Γλυκά χωρίς ζάχαρη: Πού θα βρω τα νοστιμότερα

Αγαπάτε τα γλυκά, όμως προσέχετε και την σιλουέτα σας; Είστε τυχεροί. Ιδού οι διευθύνσεις για γλυκές απολαύσεις χωρίς… τύψεις (και ζάχαρη).
Γλυκά χωρίς ζάχαρη: Πού θα βρω τα νοστιμότερα

Κάποιοι θα το θεωρήσουν ύβρη: γλυκό χωρίς ζάχαρη; Είναι δυνατόν;

Είναι.

Γιατί η ζάχαρη ναι μεν μας κάνει να νιώθουμε ευφορία, όμως κάθε άλλο παρά ωφέλιμη είναι για την υγεία και την σιλουέτα μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να απολαύσουμε ένα λαχταριστό γλυκό χωρίς – πολλές – θερμίδες και κυρίως χωρίς πολλές τύψεις.

Ευτυχώς, ζαχαροπλαστεία και «γλυκές» διευθύνσεις ανά την Αττική αντικαθιστούν τη ζάχαρη με γλυκαντικά, μειώνουν τη χρήση λιπαρών σε συγκεκριμένα προϊόντα και προσφέρουν λαχταριστά γλυκά χωρίς… ενοχές.

Slim Bites
(δείτε τα καταστήματα εδώ)

Σε αυτό το… slim καταφύγιο γλυκιάς γεύσης, όλα τα προϊόντα φτιάχνονται με αγνά υλικά – υπάρχει μια μεγάλη σειρά γλυκισμάτων που δεν περιέχουν γλουτένη, αυγό και λακτόζη, ενώ χρησιμοποιείται κατά κόρον το γλυκαντικό στέβια, για χαμηλό αριθμό θερμίδων. Εδώ θα βρείτε πάστες, τούρτες, παγωτά, μπισκότα και κέικ που δεν θα σας φορτώσουν τύψεις. Θα τα ανακαλύψετε σε τέσσερα καταστήματα στο Ψυχικό, τη Νέα Ερυθραία, τη Γλυφάδα και τα Βριλήσσια. 

Fresh

Εξίσου light, με 0% ζάχαρη, αλλά και χωρίς γλουτένη για όσους έχουν δυσανεξία, είναι μερικά από τα πιο λαχταριστά γλυκά των ζαχαροπλαστείων Fresh, όπως το κέικ πορτοκάλι, το κέικ διπλής σοκολάτας, το cheesecake, η τούρτα τρούφας, οι μαρμελάδες (κεράσι, φράουλα, ροδάκινο, βερίκοκο), η μους σοκολάτας και η μους γιαούρτι με λάιμ. Δείτε τα υποκαταστήματα εδώ.  

Ζαχαροπλαστεία Τσίρου
(δείτε τα καταστήματα εδώ)

Τα ζαχαροπλαστεία της οικογένειας Τσίρου σε Παγκράτι, Καρέα, Χίλτον, Πειραιά και Γλυφάδα διαθέτουν μεγάλη γκάμα γλυκών για διαβητικούς (ή απλα φιτ τύπους) όπως μους σοκολάτα βελγίου, γάλακτος και λευκή, choux σοκολάτας, «σφηνάκια» προφιτερόλ, πάστα σοκολατίνα, οικογενειακά μπολ, τούρτες αλλά και μεγάλη ποικιλία από σοκολατάκια και πραλίνες δικής τους παραγωγής. 

Φύσις
Λ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 210 6090740

Με βάση βιολογικές πρώτες ύλες φτιάχνουν γλυκά ελαφριά και γευστικά, με ελάχιστη προσθήκη ζάχαρης ή καθόλου. Μάλιστα για να την αντικαταστήσουν στις γλυκές τους δημιουργίες χρησιμοποιούν χυμό μπλέ αγαύης, ο οποίος δεν ανεβάζει τον γλυκαιμικό δείκτη και δεν μας επιβαρύνει με έξτρα θερμίδες. Τα γλυκά τα οποία φτιάχνονται με αυτόν είναι, μεταξύ άλλων, τα brownies, η ανάμεικτη τούρτα (με βιολογικό γάλα χαμηλών λιπαρών), η τούρτα Φύσις, τα μπισκοτάκια κανέλλας και τα παγωτά βανίλια και σοκολάτα.

Coffee Bike
19ο χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος, τηλ: 2169003030 - 6949619474 - 2108010109

Το εναλλακτικό καφέ της Παλλήνης, το οποίο μας… ξύπνησε τα vegan και ωμοφαγικά μας ένστικτα, βγάζει καθημερινά στις βιτρίνες του λαχταριστά γλυκίσματα με βάση ακατέργαστο ωμό κακάο, σιρόπι αγαύης, λάδι και γάλα καρύδας, χουρμάδες, chia και άλλες σούπερ τροφές ή/και γλυκαντικά. Αγαπημένα μας τα cheesecake, apple crumble και healthy banoffee.

Ζαχαροπλαστεία Lonis
(δείτε τα καταστήματα εδώ)

Πάνω από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι (αλλά και σε δύο ακόμα διευθύνσεις), το ζαχαροπλαστείο Lonis φτιάχνει τα μακαρόν του με την ίδια συνταγή εδώ και 26 χρόνια, ενώ πλέον δε χρειάζεται να έχουμε τύψεις όταν τα απολαμβάνουμε. Τουλάχιστον εκείνα με τη γέμιση βανίλια, αφού φτιάχνονται με την προσθήκη στέβια, και χωρίς γλουτένη.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v