Συμβουλές για υγιές πέος και «δυνατές» στύσεις

Όσο μεγαλώνουμε η υγεία των γεννητικών μας οργάνων διατρέχει κινδύνους. Δείτε πώς θα κρατήσετε τον… πήχη ψηλά, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Συμβουλές για υγιές πέος και «δυνατές» στύσεις
Όσο μεγαλώνουμε, το πέος μας και η στύση μας κινδυνεύουν. Ένα σωρό περιβαλλοντικοί αλλά και ψυχολογικοί παράγοντες επιδρούν σε αυτό: στρες, άγχος, κακή διατροφή, διάφορες παθήσεις. Μπορούμε να αντιστρέψουμε τη φθορά του χρόνου στο… ιδιαίτερο αυτό σημείο του σώματός μας;

Όχι ακριβώς. Μπορούμε όμως να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να έχουμε «πεσμένο» ηθικό και παράλληλα να μειώσουμε τον ρυθμό της φθοράς αυτής. Πώς;

Χάστε την κοιλιά

To λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς «μπλοκάρει» την τεστοστερόνη που παράγει ο οργανισμός, πράγμα που επηρεάζει άμεσα τις σεξουαλικές επιδόσεις. Το γνωστό και μη εξαιρετέο «σωσίβιο» λοιπόν, πέρα από κακό στη γενική υγεία βλάπτει και την σεξουαλική. Το πέος αποτελεί βαρόμετρο της καρδιακής και αγγειακής υγείας και κατ’ επέκταση οι αθηρωματικές πλάκες που δημιουργούνται από την κακή διατροφή και τη συσσώρευση του λίπους στις αρτηρίες προκαλούν… πτώση.

Κάντε κλικ στην κατηγορία άσκηση του In2life για χρήσιμες συμβουλές γυμναστικής και προγράμματα προπόνησης.

Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα «σφίγγει» τα αιμοφόρα αγγεία και τα εμποδίζει να λειτουργήσουν όπως πρέπει. Η νικοτίνη από την άλλη πλευρά, περιορίζει τη ροή του αίματος (και) στο πέος και αποδυναμώνει τις στύσεις. Επίσης, συμβάλλει στην συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, κάνοντας έτσι τους καπνιστές δύο φορές πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία.

Δυσκολεύεστε να το κόψετε; Κάντε κλικ εδώ, για συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Μια βόλτα την ημέρα

Κατά την διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας η ροή του αίματος αυξάνεται, μιας και το αίμα «τρέχει» μέσα στα ενδοθηλιακά κύτταρα (το «μέσα» των αιμοφόρων αγγείων) και τα διεγείρει έτσι ώστε να παράξουν περισσότερο νιτρικό οξείδιο, ένα βασικό χημικό στοιχείο το οποίο βοηθά στη «γερή» στύση. Όσο πιο υγιείς είμαστε, τόσο περισσότερο νιτρικό οξείδιο παράγουμε και τόσο πιο… σκληροί γινόμαστε. Επίσης, η άσκηση αποδεδειγμένα είναι το ίδιο αποτελεσματική με τα φάρμακα στην μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, η οποία επίσης συνδέεται με στυτική δυσλειτουργία.

Η εξέταση που σώζει

Ο καρκίνος στους όρχεις χτυπά περί τους 8.000 άνδρες τον χρόνο, κυρίως σε ηλικίες 15 – 40 ετών. Σε πρόωρο στάδιο, μπορεί να θεραπευτεί στο 95% των περιπτώσεων. Αν όμως προχωρήσει, τότε μπορεί εύκολα να κάνει μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματος, επομένως καλό θα ήταν να τσεκάρετε μία στο τόσο με τον ανδρολόγο σας (ή και μόνος σας) την περιοχή. Οι όρχεις θα πρέπει να είναι έχουν λεία υφή, χωρίς εξογκώματα.

Περισσότερο ψάρι

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα DHA και EPA βοηθούν ιδιαίτερα στην καρδιακή υγεία, αλλά και στην… φαλλική υγεία. Όμως οι τοξίνες σε κάποια ψάρια μπορούν να αποτελέσουν χτύπημα «κάτω από τη μέση». Αποφύγετε να καταναλώνετε μεγάλα ψάρια και προτιμήστε τα μικρά και νεότερα, όπως ο άγριος σολομός και το λαβράκι.

Λιγότερο αλκοόλ

Ένα ποτηράκι κρασί μπορεί να ανεβάσει την λίμπιντο σας, όμως ένα μπουκάλι μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ δρα ως καταστολέας στον εγκέφαλο, περιορίζοντας το άγχος και τις αναστολές σεξουαλικής φύσης, όμως μεγαλύτερες ποσότητες αυτού μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Σε βάθος χρόνου, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ορμονικές και χημικές αλλαγές στο σώμα, οι οποίες εμποδίζουν την υγιή σεξουαλική λειτουργία. Σε ακραίες μάλιστα περιπτώσεις, όπως ο αλκοολισμός, μπορεί να υπάρξει εμφάνιση γυναικομαστίας ή ακόμα και σμίκρυνση των όρχεων.

 
Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v