Δώρα 2008: 10 ιδέες για το σπίτι

Αν θέλετε να αποφύγετε κάποιο προσωπικό δώρο, η καλύτερη λύση είναι να δωρίσετε κάτι για το σπίτι. Ξεχωρίσαμε 10 όμορφες ιδέες που δεν αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.
Δώρα 2008: 10 ιδέες για το σπίτι
Μπορείτε να πάρετε δώρο για το κάθε μέλος μιας οικογένειας μεμονωμένα, αλλά δεν είναι προτιμότερο και πολύ πιο εύκολο για εσάς να πάρετε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για το σπίτι; Θα σας βγάλει από το πολύ τρέξιμο και τα μεγάλα έξοδα, ενώ -αν επιλέξετε ένα από αυτά που σας προτείνουμε- είναι σχεδόν βέβαιο πως οι «ένοικοι» του σπιτιού θα το εκτιμήσουν πολύ περισσότερο. 10 ιδέες, λοιπόν, χριστουγεννιάτικων δώρων για το σπίτι.

* Πόστερ από το DevianArt.com: Η ηλεκτρονική γκαλερί DevianArt.com είναι ίσως η μεγαλύτερη on-line αγορά μοντέρνων ειδών τέχνης στον κόσμο, η οποία, για καλή μας τύχη, εκτελεί αποστολές και στην Ελλάδα. Από εκεί επιλέξαμε το πόστερ της φωτογραφίας. Ένα έργο του αμερικανού Jasinski που μας άρεσε πολύ και που σε διαστάσεις 46 x 60 εκ κοστίζει 45 ευρώ (χωρίς τα έξοδα αποστολής). Στην ιστοσελίδα θα βρείτε ακόμα περισσότερα έργα, ενώ το συγκεκριμένο μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

* Διακοσμητικά από το Planet Home: Η αλυσίδα καταστημάτων με είδη για το σπίτι ξεχωρίζει για τις εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Αλλά αυτό που την κάνει ακόμα πιο προσιτή στο κοινό είναι το γεγονός ότι έχει και on-line κατάστημα. Από εκεί επιλέξαμε ένα πολύ μοντέρνο γυάλινο βάζο, σε διαστάσεις 22 εκ. μήκος και 14 εκ. πλάτος και τιμή στα 27,90 ευρώ, που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όποιο σπίτι κι αν το πάτε δώρο. Μπορείτε να το δείτε και να το αγοράσετε από εδώ.

* Γούρι 2009: Απαραίτητο σε κάθε σπίτι, το κρεμαστό Γούρι του 2009 από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι μία δημιουργία του Άκη Γκούμα. Από ασήμι 950º, το πρωτότυπο αυτό γούρι που σχηματίζει τον αριθμό 9 είναι εμπνευσμένο από αγγείο με παράσταση σπείρας. Η τιμή του μεγάλου γουριού είναι στα 50 ευρώ. Περισσότερα δώρα από το Πωλητήριο του Κυκλαδικού Μουσείου θα βρείτε εδώ.

* Σετ κεριών: Πάντα ευπρόσδεκτα και αρκετά οικονομικά ως δώρα για ένα σπίτι είναι τα κεριά. Χριστουγεννιάτικα ή μη κεριά θα βρείτε παντού. Εμείς επιλέξαμε ένα σετ κεριών σε καφέ αποχρώσεις, που συνοδεύεται από μία γυάλινη βάση με φυσικά βότσαλα (διαστάσεων 24 εκ. μήκος και πλάτος). Η τιμή του σετ είναι στα 19,98 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.
 
* Κορνίζα από το Ιανός Artshop: Πέρα από το Ianos Artshop που άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Golden Hall, αντικείμενα τέχνης, βιβλία, cd και διάφορα άλλα δώρα μπορείτε να αγοράσετε και από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Ιανού. Από εκεί επιλέξαμε την όμορφη μεταλλική κορνίζα της φωτογραφίας, του εκδοτικού οίκου Moma. Η τιμή της είναι στα 37 ευρώ και μπορείτε να την αγοράσετε από εδώ.

* Πίνακας από το BizArt: Η δημοφιλής αλυσίδα της εταιρίας BizArt Galleries απέκτησε επιτέλους ηλεκτρονικό κατάστημα, διευκολύνοντάς μας τόσο στην επιλογή όσο και στην αγορά ενός πίνακα (ή άλλων διακοσμητικών ειδών). Από αυτήν την ιστοσελίδα επιλέξαμε ένα αντίγραφο πίνακα του Κωνσταντίνου Καλαϊτζή με τίτλο «Red Tree» σε διαστάσεις 35 x 70 εκ, 70 x 70 εκ ή 35 x 70 εκ και τιμή, χωρίς κορνίζα στα 196 ευρώ. Μπορείτε να τον δείτε και να τον αγοράσετε από εδώ.
 
* Mathmos Space Projector: Αν πάλι ψάχνετε πρωτότυπα και διασκεδαστικά δώρα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στις προτάσεις του e-gadgets.gr. Εμάς μας έκανε εντύπωση το Mathmos Space Projector. Το εκπληκτικό φωτιστικό projector προβάλλει μια περιστρεφόμενη εικόνα διαμέτρου μέχρι και 1.5μ σε τοίχο ή ταβάνι. Κάθε ένα έρχεται με ένα συλλεκτικό πακέτο γραφικών της επιλογής σας που περιλαμβάνει .. έγχρωμα slides. Θαυμάσιο design και εξαιρετική ποιότητα που υπογράφει η εταιρεία Mathmos. Η τιμή του ανέρχεται στα 131 ευρώ και μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτό και να το αγοράσετε από εδώ.

* Γιορτινά τραπεζομάντιλα από το Zara Home: Αν τυχόν έχετε περάσει από τα καταστήματα Zara Home αυτές τις μέρες, θα βρείτε μία υπέροχη συλλογή γιορτινών ειδών για το σπίτι. Ακόμα περισσότερα είδη, όμως, θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας. Από εκεί επιλέξαμε την σειρά με τα γιορτινά τραπεζομάντιλα, τα οποία θα βρείτε σε διάφορες διαστάσεις και πολυτελή υφάσματα. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 19.90 ευρώ για τα απλά βαμβακερά τραπεζομάντιλα και μπορεί να φτάσουν τα 89, 90 ευρώ για κάτι πιο εντυπωσιακό. Μπορείτε να τα δείτε και να τα αγοράσετε από εδώ.

* Σετ αλατοπίπερου από την Synchronia: Πάντα με φρέσκιες προτάσεις και πρωτότυπες ιδέες, η εταιρία Synchronia για αυτά τη Χριστούγεννα διαθέτει μία τεράστια ποικιλία διακοσμητικών και δώρων. Επιλέξαμε το σετ της φωτογραφίας για αλάτι και πιπέρι από την σειρά Mwah!, το οποίο διατίθεται σε πολλά διαφορετικά ζευγάρια. Το σετ είναι κεραμικό και τα δύο ανθρωπάκια ενώνονται μεταξύ τους με μαγνήτη. Η τιμή τους είναι στα 20 ευρώ και αν θέλετε να τα αγοράσετε μπορείτε να μάθετε πληροφορίες από το site της Synchronia για τα καταστήματα που τα πουλάνε.

* Επιτραπέζιο Scene It?: Δεν έχετε ακούσει για το Scene It? Κατά την άποψή μου είναι μακράν το πιο διασκεδαστικό επιτραπέζιο για παρέα και δη για τους σινεφίλ, ή τουλάχιστον για όσους έχουν δει πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες. Δεν θα σας πούμε πολλά, πέραν του ότι θα χρειαστείτε τηλεόραση με DVD player και… καλή παρέα. Περισσότερα για το Scene It? θα μάθετε εδώ. Κοστίζει περί τα 60 ευρώ και θα το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα παιχνιδιών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v