ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ο γάμος σκοτώνει τον... καρκίνο

Οι σύζυγοι σώζουν τους άντρες τους από τον καρκίνο, με το να τους πιέζουν να επισκεφτούν το γιατρό, όταν έχουν ανεξήγητους πόνους, σύμφωνα με έρευνα.

Ο γάμος σκοτώνει τον... καρκίνο

Οι παντρεμένοι άνδρες έχουν έως και 35% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο, από τη στιγμή που θα διαγνωστούν, σε σχέση με τους εργένηδες, σύμφωνα με νορβηγική έρευνα. Οι γυναίκες επωφελούνται επίσης από το γάμο, όσον αφορά στο να ξεπεράσουν τον καρκίνο, αλλά σε μικρότερο βαθμό, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BioMed Central Public Health.

Τα ευρήματα αυτά, έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από έρευνες, που υποδεικνύουν ότι ο γάμος αυξάνει τη διάρκεια ζωής του άνδρα περισσότερο από ό,τι της γυναίκας.

Στη μελέτη αυτή, ο Håkon Kravdal από το Πανεπιστήμιο του Όσλο και η Dr Astri Syse από το Ινστιτούτο Καρκίνου της Νορβηγίας εξέτασαν περισσότερους από 440.000 ενήλικες που είχαν διαγνωστεί με όγκους μεταξύ 1970 και 2007, από τους οποίους περίπου οι μισοί πέθαναν από καρκίνο.

Διαπίστωσαν ότι οι άντρες που δεν είχαν παντρευτεί ποτέ είχαν 35% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από τη νόσο σε σχέση με τους παντρεμένους. Για τις γυναίκες, η μέγιστη διαφορά ήταν 23%.

«Οι παντρεμένοι, ακριβώς επειδή τους περιποιείται η σύζυγός τους, είναι πιθανότερο σε σχέση με τους άγαμους, να επισκεφτούν το γιατρό αν εμφανίσουν συμπτώματα, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτουν τυχόν όγκους σε πιο πρώιμο στάδιο", δήλωσαν οι ερευνητές.

Αντίστοιχα, η υγεία των ανύπαντρων ανδρών και γυναικών ενδέχεται να βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση καθώς «δεν έχουν ένα ταίρι που συμβάλλει σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής». Ως εκ τούτου είναι λιγότερο πιθανό να επιβιώσουν του καρκίνου μετά τη διάγνωση.

Πηγή: BBC

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2