Τα στενά τζιν επικίνδυνα για την υγεία

Τα στενά παντελόνια, γνωστά και ως “skinny jeans”, μπορούν να βλάψουν σημαντικά τους μύες και τις νευρικές απολήξεις, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Τα στενά τζιν επικίνδυνα για την υγεία
Μπορεί να είναι στη μόδα, αλλά επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τον οργανισμό μας. Ο λόγος για τα skinny jeans, τα πολύ στενά παντελόνια, τα οποία όπως προειδοποιούν οι ειδικοί μπορούν να βλάψουν τους μύες και τα νεύρα όσων τα φορούν.

Επιστήμονες στην επιστημονική Επιθεώρηση Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Ψυχιατρικής περιγράφουν μάλιστα την περίπτωση μιας 35χρονης γυναίκας που κατέφτασε στο νοσοκομείο με τις γάμπες της πρησμένες και σχεδόν διπλασιασμένες σε μέγεθος. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να της αφαιρέσουν χειρουργικά το παντελόνι.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, όπως αναφέρει το περιοδικό, βοηθούσε φίλους της να μετακομίσουν και έκανε έντονες κινήσεις για πολλές ώρες φορώντας το στενό της παντελόνι. Σταδιακά, άρχισε να δυσκολεύεται στο περπάτημα, ώσπου σταμάτησε να αισθάνεται τα πόδια της και έπεσε. Το πόρισμα των ειδικών ήταν βλάβη στους μύες και τα νεύρα των ποδιών της, εξαιτίας μεγάλης «συμπίεσης» στα πόδια της, που με τη σειρά της κατέληξε σε συμπίεση των νεύρων της.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως καθώς η γυναίκα έσκυβε για να σηκώσει αντικείμενα, το στενό της τζιν εμπόδιζε τους μύες της γάμπας της να διαστέλλονται προς τα έξω. Έτσι, διαστέλλονταν προς τα μέσα, καταστρέφοντας τα νεύρα των ποδιών.

Επιπλέον, οι επιστήμονες συνιστούν στις γυναίκες να αποφεύγουν τα στενά παντελόνια σε συνδυασμό με ψηλά τακούνια, καθώς προκαλούν επιπλέον πίεση μεταξύ ποδιών και παντελονιού.  

Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v