Πώς θα γυμναστείς στην παραλία αν δεν γουστάρεις κολύμπι

Θες να κάψεις καμιά θερμίδα στην πλαζ, αλλά βαριέσαι να κολυμπάς σαν το σκύλο; Σου έχουμε εναλλακτικές.
Πώς θα γυμναστείς στην παραλία αν δεν γουστάρεις κολύμπι
Η παραλία είναι για λιώσιμο και μπίρες, αν όμως θες να κάνεις και την καρδούλα σου λίγο να δουλέψει πέρα από το στομάχι σου, υπάρχουν τρόποι.

Πώς είπες; Βαριέσαι να κολυμπάς; Λογικό, δεν είναι για όλους. Υπάρχουν όμως εναλλακτικές.

What’s SUP?

~430 θερμίδες/ώρα

Standup paddle-boarding είναι το πλήρες όνομά του και σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σου κάποιον στη θάλασσα να τραβά κουπί όρθιος σε μια σανίδα. Μην τον θεωρείς τρελό. Πέρα από διασκεδαστικό και – κάτι σαν – surf, το SUP βοηθά στην βελτίωσης της ισορροπίας, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και στην αντοχή πάνω κορμού. Πριν πάρεις κουπί, φρόντισε να μάθεις τα βασικά με κάποιον δάσκαλο.

Τρέξε Γιάννη τρέξε!

~720 θερμίδες/ ώρα

Αν το τρέξιμο σε ανηφόρα σου φαίνεται ζόρικο, τότε τα σπριντ σε αμμόλοφους (ή απλά στην άμμο) θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις. Το τρέξιμο στην άμμο γυμνάζει τα πόδια με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι σε ταρτάν, καίει μπόλικες θερμίδες, ανεβάζει καρδιακούς παλμούς τσακ μπαμ και αυξάνει την αντοχή. Ξεκίνα χαλαρά να πάρεις το κολλάι, και μετά κάνε 3-5 έντονα σπριντ με 2-3 λεπτά ξεκούραση μεταξύ τους.

Surfin’ USA  Greece

~500 θερμίδες/ώρα

Στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, ούτε να έχουμε τα κύματα της Χαβάης όμως σε κάποια νησιά/περιοχές (π.χ. Ικαρία, Βουλιαγμένη και αλλού) τα κύματα είναι ΟΚ για να κάνεις την αρχή. Η ετοιμασία για να «τσιμπήσεις» το κύμα απαιτεί μπόλικο κουπί με τα χέρια, ισορροπία και σταθεροποίηση. Εξίσου ζόρι είναι και να παραμείνεις όρθιος στη σανίδα. Όπως και να’χει η όλη διαδικασία αποτελεί ωραιότατη άσκηση.

Κάρφωσέ το

~ 400 θερμίδες/ώρα

Υπάρχει λόγος που οι αθλητές/τριες του εν λόγω σπορ έχουν κορμάρες. Το beach volley γυμνάζει… τα πάντα: έχει άλματα, σπριντ, βουτιές, «καρφιά», καθίσματα και στροφές κορμού. Αν καταφέρεις να βρεις παραλία με γήπεδο, τότε εξοπλίσου με μια μπάλα, πάρε την παρέα και ετοιμαστείτε για καρφιά μέχρι τελικής πτώσης. Δεν είναι ανάγκη να υπακούσεις στους κανόνες του αθλήματος, πέρα από καρφιά μπορείς να δώσεις και κανένα βολέ.

Πιάσ’ το αγόρι μου!

~ 200 θερμίδες/ ώρα

Έπαιζες φρίσμπι με τον σκύλο σου; Ωραία, δοκίμασε να παίξεις με την παρέα σου στην παραλία για να δεις την… γλύκα. Το συνεχές κυνήγι θα σε κάνει να λαχανιάσεις όπως το τρέξιμο ή το σπριντ, ενώ θα δουλέψεις και λίγο άνω κορμό/χέρια, ιδιαίτερα αν ρίχνεις με ένταση και ο αντίπαλός σου θέλει να σε ζορίσει στέλνοντάς το από τη μια άκρη στην άλλη.

Βλέπω κύκλους

Χωρίς εξοπλισμό, μόνο με κάποιο χώρο διαθέσιμο στην παραλία, μπορείς να κάνεις μια ωραιότατη κυκλική προπόνηση. Σχεδίασε έναν μεγάλο κύκλο, βάλε 10 πέτρες στις άκρες του σε ίσες αποστάσεις και βάφτισε κάθε πέτρα με μια άσκηση που δε χρειάζεται εξοπλισμό – καθίσματα, προβολές, πουσαπς, άλματα, jumping jacks, burpees, σανίδες, κοιλιακούς, βυθίσεις κ.ο.κ. Κάνε λίγο ζέσταμα και ξεκίνα κάνοντας 20 επαναλήψεις ή 45’’ σε κάθε πέτρα. Κάνε 2-4 κύκλους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v