Υπάρχουν γονίδια που μας κάνουν νεότερους!

Ομάδα γονιδίων που κάνουν ανθρώπους να φαίνονται δέκα χρόνια νεότεροι, ανακαλύφθηκε από ερευνητική ομάδα του Harvard University.
Υπάρχουν γονίδια που μας κάνουν νεότερους!
Υπάρχουν άραγε γονίδια τα οποία μας… μικραίνουν; Υπάρχουν, λέει η ερευνητική ομάδα του Harvard University η οποία μελέτησε 1 εκατομμύριο ανθρώπους και ανακάλυψε ότι το 10% των λευκών και το 20% των έγχρωμων Αμερικανών φέρουν τη «γενετική συνταγή» για νεανικό δέρμα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η παρουσία της μπορεί να οδηγήσει στο να φαίνονται οι άνθρωποι έως 10 χρόνια νεότεροι από όσο είναι. Τα γονίδια, σύμφωνα με τους ερευνητές, εμπίπτουν σε 7 κατηγορίες που «αναλαμβάνουν» λειτουργίες όπως η επιδιόρθωση του DNA.

Άλλη κατηγορία καλύπτει την παραγωγή στοιχείων του δέρματος που λέγονται πεταλοειδή σώματα, τα οποία παράγουν λιπίδια και θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στην ενυδάτωση του.

Ο Alexa Kimball, του Harvard Medical School, δήλωσε ότι πολλοί νομίζουν ότι άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα γερνούν καλύτερα, λόγω της περισσότερης μελάγχρωσης και της καλύτερης προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά ανακαλύφθηκε τώρα ότι υπάρχει κάτι παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatronet.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v