Πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω για να χάσω βάρος;

Νέα εφαρμογή υπολογίζει με ακρίβεια το πόσες θερμίδες πρέπει να «κόψετε» για να χάσετε βάρος. Δείτε ποια είναι και πώς την χρησιμοποιείτε.
Πόσες θερμίδες πρέπει να τρώω για να χάσω βάρος;
Ξεχάστε το νούμερο των 2.000 θερμίδων. Μια νέα εφαρμογή από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, υπολογίζει με ακρίβεια και με βάση όλες τις έγκυρες επιστημονικές έρευνες το πόσες θερμίδες θα πρέπει να «κόψετε» από την καθημερινή σας διατροφή, προκειμένου να χάσετε βάρος.

Το «κομπιουτεράκι» αυτό βρίσκεται εδώ και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν.  Αρχικά, βάζετε το βάρος, το φύλο, την ηλικία και το ύψος σας, όμως παράλληλα σας ζητά επιπλέον πληροφορίες από τις παραπάνω συνήθεις για να υπολογίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον αριθμό των θερμίδων.

Συγκεκριμένα, ζητά να βάλετε το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας σε κλίμακα από 1.4 (καθιστική ζωή) μέχρι 2.5 (πολύ δραστήρια ζωή), να καθορίσετε τον στόχο που έχετε σε κιλά και την ημερομηνία στην οποία θέλετε να είστε… έτοιμοι.

Επίσης, ο «υπολογιστής» σας ζητά να δώσετε το ποσοστό με το οποίο σκοπεύετε να αυξήσετε την φυσική σας δραστηριότητα και σας προτείνει ποιο είδος άσκησης, για πόσο χρόνο και πόσο συχνά θα πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στον στόχο σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μιας και ένα χαλαρό τρέξιμο δεν «καίει» τις ίδιες θερμίδες με το έντονο κολύμπι. Επομένως, ο «υπολογιστής» λαμβάνει υπόψη την κατά δραστηριότητα θερμιδική κατανάλωση για να φτάσει σε ένα όσο το δυνατόν πιο έγκυρο αποτέλεσμα.

Είναι αναμφίβολα ό,τι πιο έγκυρο έχουμε δει σε αντίστοιχο calculator μέχρι στιγμής.

Ν.Γ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v