ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Τοκετός στο σπίτι: Ασφαλέστερη λύση;

«Σπιτικό» τοκετό συνιστά για τις περισσότερες μητέρες η Βρετανική Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων, αφού όπως λένε οι ειδικοί η επιλογή του νοσοκομείου μπορεί να μην αποτελεί πάντα την ασφαλέστερη λύση.

Τοκετός στο σπίτι: Ασφαλέστερη λύση;

Ριζικές αλλαγές στις μαιευτικές υπηρεσίες προτείνει η Βρετανική Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων, έτσι ώστε οι μέλλουσες μητέρες να μπορούν να λαμβάνουν την καλύτερη ιατρική φροντίδα οπουδήποτε. Η Ένωση σε έκθεσή της υποστηρίζει ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των γυναικών θα πρέπει να γεννάει «χωρίς να τις πλησιάζει κανένας γιατρός».

Στα πλαίσια της ριζικής αναδιοργάνωσης που προτείνουν τα μέλη της Ένωσης, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και μητρότητας θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες μονάδες για τους τοκετούς χαμηλού κινδύνου, έτσι ώστε αυτοί να πραγματοποιούνται εκτός νοσοκομείου.

Η εικοσιτετράωρη φροντίδα από γιατρούς θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στις γυναίκες οι οποίες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιμένουν παραπάνω από δύο μωρά, που είναι μεγάλες σε ηλικία ή έχουν προβλήματα υγείας. «Πάρα πολλά μωρά γεννιούνται με τις ‘παραδοσιακές ρυθμίσεις’ των νοσοκομείων», λέει χαρακτηριστικά ο Anthony Falconer και συμπληρώνει: «Αρκετοί ασθενείς συνεχίζουν να θεωρούν τον τοκετό σε κλινική ως την ασφαλέστερη λύση, αλλά δεν είναι πάντοτε έτσι».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης και συντάκτης της έκθεσης David Richmond προσθέτει ότι οι περισσότερες γυναίκες θα μπορούσαν να γεννήσουν σε κάποια τοπική μαιευτική κλινική «χωρίς να τις πλησιάσει κανένας γιατρός». Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το 3% των γυναικών γεννούν στο σπίτι, ενώ το 7% σε τοπικές μαιευτικές κλινικές ή κέντρα με πιο οικείο περιβάλλον απ’ ότι τα νοσοκομεία.

Πηγή: The Telegraph

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v