ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος

Δωρεάν εξετάσεις με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος θα πραγματοποιούν δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα. Μάθετε για τη δράση.

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος

Η εβδομάδα που διανύουμε γιορτάζεται από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία ως «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος» και οι συνεργαζόμενοι με την Εταιρεία δερματολόγοι θα πραγματοποιούν από τις 5 ως τις 9 Μαΐου δωρεάν εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα και άλλους τύπους καρκίνου του δέρματος σε όλη την Ελλάδα.

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να εντοπίσουν στην ιστοσελίδα MySkinCheck.gr τον κατάλογο με τους συνεργαζόμενους δερματολόγους σε όλη την Ελλάδα και να κλείσουν ραντεβού για την εξέταση.

Η πρόληψη αποτελεί σωτήριο βήμα στις περιπτώσεις του καρκίνου του δέρματος, αφού οι ειδικοί υπολόγισαν πως το 90% των περιπτώσεων μελανώματος μπορούν να θεραπευτούν εφόσον διαγνωστούν εγκαίρως. Σημειώνεται πως ο καρκίνος του δέρματος είναι ένας από τους 10 συχνότερους τύπους καρκίνου στην Ευρώπη, ενώ παγκοσμίως παρατηρούνται περίπου 130.000 μελανώματα κάθε χρόνο. 

Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να αξιολογήσετε το επίπεδο κινδύνου που διατρέχετε με βάση τα ευρήματα αυτοεξέτασης (ελιές κλπ), καθώς και να αντλήσετε συμβουλές για προστασία από τον ήλιο και μύθους και αλήθειες γύρω από το μελάνωμα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε."

Αναΐς Νιν, 1903-1977, Γαλλίδα συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.
    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.
    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY