ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος

Δωρεάν εξετάσεις με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος θα πραγματοποιούν δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα. Μάθετε για τη δράση.

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος

Η εβδομάδα που διανύουμε γιορτάζεται από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία ως «Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος» και οι συνεργαζόμενοι με την Εταιρεία δερματολόγοι θα πραγματοποιούν από τις 5 ως τις 9 Μαΐου δωρεάν εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα και άλλους τύπους καρκίνου του δέρματος σε όλη την Ελλάδα.

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να εντοπίσουν στην ιστοσελίδα MySkinCheck.gr τον κατάλογο με τους συνεργαζόμενους δερματολόγους σε όλη την Ελλάδα και να κλείσουν ραντεβού για την εξέταση.

Η πρόληψη αποτελεί σωτήριο βήμα στις περιπτώσεις του καρκίνου του δέρματος, αφού οι ειδικοί υπολόγισαν πως το 90% των περιπτώσεων μελανώματος μπορούν να θεραπευτούν εφόσον διαγνωστούν εγκαίρως. Σημειώνεται πως ο καρκίνος του δέρματος είναι ένας από τους 10 συχνότερους τύπους καρκίνου στην Ευρώπη, ενώ παγκοσμίως παρατηρούνται περίπου 130.000 μελανώματα κάθε χρόνο. 

Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να αξιολογήσετε το επίπεδο κινδύνου που διατρέχετε με βάση τα ευρήματα αυτοεξέτασης (ελιές κλπ), καθώς και να αντλήσετε συμβουλές για προστασία από τον ήλιο και μύθους και αλήθειες γύρω από το μελάνωμα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η δύναμή σου είναι απλώς κάτι τυχαίο που οφείλεται στην αδυναμία των άλλων."

Joseph Conrad, 1857-1924, Βρετανοπολωνός συγγραφέας

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2