ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Άρρωστος λόγω άγχους

Η οικονομική κρίση δεν έχει επιπτώσεις μόνο στην τσέπη μας, αλλά και στην υγεία μας. Ολοένα και περισσότεροι παίρνουν αναρρωτική άδεια λόγω άγχους, σύμφωνα με τις στατιστικές που αναδεικνύουν το στρες ως νο1 αιτία μακροχρόνιων προβλημάτων υγείας.

Άρρωστος λόγω άγχους

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το τίμημα της πίεσης που προκαλεί η οικονομική κρίση η οποία δεν έχει επιπτώσεις μόνο στην τσέπη μας, αλλά και στην υγεία μας. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ολοένα και περισσότεροι παίρνουν αναρρωτική άδεια λόγω άγχους, αναδεικνύοντας το στρες ως νο1 αιτία μακροχρόνιων προβλημάτων υγείας.

Βρετανική έρευνα σε περίπου 600 εταιρείες διαπίστωσε σύνδεση ανάμεσα στην επαγγελματική ανασφάλεια και την ψυχική υγεία των εργαζομένων, καθώς βρήκε ότι οι περισσότερες απουσίες λόγω ασθένειας καταγράφονται σε επιχειρήσεις στις οποίες σχεδιάζονται ή έχουν γίνει απολύσεις.

Σύμφωνα με την Dr Jill Miller, «η έρευνα δείχνει ότι το άγχος είναι για πρώτη φορά η κύρια αιτία για μακρά αναρρωτική άδεια, προβάλλοντας την αυξημένη πίεση που αισθάνονται πολλοί άνθρωποι στον εργασιακό χώρο τους ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης».

Και συνεχίζει: «Σε μεγάλο βαθμό η διαχείριση άγχους εξαρτάται από την αποτελεσματική ηγεσία και τη σωστή αντιμετώπιση των υπαλλήλων, ειδικά σε περιόδους αλλαγών και αβεβαιότητας. Οι προϊστάμενοι πρέπει να εστιάσουν στο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων τους και να επικοινωνούν ανοιχτά μαζί τους σε όλη τη διαδικασία της αλλαγής έτσι ώστε να αποφύγουν το περιττό στρες. Πρέπει ακόμη να είναι σε θέση να εντοπίζουν τις πρώιμες ενδείξεις στους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από υπερβολική πίεση ή δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την εργασιακή πραγματικότητα, παρέχοντάς τους την κατάλληλη υποστήριξη».

Πηγή: Telegraph

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v