Σ’ ένα λαμπερό τελικό, με θέα την Ακρόπολη, αναδείχθηκε ο Έλληνας elit Martini Master

Οκτώ κορυφαίοι bartenders, απ’ όλη τη χώρα, διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του Έλληνα elit™ Vodka Martini Master, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στο Le Grand Balcon του St. George Lycabettus.

Σ’ ένα λαμπερό τελικό, με θέα την Ακρόπολη, αναδείχθηκε ο Έλληνας elit Martini Master

Οκτώ κορυφαίοι bartenders, απ’ όλη τη χώρα, διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του Έλληνα elit™ Vodka Martini Master, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στο Le Grand Balcon του St. George Lycabettus.

Βασίλης Κολοτούρος, Brand Manager, Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, Jack Sotti, Global Ambassador της elit vodka, Κώστας Ματιάτος, ο Έλληνας νικητής του elit Martini Masters, Δημήτρης Ανδρέου, Group Brand Manager, Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

Με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και παρουσία δημοσιογράφων και εκλεκτών καλεσμένων, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τη δημιουργία τους στην έμπειρη κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους Ανδρέα Ματθίδη, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων, Wine & Spirit Education Development Consultant της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, τη Χρυσούλα Κυριακοπούλου, CEO του Flag & τον Νίκο Σουρμπάτη, Head Bar Manager του The Clumsies.Αντικείμενο του φετινού διαγωνισμού, elit Martini Masters 2022, ήταν η βιωσιμότητα, και οι bartenders κλήθηκαν να δημιουργήσουν καινοτόμα και βιώσιμα elit Martini cocktails.

Βασίλης Κολοτούρος, Brand Manager, Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, Αναστασία Περράκη, Δημήτρης Ανδρέου, Group Brand Manager, Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

Με γνώμονα την αισθητική, την τεχνική παρασκευής, την ανάδειξη πλούσιας γεύσης και την καινοτομία, οι διαγωνιζόμενοι, μέσα από μία σειρά απαιτητικών προκλήσεων που διήρκησε 5 ώρες, παρουσίασαν τη φιλοσοφία πίσω από την έμπνευση και τη ριζική αναγέννηση του Martini Cocktail τους.

O Κώστας Ματιάτος, ο Έλληνας νικητής του elit Martini Masters με τους δύο finalist, Αλέξανδρο Φίνο & Αντώνη Τσακνάκη

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Κος Κώστας Ματιάτος από το «A for Athens», με το ευφάνταστο cocktail «The Hermit», το οποίο ξεχώρισε για την αυθόρμητη εφευρετικότητα και γευστική του υπεροχή.Κάτια Δέδε & Στέλιος Καφαντάρης

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες - οι οποίοι όπως εύστοχα ο κ. Ματθίδης δήλωσε - ανέβασαν τον πήχη τεχνικής, γνώσης και δεξιοτήτων, πολύ υψηλά, κάνοντας το έργο των κριτών αρκετά δύσκολο και την επιλογή του τελικού νικητή ιδιαίτερα  απαιτητική.

Ελίζαμπεθ Τούλη & Αγγελική Κυριακού

Λίγο πριν την έναρξη του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε  Masterclass με τίτλο: ‘The Future of Martini’ από τον παγκόσμιο ambassador της elit™ Vodka, Jack Sotti, ο οποίος παρουσίασε τη δίκη του οπτική  για τη δημιουργία του τέλειου martini και τη μελλοντική εξέλιξη του εμβληματικού κοκτέιλ!

Κίμωνας Φραγκάκης

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού, πέραν του διεθνή τίτλου, θα ζήσει τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής σε τρεις αγώνες της Formula E κατά την αγωνιστική περίοδο 2023. Θα του δοθεί επίσης η ευκαιρία να παρουσιάσει το νικητήριο Martini στις εκδηλώσεις της elit™ Vodka κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Λία Μπαρόλα & Κατερίνα Παπαγεωργιάδη

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v