Οι καλύτερες ασκήσεις για την αρθρίτιδα (video)

Η σωματική άσκηση είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας της αρθρίτιδας. Ποιες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν;

Οι καλύτερες ασκήσεις για την αρθρίτιδα (video)
Πόνοι και ενοχλήσεις στα γόνατα, στο ισχίο, στους ώμους. Η αρθρίτιδα είναι μια ιδιαίτερα «ζόρικη» εκφυλιστική νόσος, όμως όπως και σε αρκετές περιπτώσεις προβλημάτων υγείας έτσι και εδώ η άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα μπορούν να βοηθηθούν σημαντικά αν ασκηθούν, καθώς άσκηση μειώνει τους πόνους των αρθρώσεων και τη δυσκαμψία και αυξάνει την ευλυγισία και τη δύναμη. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους, κάτι που ανακουφίζει από τα συμπτώματα.

«Η άσκηση της οστεοαρθρίτιδας απαιτεί 30 λεπτά και πρέπει να γίνεται σχεδόν κάθε μέρα. Ξεκινήστε με ήπιες ασκήσεις, δυσκολεύοντας σταδιακά το πρόγραμμά σας, χωρίς να πιέζεστε, έτσι ώστε να ιδρώσετε αλλά συγχρόνως να μπορούσατε υποθετικά να συνομιλήσετε με κάποιον», αναφέρει σχετικά ο κ. Γιάννης Διονυσιώτης, στο Iatronet.

Πέρα από δραστηριότητες όπως το περπάτημα και το κολύμπι, οι οποίες βοηθούν τις αρθρώσεις, υπάρχουν και ορισμένες ασκήσεις για τις πάσχουσες περιοχές, οι οποίες δυναμώνουν τους μύες και έτσι βοηθούν στην στήριξη, προφυλάσσοντας τις προσβεβλημένες αρθρώσεις.

Δείτε παρακάτω μερικές.

* Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον φυσικοθεραπευτή σας. Αν παρατηρήσετε πρήξιμο, μειωμένη κίνηση άρθρωσης, ασυνήθιστη ή επίμονη κόπωση ή συνεχή πόνο, τότε σταματήστε την άσκηση και συμβουλευτείτε κάποιο ειδικό.

Ασκήσεις ευλυγισίας και ενδυνάμωσης για το ισχίο





Ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας για το γόνατο





Ασκήσεις για την αρθρίτιδα στον ώμο



Ασκήσεις και διατάσεις για την άρθρωση του καρπού

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v