Στην τρίτη θέση της Ευρώπης το προσδόκιμο υγιούς ζωής των Ελλήνων!

Στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης βρίσκεται η Ελλάδα, στις έρευνες για το προσδόκιμο υγιούς ζωής των πολιτών. Στα 66,7 χρόνια βρίσκεται ο μέσος όρος ζωής χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας.
Στην τρίτη θέση της Ευρώπης το προσδόκιμο υγιούς ζωής των Ελλήνων!
Πολύ θετικά είναι τα στοιχεία για το προσδόκιμο υγιούς ζωής των Ευρωπαίων πολιτών. Οι Έλληνες κατέχουν την τρίτη ευρωπαϊκή θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, με 66,7 χρόνια κατά μέσο όρο για άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Ακόμη καλύτερα είναι τα στοιχεία μίας ανεξάρτητης βρετανικής έρευνας, η οποία ανεβάζει στα 69 το προσδόκιμο υγιούς ζωής των Ελλήνων, κατά τη γέννηση. Τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αφορούν το 2011, δείχνουν ότι η διάρκεια υγιούς ζωής είναι –κατά μέσο όρο– τα 66,9 χρόνια για τις Ελληνίδες και τα 66,4 για τους Έλληνες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες που καταφέρνουν να επιζήσουν μέχρι τα 65, μπορούν να ελπίζουν σε επιπλέον 7,8 χρόνια υγιούς ζωής, φτάνοντας στην ηλικία των 74,7 ετών, χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας. Για τους 65άρηδες άνδρες, το προσδόκιμο είναι 9,1 υγιή χρόνια μέχρι τα 75,5.

Κατάταξη

Τις πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέχουν η Μάλτα (70,7 έτη για τις γυναίκες και 70,3 για τους άνδρες) και η Σουηδία (70,2 και 71,1 έτη).
Στις επόμενες θέσεις ισοψηφούν η Ελλάδα, η Ιρλανδία, και το Λουξεμβούργο, ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 62,2 χρόνια για τις γυναίκες και 61,8 για τους άνδρες.

Πηγή: Iatronet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v