Δείξε μου το μήνα σου να σου πω πώς θα αρρωστήσεις!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο μήνας γέννησης επηρεάζει το πόσο εύκολα αρρωσταίνουμε και πώς.
Δείξε μου το μήνα σου να σου πω πώς θα αρρωστήσεις!
Συνήθως ο μήνας γέννησης αφορά ένα και μόνο ένα… ζωτικής σημασίας θέμα: το ζώδιό μας. Να όμως που ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, διαπίστωσαν ότι ο μήνας που ήρθαμε σε τούτο τον κόσμο σχετίζεται τις πιθανότητες που έχουμε να εμφανίσουμε διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων καρδιοπάθειες και ιογενείς λοιμώξεις.

Αναλύοντας, λοιπόν, δείγματα από 1,7 εκατ. άτομα στη Νέα Υόρκη, για 1.600 συνολικά ασθένειες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι 55 από αυτές τις ασθένειες εξαρτώνται σημαντικά από τον μήνα γέννησης των ατόμων. Γιατί; Οι ειδικοί λένε ότι η εποχή του χρόνου που γεννήθηκε κανείς, δείχνει τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στους οποίους εκτέθηκε κατά την γέννα και στα πρώτα στάδια της ζωής. Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τη μελλοντική υγεία του ατόμου.

Συνολικά, ο Μάιος και ο Ιούλιος ήταν οι μήνες που συνοδεύονταν με τον χαμηλότερο (μηδενικό σχεδόν) κίνδυνο εκδήλωσης νοσημάτων, ενώ ο Οκτώβριος συνδέεται με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης νοσημάτων και λοιμώξεων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας:


Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v