ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πώς η επιστήμη νίκησε την επανεμφάνιση του καρκίνου

Ερευνητές υποστηρίζουν πως βρήκαν τον τρόπο να εμποδίσουν την επανεμφάνιση του καρκίνου. Μάθετε πώς.

Πώς η επιστήμη νίκησε την επανεμφάνιση του καρκίνου

Συνδυασμός χημειοθεραπείας και ανοσοθεραπείας. Αυτή είναι η «μαγική» συνταγή, σύμφωνα με ομάδα αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως βρήκαν τον τρόπο να εμποδίσουν την επανεμφάνιση καρκίνου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, εν ολίγοις, κατέληξαν στο ότι η ανοσοθεραπεία «σκοτώνει» την ανάπτυξη αδρανών όγκων, οι οποίοι τυχόν «επέζησαν» της χημειοθεραπείας ενός ασθενή.

Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου της επιστημονικής επιθεώρησης Journal of Leukocyte Biology και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν δύο τύποι καρκινικών κυττάρων που μπορεί να αντιστέκονται στην χημειοθεραπεία, αλλά όχι και στην ανοσοθεραπεία.

Το μυστικό, αναφέρει ένας εκ των επιστημόνων της ομάδας, είναι το timing. Η στιγμή που θα εφαρμοστεί η ανοσοθεραπεία είναι σημαντική για το κατά πόσο θα επιτευχθεί η αποτροπή επανεμφάνισης ή η εξάπλωση του καρκίνου σε πιο επικίνδυνο στάδιο.

Στο πείραμά τους, οι ερευνητές εξόντωσαν σε εργαστηριακό περιβάλλον καρκινικά κύτταρα του μαστού με χημειοθεραπεία, και όσα επιβίωσαν και έπεσαν σε αδράνεια, εξοντώθηκαν στη συνέχεια με παράγωγο του ανοσοποιητικού συστήματος (ανοσοθεραπεία).

Πηγή: MedicalDaily  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2