπιτικό κέικ, το μεσημέρι για χορταστικό πλην ισορροπημένο lunch break –υπολογίστε περί τα 20-25 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα– και αργά το βράδυ για ποτάκι ή για να παρακολουθήσετε κάποιο από τα live και τα events που διοργανώνει.

Χρήστου Λαδά 9Α, τηλ.: 210 3234760
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v