ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Όσοι έχουν μεγαλύτερες κόρες ματιού είναι πιο έξυπνοι

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα οι άνθρωποι με μεγάλες κόρες ματιών είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους.

Όσοι έχουν μεγαλύτερες κόρες ματιού είναι πιο έξυπνοι

Είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει σε κάποια συζήτηση ότι τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια. Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη ωστόσο, εκτός από την αλήθεια, οι οφθαλμοί «λένε» και την εξυπνάδα, μιας και όσοι έχουν μεγαλύτερες κόρες ματιών, είναι γενικά πιο έξυπνοι σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Oι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια (Georgia Tech), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Cognition", προσπάθησαν να συσχετίσουν τη νοημοσύνη με το μέγεθος της κόρης των ματιών. Για αυτόν τον λόγο μελέτησαν 500 ανθρώπους 18 έως 35 ετών από την Ατλάντα, υποβάλλοντας τους σε διάφορα τεστ νοημοσύνης. Έπειτα συνέκριναν τις επιδόσεις τους με το μέσο μέγεθος της κόρης των ματιών τους (το οποίο αυξομειώνεται μέσα στη μέρα ανάλογα με το εξωτερικό φως).

Με βάση δημοσιεύματα της Daily Mail και του Scientific American στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν μεγαλύτερη κόρη, ανεξαρτήτως ηλικίας, είχαν καλύτερες επιδόσεις κατά μέσο όρο στα τεστ προσοχής, μνήμης, και λογικής. Δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο η κόρη του ματιού σχετίζεται με τις γνωστικές-νοητικές ικανότητες, αλλά πιθανώς το μεγαλύτερο μέγεθός της να επηρεάζει θετικά τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η βασική λειτουργία της κόρης, όπως γνωρίζουμε από τους επιστήμονες είναι να επιτρέπει στο φως να εισέρχεται στο μάτι και μετά να εστιάζεται στον αμφιβληστροειδή.

Οι μελετητές υπογράμμισαν ωστόσο ότι η σχέση της μεγάλης κόρης με μεγαλύτερη «ρέουσα» νοημοσύνη (ικανότητα επίλυσης νέων προβλημάτων), καλύτερη εργαζόμενη μνήμη (ικανότητα συγκράτησης πληροφοριών για ένα χρονικό διάστημα) και μεγαλύτερη ικανότητα εστίασης της προσοχής φαίνεται να ισχύει εφόσον δεν υπάρχει πολύ έντονος φωτισμός.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v